• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Βαλένθια Moto2: Απόλυτος κυρίαρχος ο Marquez!
Από τελευταίος πήρε μια ανεπανάληπτη νίκη!
Νέα 11/11/2012 - 15:33

Ο αγώνας της μεσαίας κατηγορίας του Πρωταθλήματος ξεκίνησε σε βρεγμένη άσφαλτο, με τον Terol να κάνει εντυπωσιακή εκκίνηση, με τους Espargaro, Corsi και τον Luthi να ακολουθούν. Μόλις μετά από έναν γύρο, ο Marquez έδειξε τις διαθέσεις του και παρά το ότι ξεκίνησε τελευταίος, κατάφερε να βρεθεί στην 11η θέση. Πολύ δυνατός και ο Simon, ο οποίος πέρασε αρκετούς αναβάτες μπροστά του και βρέθηκε πίσω από τον Espargaro.

 

Ενώ ο Marquez έδειχνε – και ήταν – δυνατός, ο Gino Rea κατάφερε να τον περάσει, με τους δυο τους να τους καθυστερεί ο Torres. 21 γύρους πριν το τέλος, οι δυο τους πέρασαν τον Torres, ενώ ο Rea κατάφερε να περάσει τον Aegerter, ο οποίος δυσκόλεψε τον Marquez. Οι μάχες ήταν δυνατές, με το γκρουπ των αναβατών να πλησιάζει τον Luthi, στην 6η θέση. Λίγο αργότερα είχαμε την ατυχία για τον Espargaro, ο οποίος είχε επαφή με τον Corsi και βγήκε εκτός, μπαίνοντας και πάλι στον αγώνα από την 18η θέση. Εν τω μεταξύ, ο Simon συνέχιζε την εντυπωσιακή του πορεία και πέρασε τον Terol, κρατώντας τα ηνία του αγώνα, με τον Simeon να εκμεταλλεύεται την πτώση του Espargaro και να περνάει τρίτος. Στη συνέχεια είχαμε την αισθητή παρουσία του Zarco, με τον Γάλλο να δείχνει σίγουρος στη μοτοσυκλέτα του και να σταματά τον καλπασμό του Marquez. Ωστόσο λίγο αργότερα ο Γάλλος θα έπεφτε, όπως και ο Simeon, καθώς οι συνθήκες χειροτέρευαν.

 

Οι Marquez και Rea διασκέδαζαν το κοινό με την ωραία τους κόντρα, ενώ σε κάποιο σημείο ο Marquez ακούμπησε στον συναθλητή του και αναγκάστηκε να ανοίξει τη γραμμή του. Ωστόσο ο Ισπανός δεν είχε πει την τελευταία του λέξη, κάνοντας μια δύσκολη κίνηση τόσο στον Rea όσο και στον Aegerter, στην ευθεία, με τον Ισπανό άσο να απολογείται στους δυο αναβάτες σηκώνοντας το χέρι του. Λίγο πιο μετά ήρθε η απογοήτευση για τον Rea, ο οποίος στην προσπάθειά του να κυνηγήσει τον Marquez, ο οποίος ήταν πλέον 3ος, έπεσε.

 

Οχτώ γύρους πριν το τέλος και ο Marquez ήταν ασταμάτητος, προσπερνώντας τον Terol και αρχίζοντας το κυνήγι του Simon, στην πρώτη θέση. Ο ρυθμός του ήταν καταιγιστικός και λίγο πριν το τέλος είχε φτάσει τον Simon και στον προτελευταίο γύρο πέρασε με επιβλητικό τρόπο τον αντίπαλό του, ολοκληρώνοντας με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο τον τελευταίο του αγώνα στην κατηγορία, προτού κάνει το άλμα για το MotoGP. Άλλωστε, να τονίσουμε ότι είναι η πρώτη φορά που αναβάτης έχει κερδίσει αγώνα, ξεκινώντας από την 31η θέση του grid και με το πέρας του αγώνα, ο Marquez το πανηγύρισε δεόντως τόσο με τους μηχανικούς του, όσο και με τους οπαδούς στις εξέδρες. Οι Simon και Terol τον συνόδευσαν στο βάθρο, με τον Terol να πανηγυρίζει το πρώτο του βάθρο στην κατηγορία, στην πίστα που έδωσε το όνομά του στην 4η στροφή της.

 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και η κατάταξη στο συνοδευτικό μας αρχείο!

 

Επόμενο άρθρο »

Χωρίζουν San Carlo και Gresini

« Προηγούμενο άρθρο

Βαλένθια Moto3: Θρίαμβος για Kent!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα