• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MotoGP: ECU από την Magneti Marelli!
Για 4 χρόνια η συμφωνία με τον γίγαντα στα ηλεκτρονικά
Νέα 26/09/2012 - 14:29

Ο γίγαντας στα ηλεκτρονικά, Magneti Marelli, υπέγραψε ένα τετραετές συμβόλαιο με την Dorna, για να προμηθεύει όλες τις ομάδες της μεγάλης κατηγορίας με το πιο πρόσφατο ECU, από το 2013. Τα νέα είναι χαρμόσυνα για τις CRT ομάδες, μιας και τα ηλεκτρονικά (θυμηθείτε τις δηλώσεις του Edwards) είναι ένα από τα αδύναμα σημεία για πολλούς αναβάτες, φέτος. Η Magneti Marelli θα διαθέσει (κατ' επιλογήν για το 2013) σε όλους τους διαγωνιζομένους το υψηλών προδιαγραφών ηλεκτρονικό της σύστημα ελέγχου, το οποίο θα υποστηρίζεται από μια μόνιμη ομάδα τεχνικών σε κάθε πίστα.

 

Ο Carmelo Ezpeleta, ο πρόεδρος της Dorna, δήλωσε ότι αυτή η συμφωνία αποτελεί «ένα σημαντικό βήμα για το Πρωτάθλημα» Δεν έκρυψε μάλιστα την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση της συμφωνίας: «Δεν μπορώ να κρύψω το γεγονός ότι είμαι πολύ χαρούμενος με αυτήν την νέα συνεργασία με την Magneti Marelli. Η συγκεκριμένη συμφωνία, επιβεβαιώνει το γεγονός ότι το MotoGP ενσωματώνει και ενθαρρύνει τις πιο πρόσφατες και καινοτόμες τεχνολογίες. Η εμπειρία της συγκεκριμένης εταιρείας, η οποία για πολλά χρόνια βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο ανταγωνισμού στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στην μεγάλη κατηγορία των αγώνων ταχύτητας μοτοσυκλέτας».

 

 

Τώρα μένει να δούμε τις αντιδράσεις των κατασκευαστών πρωτοτύπων (Ducati, Yamaha, Honda) και ιδιαίτερα του Shuhei Nakamoto που πρόσφατα είχε δηλώσει ότι η Honda θα αποσυρθεί από το MotoGP σε περίπτωση καθιέρωσης ενιαίας ECU!

 


 

Επόμενο άρθρο »

Ο Hayden στο Πανεπιστήμιο της Zaragoza

« Προηγούμενο άρθρο

Pedrosa: Νιώθω καλά…!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα