• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Βαλένθια Moto3: Θρίαμβος για Kent!
Στο βάθρο Cortese-Khairuddin, 19ος ο Σίσσης
Νέα 11/11/2012 - 13:43

Έναν πολύ ωραίο αγώνα μας επιφύλασσε ο τελευταίος γύρος της χρονιάς της Moto3, με τον Danny Kent να είναι συγκλονιστικός και να παίρνει μια φοβερή νίκη στην Ισπανία! Ο αγώνας δεν ξεκίνησε καλά για τον Folger, τον pole-man, ο οποίος αντιμετώπισε τεχνικό πρόβλημα και αυτό επέτρεψε στον Salom να πάρει προβάδισμα και να οδηγεί την κούρσα, μαζί με τους Oliveira και τον Alex Marquez. Στον τρίτο γύρο ο μικρός αδερφός του Marc Marquez, πήρε τα ηνία, αφήνοντας πίσω του τον Oliveira και τρίτο τον Salom, ωστόσο αυτό δεν κράτησε για πολύ, μιας και λίγο μετά ο Marquez έχασε το μπροστινό του και έπεσε.

 

Στο γκρουπ που ακολουθούσε τους μπροστά, ο Rossi έκανε μια δυνατή εμφάνιση, μπροστά από τον Vazquez και το δίδυμο της Red Bull KTM Ajo, Cortese και Kent. Εν τω μεταξύ ο Folger αναγκάστηκε να αποσυρθεί οριστικά του αγώνα, ενώ την ίδια μοίρα είχαν και οι MartinMorciano. Στον 8ο γύρο μάλιστα, έπεσε και ο McPhee

 

Στη συνέχεια όλο και περισσότεροι αναβάτες συνήθιζαν τις συνθήκες, με τον Binder να κάνει εξαιρετική εμφάνιση και να πιέζει τους μπροστά. Με 13 γύρους να απομένουν, είχαμε μια ωραία μονομαχία ανάμεσα στον Vinales και τον Salom, ενώ και ο Binder με τον Kent πήγαιναν φέρινγκ-φέρινγκ! Λίγο πιο μετά είχαμε το δράμα για τον Vazquez, ο οποίος έχασε τον έλεγχο και έβγαλε εκτός και τον Oliveira, δίνοντας την ευκαιρία στον Cortese να πάρει ένα σχετικά άνετο προβάδισμα. Στα τελευταία λεπτά είχαμε αρκετές πτώσεις από τους αναβάτες της μικρής κατηγορίας, με τον Miller να βγαίνει εκτός, τον Finsterbusch να πέφτει κι αυτός και τον Webb να αποσύρεται.

 

Στους τελευταίους δυο γύρους είδαμε μια ωραία κόντρα ανάμεσα στον Kent, τον Khairuddin και τον Faubel, η οποία αποδείχτηκε συναρπαστική μέχρι την καρώ σημαία, όταν ο Kent έκανε μια εκπληκτική κίνηση και πέρασε τον Cortese! Έτσι, ο Βρετανός που κράτησε τη ψυχραιμία του, πανηγύρισε τη δεύτερή του νίκη, αφήνοντας πίσω του τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή, Cortese, και τρίτο τον Khairuddin, ο οποίος πήρε το δεύτερό του βάθρο! Ο δικός μας αναβάτης, ο Θανάσης Σίσσης, σε κανένα σημείο του αγώνα δεν μας έδειξε τις προηγούμενες ωραίες του μάχες και προσπεράσεις, καθώς από την πρώτη στιγμή έμεινε στα χαμηλά. Λίγο στην αρχή πήγε να ξεχωρίσει και ανέβηκε 17ος, αλλά η συνέχεια δεν ήταν η αναμενόμενη με τον Ελληνοαυστραλό να ολοκληρώνει σε μια αδιάφορη 19η θέση.

 

Αναλυτικά οι χρόνοι και η κατάταξη στο συνοδευτικό μας αρχείο!

 

Επόμενο άρθρο »

Βαλένθια Moto2: Απόλυτος κυρίαρχος ο Marquez!

« Προηγούμενο άρθρο

Valencia Ζέσταμα: Dovi 1os, Rossi 3os και δυνατός

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα