• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
EICMA 2012: Aprilia Caponord 1200
Με τη νέα ημι-ενεργητική ανάρτηση
Τεστ-Μοντέλα 24/11/2012 - 15:14

Μπορεί οι πρώτες εικόνες της Aprilia Caponord να είχαν διαρρεύσει νωρίτερα, ωστόσο η Piaggio αποφάσισε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες και φωτογραφίες, για το εν λόγω μοντέλο, στην έκθεση που διεξήχθη στο Μιλάνο, την περασμένη εβδομάδα.

 

Η Aprilia Caponord 1200 είναι ο τελευταίος ανταγωνιστής στην κατηγορία των adventure-touring, ενώ μοιράζεται τόσο τον κινητήρα όσο και το πλαίσιο, με την Dorsoduro 1200. Ίσως ο πιο μεγάλος αντίπαλος της Caponord, είναι η Ducati Multistrada 1200 με τα δυο μοντέλα να εφοδιάζονται με τον ίδιο – 90 μοιρών – κινητήρα V-Twin, ABS, σύστημα ελέγχου πρόσφυσης (traction control), πολλαπλές επιλογές οδήγησης, ρυθμιζόμενη ζελατίνα, χούφτες και προαιρετικά, ημι-ενεργητική ανάρτηση.

 

Η ημι-ενεργητική ανάρτηση της Caponord – με την ονομασία Aprilia Dynamic Damping – διαβάζει δεδομένα από αισθητήρες που είναι τοποθετημένοι στον τροχό και αναλόγως των συνθηκών του δρόμου, ρυθμίζει την απόσβεση. Το ADD είναι επίσης διαθέσιμο και στο Travel Pack της Aprilia, το οποίο επιπροσθέτως περιλαμβάνει cruise control, τσάντες στο χρώμα του μοντέλου και κεντρικό stand. Μάλιστα τα δυο τελευταία είναι διαθέσιμα και ξεχωριστά.

 

Ο κινητήρας χωρητικότητας 1197cc (V-Twin) έχει, σύμφωνα με την εταιρεία, 128,1hp στις 8500σαλ, διαφέροντας από την Dorsoduro που αποδίδει 128,8hp στις 8700σαλ. Παράλληλα και οι σχέσεις του κιβωτίου έχουν αλλάξει, ώστε να επιτευχθεί μεγαλύτερη τελική και καλύτερη διαχείριση στις χαμηλές στροφές, σε σύγκριση με την Dorsoduro. Το σύστημα Ride by Wire προσφέρει τρεις διαφορετικές επιλογές: Sport, Touring και Rain, ενώ τόσο το ABS όσο και το traction control των τριών επιπέδων, μπορούν να απενεργοποιηθούν.

 

Επόμενο άρθρο »

Οδηγούμε στο Μονακό Kawasaki Z800

« Προηγούμενο άρθρο

ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ TRIAL 2013 GAS GAS

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα