• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
8ος Αγώνας - Ολλανδία (Assen)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Laguna Seca: Η συνέντευξη Τύπου!
Rossi: δεν έχω αποφασίσει ακόμα Spies: κρατά κρυφά τα χαρτιά του!
Νέα 27/07/2012 - 10:52

To Red Bull US Grand Prix ξεκινά σήμερα το βράδυ (ώρα Ελλάδας) με τα πρώτα ελεύθερα και χτες, στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου, ο Ben Spies – μαζί με τους Lorenzo, Stoner, Rossi και Edwards – επιβεβαίωσε ότι θα αποχωρήσει στο τέλος της χρονιάς από την εργοστασιακή Yamaha, χωρίς όμως να θέλει να δώσει περισσότερες πληροφορίες για το μέλλον του! Ο Αμερικανός δήλωσε σχετικά: «Γνωρίζω τι ήθελα εδώ και αρκετό διάστημα και θεωρώ ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή να το ανακοινώσω, τώρα που τα σενάρια μετεγγραφών παίζουν δυνατά! Υπάρχουν αρκετοί λόγοι πίσω από την απόφασή μου αυτή, αλλά τώρα θέλω – χωρίς άγχος – να κάνω αυτό που πρέπει και να ολοκληρώσω την σεζόν με δυνατά αποτελέσματα! Αυτό μόνο θα πω, σχετικά με την απόφασή μου, μέχρι να είμαι έτοιμος να μιλήσω για το μέλλον μου. Δεν πρόκειται να αλλάξουν τα πράγματα. Οπωσδήποτε και ειδικά στην Laguna, θα δώσουμε το 100% και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν και μέσα στις δυνατότητες της μοτοσυκλέτας, για να φέρουμε ένα καλό αποτέλεσμα για την ομάδα. Τίποτα δεν αλλάζει, πήρα μια απόφαση και ήθελα να το βγάλω από μέσα μου! Τώρα νιώθω να μου έχει φύγει αυτό το βάρος και είμαι έτοιμος να κάνω αυτό που πρέπει!»

 

Ο Rossi, ο οποίος είναι ένας από τους διεκδικητές της θέσης που αφήνει κενή ο Ben Spies, σχολίασε τα παρακάτω: «Η κατάσταση έχει ως εξής: ακόμα δεν έχω αποφασίσει καθώς είναι πολύ νωρίς. Έχω μιλήσει αρκετά με την Ducati για του χρόνου, αλλά ακόμα περιμένω κάποιες συγκεκριμένες δεσμεύσεις και μερικά πράγματα στο συμβόλαιο. Έχω βέβαια και κάποιες άλλες επιλογές για του χρόνου, αλλά θεωρώ ότι το πράγμα θα ξεκαθαρίσει στις επόμενες εβδομάδες και ειδικά στο καλοκαιρινό διάλειμμα, όταν και τα πάντα θα ξεδιαλύνουν για του χρόνου!» Το προηγούμενο τεστ στο Mugello έληξε άδοξα για τον 9 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή και αυτό το Σ/Κ, δεν θα αγωνιστεί με τις αναβαθμίσεις που ήλπιζε! «Λίγο πολύ, έχουμε την ίδια μοτοσυσκλέτα με το Mugello και πρέπει να περιμένουμε λίγο περισσότερο για κάτι διαφορετικό. Αυτή η πίστα είναι πολύ δύσκολη, είναι διαφορετική σε σύγκριση με τις υπόλοιπες, είναι περίπλοκη αλλά μ’ αρέσει. Φέτος πρέπει να βελτιωθούμε στην εκκίνηση, όταν και δεν ξεκινάω τόσο γρήγορα ώστε να μένω με τους μπροστά. Έχουμε μερικές ιδέες αυτό το Σ/Κ για να βελτιωθούμε σε αυτό το κομμάτι!»

 

Ο ομόσταυλος του Spies, Jorge Lorenzo, έρχεται στην Laguna με αέρα 19 βαθμών από τον δεύτερο Pedrosa και έδειξε εμπιστοσύνη στον εαυτό του λίγες ημέρες πριν τον 10ο αγώνα: «Ευτυχώς για εμάς, στον τελευταίο αγώνα στο Mugello πήραμε την νίκη και τώρα έχουμε ένα αρκετά μεγάλο πλεονέκτημα. Είναι μόνο 19 βαθμοί, αλλά είναι καλύτερα που το έχουμε παρά να μην το είχαμε! Και τώρα ερχόμαστε σε μια πίστα, όπου ήμουν πολύ γρήγορος στο παρελθόν. Είναι μια πίστα στην οποία έχω πέσει αρκετές φορές στις κατατακτήριες, όπως και στον αγώνα το 2008. Ωστόσο νιώθω καλά τώρα. Είναι μικρή κι έτσι ο αγώνας θα είναι απαιτητικός σε φυσική κατάσταση, πιθανόν στα ίδια επίπεδα με το Sachsenring. Είμαστε όμως έτοιμοι, έχουμε καλό ρυθμό και η μοτοσυκλέτα δουλεύει πολύ καλά φέτος»

 

Ο Casey Stoner, ο οποίος ήταν καθηλωτικός στον περσινό του αγώνα στην Laguna, αντιμετωπίζει στους τελευταίους αγώνες προβλήματα και ελπίζει ο νέος κινητήρας που θα έχει στην διάθεσή του να του δώσει την απαραίτητη ώθηση για να μειώσει την διαφορά του από τον Lorenzo στην βαθμολογία. «Οι δυο τελευταίοι αγώνες δεν ήταν καλοί για εμάς κι έκανα και μερικά σοβαρά λάθη ο ίδιος. Δοκιμάσαμε έναν νέο κινητήρα και μας άφησε θετικές εντυπώσεις. Η απόδοση ισχύος ήταν πιο ομαλή και παράλληλα μας έδωσε μερικά πλεονεκτήματα σε κάποιους τομείς, έτσι είμαστε αρκετά ικανοποιημένοι. Όσο για το νέο πλαίσιο, δεν είδα κάτι το διαφορετικό από αυτό που έχουμε ήδη, έτσι δεν θα έχουμε το καινούργιο εδώ. Η Laguna είναι μια πολύ ιδιαίτερη πίστα και πιστεύω ότι αν υπήρχαν μερικά πιο γρήγορα κομμάτια, δεν θα υπήρχαν πολλές πίστες καλύτερες από αυτήν! Είναι πολύ τεχνική και πολύ διασκεδαστική, με “τυφλές” στροφές και σημεία φρεναρίσματος!»

 

Τέλος, ο Colin Edwards, ο οποίος δεν τα πάει τόσο καλά φέτος με την Suter-BMW του και πρόσφατα μάλιστα δοκίμασε μια FTR-Honda και μια BQR-FTR, δήλωσε ότι ενδεχομένως να υπάρξουν κάποιες αλλαγές μετά τον αγώνα, ενώ ήταν ευθύς και ειλικρινής όπως πάντα! «Είναι μια δύσκολη σεζόν για εμάς. Η μοτοσυκλέτα μας είναι σκ@τ@! Ακούω φήμες ότι στην Ινδιανάπολη θα είμαστε με ART (Aprilia). Δεν πρόκειται να ανταγωνιστούμε τους εργοστασιακούς αναβάτες, αλλά τουλάχιστον είναι η καλύτερη CRT μοτοσυκλέτα αυτή την στιγμή και αν συμβεί κάτι τέτοιο, θα είναι ένα θετικό βήμα μπροστά!»

 

Επόμενο άρθρο »

Dovizioso: Δεν θα περιμένω για πάντα την Yamaha!

« Προηγούμενο άρθρο

Rossi: η πιο δύσκολη απόφαση

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα