• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Δεύτερη σερί Superpole για Spies!
Διέλυσε το ρεκόρ πίστας του Losail ο Αμερικανός πιτσιρικάς με την Yamaha R1...
Νέα 13/03/2009 - 20:42
Αν και είναι νωρίς ακόμα για ασφαλή συμπεράσματα ο Ben Spies δείχνει ότι έχει όλα τα φόντα στην πρώτη του σεζόν στο WSBK να διεκδικήσει το Πρωτάθλημα.

Ο 24χρονος αναβάτης από το Memphis, για τον οποίο ο Kevin Schwantz έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του προσπαθώντας να πείσει τους ανθρώπους της Suzuki να επενδύσουν πάνω του και να τον πάρουν στα MotoGP, ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στη διαδικασία της Superpole που διεξήχθη την Παρασκευή στο Κατάρ, στο πλαίσιο του δεύτερου γύρου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Superbike.

O εκπληκτικός πιτσιρικάς διέλυσε το ρεκόρ πίστας που είχε από πέρσι ο Troy Corser βελτιώνοντας σχεδόν κατά οχτώ δέκατα του δευτερολέπτου το χρόνο του πολύπειρου Αυστραλού.

Ήταν η δεύτερηSmrz - Spies - Biaggi ποζάρουν μετά την ολοκλήρωση της Superpole
Smrz - Spies - Biaggi ποζάρουν μετά την ολοκλήρωση της Superpole
Superpole που σημειώνει ο Spies μετά από αυτήν που είχε πάρει στον πρώτο γύρο της χρονιάς στο Phillip Island της Aυστραλίας, γεγονός που καταδεικνύει τις δυνατότητες του νεαρού αλλά και την δυναμική της νέας Yamaha R1.

«Το πιο σημαντικό είναι να ξεκινάς από την πρώτη σειρά του γκριντ καθώς υπάρχουν τόσοι πολλοί γρήγοροι αναβάτες. Σχεδόν κατέστρεψα το γύρο μου αλλά τελικά η δουλειά έγινε. Ο ρυθμός αγώνα δείχνει καλός και αυτό είναι καλό, αλλά είμαι σίγουρος ότι οι αγώνες αύριο θα είναι δύσκολοι», σχολίασε ο πιτσιρικάς μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Από τη δεύτερη θέση θα ξεκινήσει ο Jakub Smrz με την Ducati 1098R της ιδιωτικής Guandalini, ενώ δίπλα του θα βρίσκονται ο Max Biaggi μεΟ Spies στην έξοδο για την ευθεία τερματισμού του Qatar, ολοκληρώνοντας τον γύρο της super pole
Ο Spies στην έξοδο για την ευθεία τερματισμού του Qatar, ολοκληρώνοντας τον γύρο της super pole
την Αprilia και ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας, Noriyuki Haga (Ducati Xerox) που κατάφερε τελικά να βρει το ρυθμό του αν και στις πρώτες περιόδους των κατατακτήριων δοκιμών δεν τα πήγε και τόσο καλά.

«Μέχρι στιγμής όλα πάνε καλά, αλλά θα πρέπει να δούμε τι θα γίνει στους αγώνες. Έχουμε καλό set-up και οι χρόνοι μας είναι πολύ θετικοί», είπε ο Smrz, ενώ ο Biaggi από την πλευρά του δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που κατάφερα και εδώ να παλέψω για την Superpole. Προσπαθήσαμε να βρούμε το καλύτερο set-up και για τις δύο μοτοσικλέτες και τώρα πρέπει να επιλέξω αυτήν με την οποία αισθάνομαι πιο άνετα. Έχω ήδη κάνει την επιλογή μου στα ελαστικά και αισθάνομαι άνετα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ομάδα, είναι εξαιρετικά παιδιά».

Από την πλευρά του ο "Nitro Nori" είπε: «Η διαδικασία εδώ πήγε πολύ καλύτερα απ' ότι αυτή της Αυστραλίας και είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στην πρώτη σειρά της εκκίνησης. Αντιμετωπίσαμε ένα μικρό πρόβλημα σήμερα αλλά καταφέραμε να το λύσουμε και είμαι σίγουρος ότι αύριο θα τα πάμε πολύ καλά στους αγώνες».

  • Τα επίσημα αποτελέσματα της Superpole μπορείτε να τα δείτε ΕΔΩ

    Kατάρ - Losail
    Τοποθεσία: Losail (30 km από την Doha)
    Eπίσημο site: www.circuitlosail.com
    Πρώτος αγώνας WSBK: 26 Φεβρουαρίου 2005
    Μήκος: 5,380 m
    Πλάτος: 12 m
    Κατασκευή: 2004
    Δεξιές στροφές: 10
    Αριστερές στροφές: 6
    Μεγαλύτερη ευθεία: 1,068 m

    Stats:
    Best Lap 2008: Corser Troy Yamaha - 1'58.053
    Super Pole Record 2008: Corser Troy Yamaha - 1'58.053
    Race Record 2008: Nieto Fonsi Suzuki - 1'59.156

    Επόμενο άρθρο »

    «Δεν έχω τίποτα να χάσω»

    « Προηγούμενο άρθρο

    Ο Ben Spies ξαναχτυπά!

    Χορηγοί
    Σχετικά άρθρα