• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Να τα χιλιάσεις Capirex!!!
Ο Loris Capirossi κλείνει τα 36 και ονειρεύεται τις 300 συμμετοχές...
Νέα 04/04/2009 - 19:47
Γενέθλια έχει σήμερα Σάββατο 4/4 ο Loris Capirossi, ο μεγαλύτερος σε ηλικία αναβάτης που αγωνίζεται στα MotoGP.

Ο Capirex, που γεννήθηκε στις 4 Απριλίου του 1973 στη Bologna, έκανε το ντεμπούτο του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 1990 αγωνιζόμενος στην κατηγορία των 125cc. Από την πρώτη του χρονιά φρόντισε να αφήσει το στίγμα του καθώς σε ηλικία 17 χρόνων και 165 ημερών έγινε ο νεότερος Παγκόσμιος Πρωταθλητής της κατηγορίας, ρεκόρ που διατηρείται μέχρι και σήμερα.

Την επόμενη χρονιά υπερασπίστηκε με επιτυχία τον τίτλο του, ενώ το 1998 πρόσθεσε ακόμα ένα Πρωτάθλημα -το 3ο του- στο παλμαρές του, αυτή το φορά στα 250cc.

Φέτος, ο πολύπειρος αναβάτης συμπληρώνει 20 χρόνια συνεπούς παρουσίας στα GP και αν όλα πάνε καλά στοLoris Capirossi

Loris Capirossi
τέλος της σεζόν θα έχει στο ενεργητικό του 299 συμμετοχές.

Ο στόχος του είναι να φτάσει τις 300 και γιατί όχι να τις ξεπεράσει. Άλλωστε όπως λέει ο ίδιος «...αν τα πράγματα πάνε όσο καλά δείχνουν, έχω μια πολύ ανταγωνιστική μοτοσικλέτα στη διάθεσή μου και διασκεδάζω τους αγώνες, τότε κατά 90% θα συνεχίσω να αγωνίζομαι και το 2010».

Αν πάλι τα πράγματα δεν πάνε όπως περιμένει, τότε θα αποχωρήσει από τη δράση στο τέλος της σεζόν, οπότε και λήγει το συμβόλαιό του με την Rizla Suzuki, αλλά θα συμμετάσχει σε κάποιον αγώνα του 2010 ως wild card έτσι ώστε να 300άρισει.

«Αν τελικά αποσυρθώ, τότε σίγουρα θα τρέξω σε έναν αγώνα ως wild card του χρόνου ούτως ώστε να φτάσω τις 300 συμμετοχές. Αυτό το έχουμε ήδη συμφωνήσει με την Suzuki. Θα κάνω μερικές δοκιμές μαζί τους το χειμώνα, για να διατηρήσω τη φόρμα μου, και μετά θα μπω σε έναν αγώνα, ίσως στο Motegi. Το ιδανικό θα ήταν η μοτοσικλέτα που θα οδηγήσω σε εκείνον τον αγώνα αντί για σπόνσορες να έχει πάνω της logos με τον αριθμό 300», είπε μιλώντας στην Gazzetta dello Sport.

Επόμενο άρθρο »

WSBK: 3η σερί Superpole για Spies!

« Προηγούμενο άρθρο

Σύγχυση με τους κανονισμούς της Moto2

Χορηγοί