• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Pedrosa: Πάθος για τον Τίτλο!
Αν παραμείνω συγκεντρωμένος δεν ανησυχώ για τίποτα!
Νέα 01/02/2013 - 15:36

“Τώρα ή Ποτέ!” σχολίασε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο αντι-Πρόεδρος του HRC, Shuhei Nakamoto, αναφερόμενος στις προσδοκίες της Honda για τον Dani Pedrosa και τις ελπίδες του για το φετινό Τίτλο.

 

Και πράγματι, ο Ισπανός έμπειρος αναβάτης της εργοστασιακής ομάδας της Honda, δείχνει πιο δυνατός από ποτέ και έτοιμος να διεκδικήσει το μεγαλύτερο τρόπαιο όλων… έναν Παγκόσμιο Τίτλο στη μεγάλη κατηγορία! Σε πρόσφατη συνέντευξή του (motomatters.com), ο Dani Pedrosa όχι μόνο δεν έδειξε αγχωμένος από τα παραπάνω λόγια του Nakamoto, αλλά αισιόδοξος και σίγουρος ότι μπορεί να ξεπεράσει το εμπόδιο τόσο του Lorenzo, όσο και των Rossi και Marquez, στο δρόμο για την κορυφή του κόσμου!

 

Μετά την καλύτερή σου σεζόν πέρυσι, είσαι ακόμα πιο αποφασισμένος να στεφθείς Παγκόσμιος Πρωταθλητής;

 

«Πάντοτε είμαι αποφασισμένος! Πέρυσι έκανα ένα σημαντικό βήμα μπροστά και ελπίζω να καταφέρω να συνεχίσω σε αυτόν το ρυθμό. Φέτος έχουμε και πολλές τεχνικές αλλαγές, όπως για παράδειγμα πιο βαριά μοτοσυκλέτα κι ένα μοτέρ λιγότερο σε σχέση με πέρυσι. Στόχος μας είναι να είμαστε έτοιμοι και ανταγωνιστικοί από τον πρώτο αγώνα της χρονιάς. Τουλάχιστον δεν έγιναν αλλαγές δεκαπέντε ημέρες πριν την έναρξη της νέας σεζόν και αυτό είναι καλό».

 

Βρήκες χρόνο να αναλύσεις την περσινή σεζόν και να δεις τι έλειψε και δεν ήσουν εσύ ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής;

 

«Πέρα απ’ ό,τι έγινε στο Misano, νομίζω ότι έκανα αυτά ακριβώς που έπρεπε. Νομίζω ότι όλοι μπορούσαν να το δουν αυτό».

 

Στο γκαράζ της ομάδας θα έχεις το νεαρό και ταλαντούχο Marc Marquez. Σου θυμίζει λίγο εσένα πριν μερικά χρόνια;

 

«Δεν βλέπω τον εαυτό μου στον Marquez. Όταν πρωτοήρθα εγώ, θυμάμαι είχα έρθει σε μια νέα ομάδα, είχαν αλλάξει οι σχέσεις μου με τους χορηγούς και τα φώτα της δημοσιότητας ήταν στραμμένα προς εμάς. Ωστόσο για τον αναβάτη δεν παίζει ρόλο σε ποια κατηγορία αγωνίζεται, διότι όταν αγωνίζεσαι για παράδειγμα στην 125cc, αυτή είναι η πιο σημαντική κατηγορία του κόσμου για εσένα! Όσο για τον Marquez, δεν θα μπορούσα να συμβουλεύσω κάποιον που είναι ήδη Παγκόσμιος Πρωταθλητής!».

 

Τι περιμένεις από το νέο σου ομόσταυλο;

 

«Περιμένω να ξεδιπλώσει όλο του το ταλέντο. Παρακολουθώντας τον στις μικρότερες κατηγορίες, πιστεύω ότι θα φέρει μια αίσθηση φρεσκάδας στην κατηγορία, με την ασυγκράτητη οδήγησή του και στυλ. Είναι καλή προοπτική τόσο για την ομάδα, όσο και για το Πρωτάθλημα».

 

Πριν λίγο καιρό ο Lorenzo σχολίασε ότι θα είσαι ο αναβάτης με την περισσότερη πίεση για επιτυχία στο grid. Άλλωστε οι Lorenzo και Rossi είναι ήδη Παγκόσμιοι Πρωταθλητές, ενώ ο Marquez διανύει την πρώτη του χρονιά. Συμφωνείς μαζί του;

 

«Ποτέ δεν προσπαθώ να δω τα πράγματα από την οπτική ενός άλλου, απλά κοιτάζω τον εαυτό μου και προσπαθώ να δω που μπορώ να βελτιωθώ, ή σχεδιάζω τα τωρινά και μελλοντικά μου πλάνα. Ποτέ δεν κοιτάζω τι πίεση νιώθει κάποιος άλλος ή κάτι τέτοιο. Απλά ξέρω ότι νιώθω εξαιρετικά και αυτό μου φτάνει. Έχω αποδείξει την αποφασιστικότητά μου στο να κερδίζω και αν μείνω σταθερός και στους 18 αγώνες, δεν θα ανησυχώ για τίποτα».

 

Πέρυσι δεν ένιωθες άνετα πάνω στη μοτοσυκλέτα, τουλάχιστον μέχρι τα μέσα της σεζόν. Τώρα δείχνεις σε εξαιρετική κατάσταση και δεν χρειάζεται να βελτιώσεις μια ήδη πάρα πολύ ανταγωνιστική μοτοσυκλέτα. Θεωρείς ότι το ξεκίνημά σου φέτος θα είναι καλύτερο από το περσινό;

 

«Δεν μπορώ να ξέρω το μέλλον και δεν γνωρίζω πως θα ξεκινήσει η χρονιά. Δυσκολευόμαστε ακόμα αρκετά από το chattering και δεν ξέρω αν θα καταφέρουμε να λύσουμε το συγκεκριμένο πρόβλημα. Υπάρχουν πολλοί παράμετροι στους αγώνες και είναι δύσκολο να πεις το οτιδήποτε, παρά μόνο αφού περάσουν 3-4 αγώνες. Έτσι, το βασικό είναι να είμαστε έτοιμοι στον πρώτο αγώνα. Οπωσδήποτε βέβαια θέλουμε να αποφύγουμε ένα ξεκίνημα όπως το περσινό, που έκανε τα πράγματα πιο δύσκολα για εμάς».

 

Τι πιστεύεις για την επιστροφή του Valentino Rossi στη Yamaha;

 

«Πιστεύω ότι πολλοί οπαδοί θα πανηγυρίζουν. Δεν χωράει αμφιβολία στο ταλέντο του Rossi στην οδήγηση, αλλά μένει να δούμε αν μπορεί να οδηγήσει στο 100%. Νομίζω ότι μπορεί, ωστόσο πρέπει να αποδείξει ότι είναι ο ίδιος Valentino, όπως και παλιά!  Όλοι μας έχουμε αγωνιστεί εναντίον του και γνωρίζουμε πόσο πολύ αγαπά τους αγώνες, έτσι δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα επιστρέψει στο προσκήνιο».

 

Είσαι αρκετά ελαφρύς αναβάτης και οι μοτοσυκλέτες αυξάνουν σε βάρος συνεχώς. Σε επηρεάζει καθόλου αυτό;

 

«Τα τελευταία χρόνια οι μοτοσυκλέτες έχουν πάρει 7 κιλά και οπωσδήποτε αυτό είναι κάτι που δεν περνά απαρατήρητο, ειδικά στις υψηλές ταχύτητες. Έκανα το καλύτερο δυνατό για να προσαρμοστώ στις αλλαγές αυτές».

 

Η Honda – για πρώτη φορά – θα κάνει δοκιμές στην πίστα του Austin. Σε αυτή την απόφαση έπαιξες ρόλο κι εσύ;

 

«Μπορούσα να δω κάποια πράγματα για την πίστα, όταν αγωνιζόταν εκεί η Formula 1 και νομίζω ότι είναι αρκετά δύσκολη εξαιτίας της δομής της. Θεωρώ ότι θα πάρει χρόνο στους οδηγούς να τη συνηθίσουν και γι’ αυτό θέλω να πάω εκεί και να δοκιμάσω».

 

Μεγαλώνεις όσο περνάει ο καιρός... πόσα χρόνια αγώνων θεωρείς ότι σου μένουν;

 

«Ήμουν τόσο νέος όταν ξεκίνησα τους αγώνες, που ακόμα και τώρα – που είμαι 27 – νιώθω νέος! Εξαιτίας των τραυματισμών μου, υπήρχε ένα διάστημα παλιότερα που αμφέβαλλα και δεν ήξερα για πόσο ακόμα θα είμαι στο άθλημα. Ευτυχώς η κατάσταση άλλαξε πέρυσι. Δεν ξέρω ακριβώς πόσα χρόνια θα είμαι ακόμα στους αγώνες. Κρατιέμαι σε καλή φυσική κατάσταση και ίσως να μπορώ να αγωνίζομαι για μερικά ακόμα χρόνια».

 

Στην επίσημη παρουσίαση της ομάδας, δήλωσες “ενθουσιασμένος” για τη νέα σεζόν! Από πού αντλείς τις ελπίδες σου κάθε νέα σεζόν;

 

«Δεν μπορώ να πω από πού πραγματικά πηγάζουν. Ίσως να οφείλεται στο πάθος για τους αγώνες, κάτι που ακόμα έχω μέσα μου».

 

Επόμενο άρθρο »

Sepang: Το πρώτο τεστ του 2013!

« Προηγούμενο άρθρο

Νέα πίστα στην Ουαλία!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα