• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
BMW R1200 Supercharger
Με επιθετική και μοντέρνα εμφάνιση!
Τεστ-Μοντέλα 29/01/2013 - 15:19

To 1928 o κ. Ernst Henne αγόρασε μια BMW R37 και θεώρησε καλή ιδέα να την τροφοδοτήσει με ένα supercharger: το αποτέλεσμα ήταν, για τα επόμενα έξι χρόνια, να καταρρίψει 76 Παγκόσμια Ρεκόρ, φτάνοντας – με τη συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα – τα (εξαιρετικά για την εποχή) 216 χαω!

 

Σήμερα, πάνω από 80 χρόνια μετά, ο Αυστραλός σχεδιαστής Tim Cameron συνέλαβε το σχέδιο που μπορείτε να θαυμάσετε στις φωτογραφίες και που βασίζεται στην ίδια ιδέα του Henne, που την εφάρμοσε σε μια μοντέρνα BMW, την R1200. Όπως ήταν εύλογο, η προσθήκη του supercharger θα δημιουργούσε θέμα χώρου και ο Cameron αποφάσισε να δώσει μια κλίση 30 μοιρών στο μοτέρ και να τοποθετήσει το supercharger ακριβώς από πάνω του. Προφανώς αν η συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα έβγαινε στην παραγωγή, θα μπορούσε να φτάσει τα 200 άλογα σε ιπποδύναμη!

 

Ο σχεδιασμός της μοτοσυκλέτας είναι πολύ επιθετικός και φουτουριστικός. Το όμορφο “πάντρεμα” των γωνιών και των καμπύλων του μοντέλου, δημιουργεί μια δυναμική αίσθηση στο τελικό αποτέλεσμα και συγχρόνως μια μοντέρνα – αλλά brutal – χάρη! Πάντως, για να εστιάσουμε και σε κάτι αρνητικό, η τριάδα: τιμόνι, σέλα, μαρσπιέ δεν δείχνει συμμετρική και δεν μπορεί κανείς παρά να αναρωτηθεί πως θα φαίνεται και πως θα αισθάνεται ο μοτοσυκλετιστής πάνω της!  

 

 

Επόμενο άρθρο »

Honda CTX700 και CTX700N

« Προηγούμενο άρθρο

Aprilia RSV4 – US Special Edition

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα