• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Dovi: Θα γίνω νικητής!
Αυτό είναι που θέλω να πετύχω όσο είμαι στην Ducati!
Νέα 19/03/2013 - 11:06

Ο Andrea Dovizioso φαίνεται αποφασισμένος να αλλάξει τα άσχημα αποτελέσματα της Ducati, τα τελευταία χρόνια και αυτό έγινε φανερό από μια πρόσφατη συνέντευξή του στο ιταλικό site omnicorse.it! Ο νέος αναβάτης των κόκκινων μίλησε για πολλά θέματα, ξεκινώντας από το γεγονός ότι δεν κατάφερε να βρεθεί στην πίστα του Austin, εκεί που οι εργοστασιακές Honda και Yamaha είχαν την ευκαιρία να πάρουν μια πρώτη γεύση από τη νέα πίστα. «Για εμάς το ταξίδι στο Τέξας θα ήταν προβληματικό. Προτιμήσαμε να αφιερωθούμε στην εξέλιξη της GP13, διότι ο γύρος του Austin είναι ο δεύτερος της σεζόν, σε ένα διάστημα που δεν θα έχουμε σημαντικές εξελίξεις στη μοτοσυκλέτα».

 

Στη συνέχεια δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στον εντυπωσιακό rookie, Marc Marquez, ο οποίος συναρπάζει όλους με τις εμφανίσεις του πάνω στην εργοστασιακή Honda! Μιλώντας για τις πιθανότητες του νεαρού να πάρει το Πρωτάθλημα από την πρώτη του σεζόν στη μεγάλη κατηγορία, ο Dovi τόνισε: «Μπορεί να τα καταφέρει, αλλά πρέπει να τα βγάλει πέρα πρώτα με τον Lorenzo και ο τελευταίος δύσκολα χάνει! Το να μείνεις μπροστά από τον Jorge, ο οποίος δεν κάνει λάθη και είναι δυνατός σε όλες τις πίστες, είναι πολύ διαφορετικό από το να είσαι απλά γρήγορος…».

 

Έχεις γίνει ο αγαπημένος του Ducati Corse και μέσα σε λίγους μήνες σε έχουν δει περισσότερες φορές, απ’ ότι τον Rossi σε δυο χρόνια!

 

«H χημεία με τους ανθρώπους εδώ, είναι καλό πράγμα. Είναι άλλωστε και ένας από τους λόγους που διάλεξα αυτό το project».

 

Τι σου άρεσε και τι όχι, από το νέο πλαίσιο, μοτέρ και ηλεκτρονικά της GP13;

 

«Απαντώντας εν συντομία, είμαστε πίσω και στους τρεις τομείς. Πρέπει να δουλέψουμε σε κάθε μέτωπο και ακόμα κι αν είμαστε κοντά τους κάπου, αυτό δεν είναι αρκετό για να μειώσουμε τη διαφορά μας, διότι οι αντίπαλοι είναι πολύ δυνατοί και έχουν τους καλύτερους αναβάτες. Αν θέλουμε να τους κερδίσουμε, πρέπει να γίνουμε καλύτεροι απ’ αυτούς!».

 

Στα πλάνα της Ducati για το 2013, είναι η επιστροφή στο βάθρο. Υπάρχει κάποια πίστα που να ταιριάζει στη μοτοσυκλέτα περισσότερο από τις άλλες;

 

«Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί στο πρώτο μισό της σεζόν και από εκεί και πέρα πρέπει να δούμε τι θα γίνει και με την εξέλιξη της μοτοσυκλέτας. Είναι ένα ερώτημα που μας στοιχειώνει κι εμάς! Δουλειά μου είναι να δίνω πληροφόρηση στους μηχανικούς, αλλά κι εκείνοι πρέπει να κατανοούν τι τους λέω και πάνω απ’ όλα, να βρίσκουν λύσεις στα προβλήματα. Ας πούμε μόνο, ότι το όλο θέμα είναι αρκετά περίπλοκο!»

 

Γνωρίζεις από τώρα τη θέση που θα έχεις στο grid;

 

«Δεν είναι δύσκολο να το καταλάβει κανείς. Έχουμε 12 μοτοσυκλέτες MotoGP στη γραμμή εκκίνησης και οι 4 είναι Ducati. Στα δυο τεστ της Μαλαισίας, ο Smith ήταν πίσω από εμένα και τον Nicky, αλλά το να παλέψουμε με τους Bradl, Bautista και Crutchlow είναι πολύ δύσκολο, καθώς οι μοτοσυκλέτες τους είναι παρόμοιες με τις εργοστασιακές. Οι κανονισμοί άλλωστε παραμένουν οι ίδιοι φέτος κι έτσι δεν θα έχουμε κάτι το ρηξικέλευθο, αλλά περισσότερο εξέλιξη».

 

Τι σου λείπει για να παίρνεις νίκες;

 

«Στην Yamaha και στην Honda είχα καλές μοτοσυκλέτες, ανάμεσα στις καλύτερες του κόσμου, αλλά ποτέ δεν ήμουν το επίκεντρο του project. Ήξερα βέβαια ότι οι Casey, Dani και ο Lorenzo είναι πολύ δυνατοί. Τώρα ελπίζω η κατάσταση να αλλάξει. Στην Ducati επιτέλους νιώθω… μέλος του όλου project! Θα γίνω νικητής! Αυτό είναι που θέλω να πετύχω όσο είμαι στην Ducati!».

 

Επόμενο άρθρο »

Ο Pedrosa μιλά για το Austin

« Προηγούμενο άρθρο

Moto2 Jerez, ημέρα 1η

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα