• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Aragon: Οι αριθμοί
Τα στατιστικά στοιχεία πριν τον 14ο γύρο
Νέα 27/09/2012 - 13:47

Λίγες ώρες μένουν για να απολαύσουμε τον 14ο γύρο Πρωταθλήματος, στην δημοφιλή πίστα της Aragon, και συγκεντρώσαμε τα πιο ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία για να είστε προετοιμασμένοι για το επερχόμενο Grand Prix!

 

232 – Ο Dani Perdosa έχει 232 βαθμούς, στους πρώτους 13 αγώνες φέτος, και αν καταφέρει να τερματίσει πρώτος ή δεύτερος στην Aragon, θα έχει ξεπεράσει το προσωπικό του ρεκόρ βαθμών, το οποίο πέτυχε το 2008 με 249 βαθμούς.

 

99 – Η Ισπανία είναι η χώρα που έχει διοργανώσει τα πιο πολλά GP, με τον επερχόμενο αγώνα να είναι ο 99ος! Οι πίστες που έχουν υποδεχτεί τους αναβάτες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, είναι: Jerez, Catalunya, Jarama, Montjuic και η Ricardo Tormo στην Valencia.

 

94 – Ο Jorge Lorenzo έχει σταθεί 94 φορές στο βάθρο, σε αγώνες GP, με την πρόσφατη νίκη του στο Misano. Ακόμα μια φορά και ο Ισπανός θα ισοφαρίσει τον αριθμό βάθρων που έχει ο Doohan, ο οποίος βρίσκεται στην 10η θέση των αναβατών με τα περισσότερα βάθρα.

 

45 – Την Κυριακή, που θα διεξαχθεί ο αγώνας στην Aragon, θα έχουν περάσει ακριβώς 45 χρόνια από τότε που διεξήχθη αγώνας στον Καναδά (1967)! Είναι μάλιστα και η μοναδική φορά που έγινε αγώνας στον Καναδά, στον οποίο κυριάρχησαν οι Βρετανοί αναβάτες, με τον Bill Ivy να κερδίζει στα 125cc και τον Mike Hailwood να επικρατεί τόσο στα 250cc όσο και στα 500cc. Αυτή ήταν και η τελευταία φορά που Βρετανοί οδηγοί μονοπώλησαν τις νίκες και στις 3 κατηγορίες Πρωταθλήματος.

 

27 – Την ημέρα των κατατακτηρίων στην Aragon, ο Pedrosa θα γιορτάζει τα 27α γενέθλιά του.

 

23 – Ο Pedrosa πήρε την 23η του pole, στο San Marino, και είναι πλέον ο Ισπανός με τις περισσότερες pole positions στην μεγάλη κατηγορία! Ο Dani έχει μια περισσότερη από τον συμπατριώτη του Lorenzo.

 

2 – Η Aragon είναι μια από τις 2 πίστες, όπου ο Lorenzo δεν έχει καταφέρει να πάρει νίκη σε καμμία από τις τρεις κατηγορίες Πρωταθλήματος! Η δεύτερη είναι το Sachsenring. Παράλληλα, είναι η μία από τις δυο πίστες όπου ο Vale δεν έχει καταφέρει να ανέβει στο βάθρο, στην μεγάλη κατηγορία, με την άλλη να είναι το Silverstone.

 

0 – Κανείς από τους αναβάτες της μεγάλης κατηγορίας – που θα βρεθούν στο grid αυτό το Σ/Κ – δεν έχει καταφέρει να πάρει νίκη στην Aragon, σε καμμία από τις 3 κατηγορίες! Παράλληλα, κανείς τους δεν έχει πάρει και την pole position στη συγκεκριμένη πίστα, σε καμμία από τις 3 κατηγορίες!

 

Επόμενο άρθρο »

Ο Hayden στο Πανεπιστήμιο της Zaragoza

« Προηγούμενο άρθρο

Yamaha vs Alien!!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα