• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Brno: Οι αριθμοί!
Τα στατιστικά ενόψει του 12ου γύρου!
Νέα 24/08/2012 - 09:36

Παρακάτω, όπως πριν από κάθε γύρο του Πρωταθλήματος, μπορείτε να διαβάσετε μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία, που θα σας προετοιμάσουν για να παρακολουθήσετε καλύτερα τον 12ο γύρο του Πρωταθλήματος!

 

 

67 – Ο Nicky Hayden έχασε τον αγώνα στην Ινδιανάπολη, σταματώντας το προσωπικό του ρεκόρ των 67 συνεχόμενων παρουσιών σε αγώνες! Ο Αμερικανός θα λείψει και από τον επικείμενο αγώνα στην Τσεχία. Την τελευταία φορά που ο Nicky είχε χάσει αγώνα, ήταν το 2008 και πάλι σε αγώνα στην Τσεχία!

 

54 – Με την δεύτερη θέση του στην Ινδιανάπολη, ο Jorge Lorenzo ανέβηκε για 54η φορά στο βάθρο της μεγάλης κατηγορίας, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Randy Mamola, το οποίο αναμένουμε να καταρρίψει στο Brno!

 

50 – O Jakub Kornfeil, στον εντός έδρας αγώνα του, θα κάνει την 50η του παρουσία σε γραμμή εκκίνησης GP!

 

40 – Ο Dani Pedrosa πέτυχε την 40η του νίκη στην Ινδιανάπολη, όλες με την Honda! Μόνον 3 αναβάτες έχουν περισσότερες νίκες με την Honda: οι Doohan (54), Jim Redman (45) και Mike Hailwood (41)

 

38 – Την ημέρα των κατατακτηρίων, θα έχουν περάσει ακριβώς 38 χρόνια από την ημέρα που ο Phil Read ξεπερνούσε τον ομόσταυλό του (Bonera) και κέρδιζε το Τσεχοσλοβάκικο GP το 1974! Ήταν η πρώτη και τελευταία φορά που η MV Agusta θα έπαιρνε τις δυο πρώτες θέσεις του βάθρου…

 

22 – Η pole που πήρε ο Pedrosa στην Ινδιανάπολη, ήταν η 22η για τον Ισπανό αναβάτη στην μεγάλη κατηγορία και του χαρίζει τον τίτλο του πιο πετυχημένου Ισπανού! Ο Dani έχει πλέον τις περισσότερες pole, μια παραπάνω από τον συμπατριώτη του Lorenzo!

 

15 – Στην Ινδιανάπολη θριάμβευσαν οι Ισπανοί αναβάτες, κερδίζοντας για 15η φορά σε όλες τις κατηγορίες Πρωταθλήματος! Έτσι, η Ισπανία κατάφερε να εκθρονίσει την Ιταλία από το αντίστοιχο ρεκόρ, με τους αναβάτες της τελευταίας να έχουν καταφέρει να πάρουν νίκες σε όλες τις κατηγορίες ενός γύρου, 14 φορές!

 

13.492 δευτ. – Στην Ινδιανάπολη, ο Yonny Hernandez (στην 11η του μόλις παρουσία στην γραμμή εκκίνησης της μεγάλης κατηγορίας) κατάφερε να πάρει την 9η θέση, όντας ο καλύτερος των CRT για πρώτη φορά φέτος! Μάλιστα, τερμάτισε με διαφορά 13.492 δευτ. από την εργοστασιακή Ducati του Valentino Rossi

 

1.624 δευτ. – Ο Randy de Puniet πήρε την 10η θέση στην γραμμή εκκίνησης στον αγώνα της Ινδιανάπολης, μόλις 1.624 δευτ. πίσω από τον Pedrosa που πήρε την pole. Πρόκειται για την μικρότερη διαφορά που έχει καταφέρει αναβάτης CRT μέχρι σήμερα! Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό ότι ο χρόνος του στις κατατακτήριες της Ινδιανάπολης φέτος, ήταν κατά 0.378 δευτ. πιο γρήγορος σε σύγκριση με πέρυσι, όταν και οδηγούσε μια δορυφορική Ducati!

 

Επόμενο άρθρο »

O Dovi μιλά για την μετακίνησή του!

« Προηγούμενο άρθρο

Jarvis: Δεύτερο όνομα ο Rossi!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα