• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Συναισθηματικά φορτισμένη συνέντευξη Τύπου!
Οι οδηγοί θυμήθηκαν τους Simoncelli και Tomizawa
Νέα 13/09/2012 - 21:50

Μετά από τρεις εβδομάδες απουσίας από τις πίστες, οι αναβάτες όλων των κατηγοριών του Πρωταθλήματος, ανανέωσαν το ραντεβού τους στην πίστα του Misano για αυτό το Σ/Κ! Η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ήταν διαφορετική από τις υπόλοιπες, με έντονα συναισθήματα καθώς οι οδηγοί - πέρα από τα του Πρωταθλήματος - βρήκαν χρόνο να θυμηθούν τόσο τον Simoncelli (η πίστα του Misano έχει πάρει το όνομά του) όσο και τον Tomizawa, ο οποίος σκοτώθηκε εκεί το 2010...


Ο Lorenzo, ο οποίος είναι 13 βαθμούς μπροστά στο Πρωτάθλημα, ελπίζει ότι θα αυξήσει την διαφορά του από τον Pedrosa: «Φέτος είμαστε πολύ σταθεροί, πάντα στις δύο πρώτες θέσεις. Στους 3 τελευταίους αγώνες δεν καταφέραμε να κερδίσουμε, αλλά ήμασταν πολύ κοντά. Αυτή η πίστα είναι καλή μαζί μας για τα τελευταία 4 χρόνια, νομίζω. Ήμουν 2ος τα πρώτα 3 χρόνια και επιτέλους πέρυσι κατάφερα να πάρω την νίκη. Στην Aragon (test) βρήκαμε κάτι που θα μας δώσει λίγο περισσότερη ταχύτητα, αλλά δεν μπορούμε να έχουμε τον τελευταίο μας κινητήρα και θα χρησιμοποιήσουμε αυτόν του Brno. Θα περιμένουμε, αλλά θα παλέψουμε για την νίκη και ίσως στην Aragon να έχουμε καλύτερη μοτοσυκλέτα».

 

Ο Pedrosa, ο οποίος βρίσκεται σε δαιμονιώδη φόρμα το τελευταίο διάστημα, έδειξε προσγειωμένος: «Το τελευταίο κομμάτι της σεζόν θα είναι δύσκολο. Ανυπομονώ να διανύσουμε και το υπόλοιπο της χρονιάς. Ευελπιστώ ότι θα είμαστε και πάλι στο βάθρο και θα παλέψουμε για ό,τι καλύτερο. Αν καταφέρουμε να μειώσουμε λίγο ακόμα την διαφορά θα είμαι ευχαριστημένος. Ερχόμενοι στο Misano ως σοβαροί διεκδικητές του βάθρου, δεν υπάρχει λόγος να μην βρεθούμε εκεί!»

 

Ο Vale, στον τελευταίο εντός έδρας αγώνα με την Ducati, ανυπομονεί να πετύχει ένα καλό αποτέλεσμα για τους φιλάθλους: «Πριν δυο εβδομάδες κάναμε ένα τεστ εδώ και δοκιμάσαμε μερικά νέα εξαρτήματα. Ήταν δυο καλές ημέρες, τόσο σε απόδοση όσο και σε αίσθηση. Τώρα όμως θα καταλάβουμε αν βελτιωθήκαμε και πόσο! Έχουμε ένα νέο σκελετό και ένα νέο ψαλίδι, με μερικές τροποποιήσεις στο μέγεθος, στην θέση και στην στιβαρότητα. Η σύγκριση στο τεστ ήταν καλύτερη από την μοτοσυκλέτα που είχα στο Brno. Έχουμε ακόμα μερικούς αγώνες, στους οποίους μπορούμε να βελτιώσουμε την μοτοσυκλέτα. Στόχος μας είναι να κάνουμε καλούς αγώνες από εδώ και στο εξής!»

 

Είναι η πρώτη φορά που οι οδηγοί του MotoGP έρχονται στην πίστα αυτή, από τότε που μετονομάστηκε σε Misano Marco Simoncelli Circuit και όλοι τους, με μπροστάρη τον Rossi εξέφρασαν τα συναισθήματά τους… «Όταν έρχεσαι εδώ, στην πίστα που πήρε το όνομα του Marco, υπάρχει εντονότερο το συναίσθημα για τον χαμό του», δήλωσε ο Rossi «Πρέπει να προσπαθήσουμε να κάνουμε έναν καλό αγώνα για τον Marco και την οικογένειά του» Ο Pedrosa πρόσθεσε με την σειρά του: «Εξισορροπεί λίγο την λύπη μας… όπως και για τον Tomizawa (σκοτώθηκε στο Misano το 2010).

 

Ο Lorenzo υπογράμμισε: «Ήταν ένα από τα αστέρια του Πρωταθλήματος. Ένας πολύ καλός, χαρισματικός αναβάτης, συγκινούσε τα πλήθη και είχε πολλούς οπαδούς. Θεωρώ ότι σωστά μετονόμασαν την πίστα. Το άξιζε. Λυπηθήκαμε εξίσου με τον Tomizawa, όταν συνέβη το μοιραίο το 2010. Θυμόμαστε και τους δυο τους. Πάντα θα τους θυμόμαστε…!»

 

Επόμενο άρθρο »

Η Yamaha με νέα εμφάνιση στο Misano!

« Προηγούμενο άρθρο

Έτοιμος για το ντεμπούτο του ο Rea!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα