• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Marquez: Ο Rossi μπορεί!
“Πιστεύω ότι ο Vale θα είναι στη μάχη του Τίτλου”
Νέα 30/01/2013 - 18:09

Το ντεμπούτο του νεαρού Marquez στη μεγάλη κατηγορία, θα γίνει στο Κατάρ – στον εναρκτήριο αγώνα της νέας σεζόν – εκεί που πολλά βλέμματα θα είναι στραμμένα στον ταχύτατο Ισπανό, για τον οποίο το HRC έχει πολλές προσδοκίες! Προηγουμένως όμως θα έχουμε την ευκαιρία να τον δούμε στις πρώτες δοκιμές της Μαλαισίας, εκεί που είναι βέβαιο ότι θα εντυπωσιάσει και πάλι πολλούς με την ταχύτητά του.

 

Ο Marc δείχνει ίσως ο πιο “πεινασμένος” αναβάτης του grid, ίσως ακόμα πιο ορμητικός από τον αξέχαστο Marco Simoncelli! Αυτή του η επιθετικότητα θα συναντήσει σθεναρή αντίσταση από μεγάλα ονόματα και καταξιωμένους οδηγούς, όπως οι Valentino Rossi, Jorge Lorenzo και Dani Pedrosa. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε μια πρόσφατη συνέντευξη του Marquez στο motomatters.com, στην οποία μιλά για τις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει στη μεγάλη κατηγορία, τις ενδεχόμενες πτώσεις αλλά και τα προγνωστικά του για τον Τίτλο του 2013!

 

 

 

Τι θεωρείς πιο δύσκολο ως νεοφερμένος στο MotoGP; Βέβαια, όπως είπε και ο Nakamoto, δεν θα υπάρχει πίεση για το 2013.

 

«Είμαι σίγουρος ότι θα υπάρχουν πολλές δύσκολες πτυχές για εμένα φέτος και το μεγαλύτερό μου πρόβλημα θα είναι η έλλειψη πείρας στη συγκεκριμένη κατηγορία. Έτσι, το σημαντικότερο όλων για εμένα θα είναι να τα πάω καλά στις δοκιμές. Αυτό σημαίνει να περάσω πολύ χρόνο πάνω στη μοτοσυκλέτα και να μάθω όσα περισσότερα μπορώ, τόσο μέσα όσο και έξω από την πίστα. Πρέπει να είμαι έτοιμος για τον πρώτο αγώνα στο Κατάρ!».

 

Μετά τις πρώτες σου εντυπώσεις από την RC213V, νιώθεις κάποια διαφορά εξαιτίας των ηλεκτρονικών;

 

«Για να είμαι ειλικρινής, πρέπει πρώτα να παραδεχτώ ότι δεν κατανοώ πολλά σε σχέση με τα ηλεκτρονικά ακόμα. Δεν γνωρίζω πολλά για το πώς δουλεύουν. Ένιωσα την επιρροή του tractioncontrol και προσπάθησα να κάνω μερικές μικρές αλλαγές στις ρυθμίσεις, αλλά έχω πολλά ακόμη να μάθω. Υπάρχει τεράστια διαφορά σε σχέση με τη Moto2, εκεί δεν υπάρχουν ηλεκτρονικά ωστόσο στο MotoGP αυτά είναι το παν!».

 

Τι θα έλεγες αν σου έλεγαν ότι θα τερμάτιζες δεύτερος, πίσω από τον Pedrosa, τη φετινή σεζόν;

 

«Αυτό θα ήταν υπέροχο για τον Dani και την ομάδα! Ωστόσο τώρα δεν θέλω να βλέπω τόσο μπροστά. Δεν γνωρίζω τους στόχους του Pedrosa και απλά εύχομαι να γεμίσω με χαρά τη Honda και τη Repsol, στο τέλος της σεζόν. Θέλω να ξέρω ότι έκανα το καλύτερο που μπορούσα για να οδηγήσω μια μοτοσυκλέτα MotoGP».

 

Είναι γενικά κοινή ομολογία πολλών Πρωταθλητών, ότι οι πτώσεις από MotoGP μοτοσυκλέτα είναι πιο επώδυνη. Σε έχουν προειδοποιήσει γι’ αυτές; Έμαθες το μάθημά σου από την πρώτη σου χρονιά στη Moto2, με τις τρεις πτώσεις στους πρώτους τρεις αγώνες;

 

«Κάποιοι από το περιβάλλον μου με προειδοποίησαν για το πόσο επώδυνη μπορεί να γίνει μια πτώση στο MotoGP. Θα προσπαθήσω να μάθω βήμα-βήμα, να αποφύγω τις πτώσεις, αλλά ξέρω ότι αργά ή γρήγορα θα έρθουν. Ελπίζω να μην κάνω τα λάθη που έκανα το 2010. Οπωσδήποτε τρεις αποκλεισμοί στους τρεις πρώτους αγώνες δεν ήταν και ό,τι καλύτερο, αλλά όλα κρίνονται από το τελικό αποτέλεσμα!».

 

Τα νέα και πολύπλοκα ελαστικά του MotoGP, θα αποτελέσουν ακόμα μία πρόκληση για εσένα τη νέα σεζόν;

 

«Αυτό είναι ένα από τα νέα δεδομένα που έμαθα, όσον αφορά στη μεγάλη κατηγορία. Οι πρώτοι γύροι πάνω σε αυτά τα ελαστικά είναι θεμελιώδεις για τη συνολική συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας. Έχω βέβαια κι εδώ πολλά να μάθω, ειδικά για το μπροστινό. Τα πράγματα ήταν πιο εύκολα με το πίσω. Η κατάσταση των ελαστικών στους τελευταίους γύρους, μας απασχολούσε πολύ στη Μοτο2 και όλα δείχνουν ότι αυτό παίζει ακόμα μεγαλύτερο ρόλο στο MotoGP».

 

Θεωρείς φαβορί για τον Τίτλο τον Rossi, τώρα που επέστρεψε στη Yamaha; Επίσης, πως βλέπεις φέτος τον JorgeLorenzo;

 

«Δεν μπορείς σε καμμία περίπτωση να εξαιρέσεις τον Valentino από τους γρήγορους αναβάτες. Θεωρώ ότι θα επιστρέψει στο πρώτο σκαλί του βάθρου. Για να γίνει Πρωταθλητής και πάλι, θα πρέπει να κερδίσει τους Pedrosaκαι Lorenzo, οι οποίοι είναι στην καλύτερη στιγμή της καριέρας τους. Είμαι σίγουρος όμως ότι ο Rossi θα είναι στη μάχη του Τίτλου. Όσο για τον Lorenzo, τι να πω; Είναι δυο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, θα υπερασπιστεί τον Τίτλο του φέτος και θα κερδίζει και πάλι αγώνες».

 

Ο Nakamoto έχει δηλώσει ότι θα ανέβεις στο βάθρο στο Κατάρ. Αυτά τα λόγια σε κάνουν να νιώθεις κάποια επιπλέον πίεση;

 

«Είναι πολύ ωραίο να σου δείχνει τέτοια εμπιστοσύνη ο Nakamoto, ωστόσο όλοι στην ομάδα γνωρίζουμε ότι η φετινή πρόκληση θα είναι μεγάλη και δύσκολη. Αυτά τα λόγια μου δίνουν λίγο περισσότερη αυτοπεποίθηση, αλλά δεν σημαίνουν τίποτα όσο προσπαθείς να γίνεσαι καλύτερος μέσα στην πίστα. Έχουμε μακρύ δρόμο μπροστά μας και θα ακολουθήσουμε τη δική μας γραμμή».

 

Επόμενο άρθρο »

Oliveira-Vazquez: Namaste India!

« Προηγούμενο άρθρο

Κοπή πίτας από το Tmaxhellas club

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα