• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Lorenzo: «Δεν αισθάνομαι κατώτερος του Rossi. Mια μέρα θα τον νικήσω»
Ο "Por Fuera" μιλάει για τον "κανίβαλο" Valentino Rossi αλλά και για τον "άσπονδο" φίλο του Dani Pedrosa...
Νέα 25/02/2009 - 15:37
Ο Jorge Lorenzo είναι μαζί με τον Dani Pedrosa οι μεγαλύτερες ελπίδες των Ισπανών για να δουν και πάλι μετά από χρόνια (1999, Αlex Criville) έναν συμπατριώτη τους να κατακτά την κορυφή των MotoGP.

Πρόκειται για δύο σπουδαίους αναβάτες με εντελώς διαφορετικούς χαρακτήρες και με το δικό τους πιστό και φανατικό κοινό ο καθένας.

Ο Lorenzo που προήχθη μόλις πέρσι στη μεγάλη κατηγορία θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως η ισπανική εκδοχή του Valentino Rossi. Δεν αρκείται στη νίκη αλλά θέλει πάντα να δίνει στους θεατές το κάτι παραπάνω που τον κάνει πιο δημοφιλή και πιο αγαπητό. Και μέχρι στιγμής τα καταφέρνει μια χαρά.

Ο Doctor βέβαια ο οποίος τυχαίνει να είναι και ομόσταβλός του στην FiatLorenzo - Box
Lorenzo - Box
Yamaha, είναι ο κορυφαίος στο είδος του και ένας από τους καλύτερους αναβάτες όλων των εποχών, οπότε είναι πολύ δύσκολο να μπορέσει ο οποιοσδήποτε να συγκριθεί μαζί του.

Για τον "Por Fuera" τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα από τη στιγμή που βρίσκονται στην ίδια ομάδα. Το βάρος που πέφτει πάνω του είναι τεράστιο και οι συγκρίσεις αναπόφευκτες.

Δεν είναι εύκολο πράγμα να είσαι ο team-mate του Rossi από τη στιγμή μάλιστα που θες να διεκδικήσεις Πρωτάθλημα και δεν αρκείσαι σε ρόλο κομπάρσου στην ομάδα όπως συνέβη στο παρελθόν με άλλους παρτενέρ του Ιταλού που απλά δεν μπόρεσαν να τον κοντράρουν.

«Είμαι αρκετά τυχερός. Η Yamaha μου είναι σούπερ και είμαι σε μια ομάδα πολύ επαγγελματική. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα είναι εύκολο να κερδίσω τον Rossi, θα είναι πολύ δύσκολο, αλλά για να τα καταφέρεις θα πρέπει να νικήσεις και τους άλλους. Είμαι πολύ ανταγωνιστικός και όταν δεν τα καταφέρνω γίνομαι έξαλλος με τον εαυτό μου, πεισμώνω και προσπαθώ περισσότερο», είπε ο 22χρονος αναβάτης από την Palma de Mallorca σε συνέντευξη που δημοσιεύεται στο εβδομαδιαίο ισπανικό περιοδικό μοτοσικλέτας, Solomoto.

Μπορεί μέσα στο γκαράζ της Fiat Yamaha να έχει υψωθεί από πέρσι ένας τοίχος ο οποίος διατηρείται και φέτος μετά από απαίτηση του Rossi, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι ο Ιταλός πολυπρωταθλητής τυγχάνει καλύτερης μεταχείρισης από τον Lorenzo: «Έχουμε τον ίδιο εξοπλισμό. Δεν νομίζω ότι η Yamaha ευνοεί τον έναν ή τον άλλο. Λογικά όταν υπάρχουν νέα εξαρτήματα τα δίνουν πρώτα στον Rossi για να τα δοκιμάσει και το μόνο πράγμα που μπορώ να κάνω είναι να τα πάρω και εγώ. Δεν είναι εύκολη κατάσταση γιατί έχω να παλέψω με τον καλύτερο που τυχαίνει να είναι στην ίδια ομάδα με μένα».

Ο πιτσιρικάς πάντως δεν αισθάνεται κατώτερος του Rossi και προειδοποιεί: «Aν η μοτοσικλέτα είναι καλή μπορώ να παίξω τα χαρτιά μου και μια μέρα θα τον νικήσω».

Ερωτηθείς για τις σχέσεις του με τον Ιταλό, απάντησε: «Δεν τον αγαπώ όπως όλος ο κόσμος, ούτε τον μισώ επειδή είναι τόσο δημοφιλής και πετυχημένος. Δεν είμαστε φίλοι, αλλά τον εκτιμώ γιατί είμαστε στην ίδια ομάδα και κυρίως για τα αποτελέσματά του και όλα όσα έχει κάνει για το σπορ. Έχει μεγάλο χάρισμα και για μένα είναι ένα σημείο αναφοράς».

Σε κάποιο σημείο της συνέντευξης, ο εκδότης του περιοδικού Jaime Alguersuari ζήτησε από τον "Por Fuera" να περιγράψει τον αναβάτη Rossi αλλά και να μιλήσει για τα συστατικά που απαιτούνται για να μπορέσει κάποιος να τον σταματήσει: «Ο Valentino είναι ένας 'Κανίβαλος' μέσα στην πίστα, είναι πιο ανταγωνιστικός από όλους. Αν θέλουμε να τον νικήσουμε πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο από αυτόν, να φρενάρουμε πιο αργά από αυτόν, να είμαστε πιο γρήγοροι και πιο σταθεροί».

Εδώ και χρόνια είναι γνωστή η κόντρα του Lorenzo με τον Dani Pedrosa. Οι σχέσεις τους δεν είναι και οι καλύτερες ωστόσο ο Lorenzo μόνο καλά λόγια έχει να πει για τον μεγάλο του αντίπαλο. «Μπορεί να μην γίνουμε φίλοι ποτέ, όμως πάντα δίνω το χέρι μου στον Dani και πάντα θα το κάνω», είπε.

Στη συνέχεια του ζητήθηκε να περιγράψει τον Pedrosa ως αναβάτη. «Είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που έχουν περάσει από το σπορ. Χάρη στον Alberto Puig (μάνατζερ του Pedrosa) έχει βρει μια πολύ καλή μέθοδο δουλειάς. Αν δεν υπήρχε ο Alberto ο Dani δεν θα ήταν εδώ που έχει φτάσει. Από την άλλη ο καιρός περνάει και κάποια στιγμή η βοήθεια του Puig θα πάψει να υπάρχει. Σε κάθε περίπτωση ο Dani ως αναβάτης έχει κάτι ξεχωριστό. Επιταχύνει με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο, πολύ επιθετικό», απάντησε.

Κλείνοντας έκανε μια σύγκριση του Rossi με τον Pedrosa: «Και οι δυο είναι πολύ γρήγοροι και στους δύο αρέσει να κερδίζουν. Όμως ο τρόπος που προσεγγίζουν τους αγώνες και αντιμετωπίζουν τη ζωή είναι πολύ διαφορετικός».

Επόμενο άρθρο »

Ο Lorenzo με R1… στο Ολυμπιακό Στάδιο της Barcelona!

« Προηγούμενο άρθρο

Melandri: «Μετά τις δοκιμές του Κατάρ θα αποφασίσουμε»

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα