• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
H Honda RCV-1 παραγωγής, είναι εδώ;
Οι πρώτες φωτογραφίες διέρρευσαν στην Ιαπωνία
Τεστ-Μοντέλα 19/11/2012 - 11:10

Η Honda πριν λίγο καιρό άφησε να εννοηθεί ότι θα κατασκευάσει τελικά μια ρέπλικα της αγωνιστικής RCV, η ποία θα αποτελέσει τη βάση για τη μοτοσυκλέτα που θα προσφέρει το εργοστάσιο στις ιδιωτικές ομάδες που θέλουν να συμμετέχουν στο MotoGP, από το 2014 και μετά. 

Τώρα το αδελφό site gpone.com αποκαλύπτει φωτογραφίες του Ιαπωνικού περιοδικού "Young Machine" που δίνει και λεπτομέρειες για τη νέα Honda RCV-1, μια μοτοσυκλέτα που θέλει να πάρει τη θέση της μυθικής RC30, της οποίας την ιστορική απόφαση να βγει στην παραγωγή πήρε με ρίσκο ο τότε επικεφαλής, όπως αναλυτικά διαβάσαμε στο τεύχος #38 του περιοδικού MOTOGP WORLD που κυκλοφορεί στα περίπτερα, στο σχετικό άρθρο για τη γέννηση του θεσμού των SBK.

O Shuhei Nakamoto, o αντιπρόεδρος του HRC, είπε στην Βαλένθια ότι η μοτοσυκλέτα αυτή θα είναι έτοιμη στην ώρα της και σύμφωνα με το Ιαπωνικό περιοδικό η RCV-1, θα κοστίζει 5 εκατομμύρια Yen στην έκδοση δρόμου, δηλαδή γύρω στις 48,000 Euro.

Η έκδοση "Production Racer" θα είναι στα 30 εκατομμύρια Yen, δηλαδή γύρω στα 289,000 Euro. Προφανώς αυτό είναι το κόστος χωρίς τους κινητήρες που θα χρειαστεί μια ομάδα για το Πρωτάθλημα του 2014.

Επίσης δεν έχει γίνει γνωστό το αν η Honda θέλει να συμμετάσχει και στα SBK με αυτή τη μοτοσυκλέτα.

Αυτό που λέει το περιοδικό είναι ότι η Honda RCV-1 έχει τεχνολογία κατευθείαν από την RC213V των Casey Stoner και Dani Pedrosa, με τετρακύλινδρο V4 κινητήρα (90° ή 75°), αλλά χωρίς τις πνευματικές βαλβίδες. Φυσικά δεν θα υπάρχει το περίφημο κιβώτιο που από μόνο του κοστίζει πάνω από 600,000 Euro.

 

Επόμενο άρθρο »

BRIDGESTONE BATTLAX S20

« Προηγούμενο άρθρο

EICMA: Η Ducati με το Hypermotard επικεφαλής

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα