• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Νέα πίστα στην Ουαλία!
Ίσως συμπεριληφθεί στο ημερολόγιο το 2015!
Νέα 01/02/2013 - 12:14

Παρά τη θέληση και τις συζητήσεις που γίνονται για να ανοιχτεί το MotoGP σε νέες χώρες και κοινό, η Dorna παραμένει προσηλωμένη στη Γηραιά Ήπειρο, με τον Carmelo Ezpeleta να επισκέπτεται και να δίνει την έγκρισή του για μια νέα πίστα στην Ουαλία!

 

Οι εγκαταστάσεις – αξίας 250 εκατ. λιρών – θα περιλαμβάνουν μια πίστα μήκους 5,6 χιλιομέτρων, σύμφωνη με τα στάνταρ της FIM και της FIA. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν το φετινό Ιούλιο, ενώ χρέη συμβούλου θα εκτελεί ο αναβάτης των SBK, Leon Haslam. Στην πίστα θα μπορούν να διοργανώνονται αγώνες MotoGP, SBK και Touring Cars events, ενώ θα υπάρχει τεχνολογικό πάρκο, διεθνής πίστα καρτ, ξενοδοχείο και εγκαταστάσεις αναψυχής. Τέλος, στα σχέδια είναι και η ίδρυση μιας Αγωνιστικής Ακαδημίας που θα βοηθά την εξέλιξη αναβατών από όλη την Ευρώπη και θα αποφέρει στην τοπική οικονομία περίπου 2,5 εκατ. λίρες ανά γεγονός και 9.000 νέες θέσεις εργασίας.

 

«Είναι φανταστική! Είμαι πεπεισμένος ότι θα αποτελέσει ένα πολύ σημαντικό βήμα για το MotoGP και για το μηχανοκίνητο αθλητισμό γενικότερα. Είναι μια καλή κίνηση για τον τόπο και τους ανθρώπους και οι υπεύθυνοι του προγράμματος θα έχουν την υποστήριξή μας και οτιδήποτε χρειαστούν για την υλοποίησή του. Δουλέψαμε και θα συνεχίζουμε να δουλεύουμε μαζί τους. Είμαστε πολύ χαρούμενοι με αυτήν την εξέλιξη», σχολίασε ο Carmelo Ezpeleta, ο οποίος μάλιστα τόνισε ότι η συγκεκριμένη πίστα ενδεχομένως να συμπεριληφθεί στο ημερολόγιο αγώνων του 2015!

 

Επόμενο άρθρο »

Pedrosa: Πάθος για τον Τίτλο!

« Προηγούμενο άρθρο

Smith: Δεν τρομάζω!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα