• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Preziosi: Κίνητρο η παρουσία του Dovi!
Ταλαντούχος και αποφασισμένος αναβάτης!
Νέα 23/08/2012 - 15:37

Χτες το βράδυ έγινε γνωστή η συμφωνία μεταξύ Ducati και Andrea Dovizioso για τα επόμενα δυο χρόνια, κλείνοντας έτσι και η τελευταία διαθέσιμη θέση σε εργοστασιακή ομάδα. Ένας Ιταλός για τον αποχωρήσαντα Ιταλό λοιπόν και ο Filippo Preziosi έδωσε την δική του γνώμη για την μετακίνηση αυτή!

 

«Η τεχνική ευαισθησία του Andrea και οι οδηγικές του ικανότητες είναι αξιόλογες, όπως άλλωστε και το ταλέντο και η αποφασιστικότητά του», σχολίασε ο Γενικός Διευθυντής της Ducati Corse! «Η γνώση ότι θα τον έχουμε μαζί μας στην ομάδα και θα μπορούμε να βασιστούμε στην συνεργασία του, μας δίνει ένα επιπλέον κίνητρο να συνεχίσουμε την ανάπτυξη και την εξέλιξη του προγράμματός μας στο MotoGP. Είμαι χαρούμενος που επέλεξε να γίνει μέλος της ομάδας μας. Γνωρίζει τι δουλειά έχουμε μπροστά μας και είναι γεμάτος ενθουσιασμό και εμπιστοσύνη στις δυνατότητές του, δυο απολύτως απαραίτητα συστατικά για να πετύχει και για να είναι ανταγωνιστικός σε αυτό το δύσκολο Πρωτάθλημα»

 

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Ducati, Gabriele del Torchio, δεν έκρυψε και αυτός την χαρά του για την άφιξη του Dovizioso στην ομάδα. «Η συμφωνία της ομάδας με τον Dovizioso, επιβεβαιώνει το πρωταρχικό ενδιαφέρον της ομάδας για τους αγώνες, οι οποίοι αποτελούν ένα ενεργό και στρατηγικό μέρος του DNA της Ducati και της κληρονομιάς της! Με μεγάλη μου χαρά καλωσορίζω τον Andrea, καθώς κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος. Μαζί με τον Nicky Hayden, με τον οποίο ανανεώσαμε την συνεργασία μας, είμαστε πεπεισμένοι ότι θα συνεχίσουμε στο εξελικτικό μας πρόγραμμα, ώστε να γίνουμε ανταγωνιστικοί και να πετύχουμε τα κατάλληλα αποτελέσματα που θα ανταμείψουν τους κόπους μας αλλά και θα ικανοποιήσουν τους συνεργάτες, χορηγούς και τους οπαδούς μας, οι οποίοι ποτέ δεν έφυγαν ποτέ από δίπλα μας!»

 

Ο Andrea Dovizioso οδήγησε για πρώτη φορά μοτοσυκλέτα στην ηλικία των 4 ετών και στα 7 του πήρε μέρος στον πρώτο του αγώνα με minibikes! Το 2000 κέρδισε στο Aprilia Challenge Trophy και το 2001 τερμάτισε στην 4η θέση στο ιταλικό Πρωτάθλημα και κέρδισε στα 125cc στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Το 2002 αγωνίστηκε για πρώτη φορά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, στην κατηγορία 125cc και το 2004 κατάφερε να πάρει τον πρώτο του Τίτλο σε αυτήν την κατηγορία, έχοντας 5 νίκες και 11 βάθρα. Κατά την διάρκεια των τριών σεζόν που αγωνίστηκε στην κατηγορία 250cc, πέτυχε 4 νίκες, τερμάτισε στην δεύτερη θέση δυο φορές στην βαθμολογία και στην τρίτη θέση μια φορά. Το 2008 έκανε το άλμα στην μεγάλη κατηγορία, όπου και έχει πετύχει μια νίκη (στην Αγγλία το 2009) και 21 βάθρα!

 

Επόμενο άρθρο »

Επιστρέφει στην Αυστραλία ο Stoner!

« Προηγούμενο άρθρο

MotoGP: Επόμενη στάση το Brno!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα