• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Κατάρ: Η συνέντευξη Τύπου
Οι δηλώσεις των Rossi, Lorenzo, Pedrosa, Marquez, Hayden και Bradl
Νέα 04/04/2013 - 11:25

Χτες το απόγευμα, λίγες ώρες πριν την επίσημη έναρξη της νέας αγωνιστικής σεζόν, οι εργοστασιακοί της YamahaJorge Lorenzo και Valentino Rossi – το δίδυμο της HondaDani Pedrosa και Marc Marquez – και οι Nicky Hayden και Stefan Bradl, μαζεύτηκαν για την πρώτη συνέντευξη Τύπου του 2013, μιλώντας για τον πρώτο αγώνα στην πίστα του Κατάρ!

 

Πρώτος ο Jorge Lorenzo, ο οποίος πέρυσι είχε κατακτήσει τη νίκη στη συγκεκριμένη πίστα, σχολίασε: «Είναι πάντα πολύ σημαντικό να ξεκινάς με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στον πρώτο αγώνα, καθώς αυτό σε γεμίζει αυτοπεποίθηση για τους επόμενους που ακολουθούν. Ωστόσο ο ανταγωνισμός θα είναι μεγάλος φέτος. Ο Marquez ήρθε από την Moto2 και ο Vale είναι και πάλι στην Yamaha. Είμαστε τέσσερεις ή πέντε αναβάτες για τον Τίτλο. Υπάρχουν όμως κι άλλοι 3-4 που μπορούν να μείνουν κοντά μας!». Η περσινή σεζόν ήταν πιθανότατα η καλύτερη του Dani Pedrosa, ο οποίος πάλεψε για τον Τίτλο μέχρι τον τελευταίο αγώνα. Ο Ισπανός της Honda θέλει να ξεκινήσει με το δεξί και τη νέα χρονιά: «Στα χειμερινά τεστ ήμασταν καλοί και είμαι ενθουσιασμένος για τον πρώτο αγώνα! Όλα δείχνουν ότι φέτος θα έχουμε μια συναρπαστική σεζόν! Από φυσικής, αλλά και γενικής κατάστασης, είμαι έτοιμος!

 

Ο Valentino Rossi έδειξε στις δοκιμές, με το ρυθμό του πάνω στην Μ1, ότι αυτοί που τον έχουν ξεγράψει πρέπει να το σκεφτούν διπλά! Είναι βέβαιο άλλωστε, ότι η επιστροφή του στην Yamaha θα δώσει άλλο ενδιαφέρον στο Πρωτάθλημα! «Είμαι χαρούμενος με την απόδοσή μου στα χειμερινά τεστ», τόνισε ο Ιταλός. «Ήμουν δυνατός στην Sepang και στην Jerez, αν και στο Austin αντιμετώπισα μερικά προβλήματα. Μ’ αρέσει να οδηγώ την Μ1, είμαι γρήγορος, ωστόσο το επίπεδο φέτος είναι ψηλό. Το κίνητρο είναι μεγάλο να προσπαθήσω να ανεβάσω το επίπεδό μου και να παλέψω για μια θέση στο βάθρο!»

 

Ο Bradl, από την πλευρά του, rookie της περσινής χρονιάς, ελπίζει φέτος να κατακτήσει το πρώτο του βάθρο στη μεγάλη κατηγορία! «Θεωρώ ότι κάθε χρονιά στο MotoGP είναι ενδιαφέρουσα και σπουδαία», δήλωσε. «Θα είναι θετικό το ότι έχω μια χρονιά εμπειρίας στην πλάτη μου. Είμαι έτοιμος για τον πρώτο αγώνα εδώ. Προτεραιότητά μας είναι να είμαστε σταθεροί και γρήγοροι και να μην χάνουμε χρόνο όταν τα ελαστικά φθείρονται, κάτι που μας ταλαιπώρησε πέρυσι. Θα είναι πολύ, πολύ δύσκολο να παλέψω με τους εργοστασιακούς αναβάτες, ωστόσο το θεωρώ εφικτό. Άλλη μια πρόκληση θα είναι να αναδειχθώ ο καλύτερος δορυφορικός αναβάτης!» Ο Hayden, ο οποίος παραμένει με την ομάδα της Ducati, ευελπιστεί ότι η σκληρή του δουλειά θα αποδώσει, στην προσπάθεια που γίνεται να βελτιωθούν τα αποτελέσματα της Desmosedici. «Το διάστημα που μεσολάβησε μέχρι την έναρξη της νέας σεζόν δεν ήταν πολύ εύκολο. Ειδικά το πρώτο τεστ στην Sepang. Από τότε όμως έχουμε βελτιωθεί, ιδίως στην κατανομή βάρους και σε μερικά ακόμα πράγματα. Η μοτοσυκλέτα συμπεριφέρεται καλύτερα στις εισόδους των στροφών. Γνωρίζουμε βέβαια ότι τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα, ειδικά με αυτούς τους αντιπάλους. Το επίπεδο είναι πραγματικά πολύ ψηλό. Θα χρειαστεί χρόνος. Είμαι χαρούμενος που ξεκινάμε μια νέα σεζόν και βλέπω κάποια θετικά στον ορίζοντα. Έχουν γίνει αλλαγές στο προσωπικό, ωστόσο η μοτοσυκλέτα έχει μείνει περίπου η ίδια. Πάντως είναι γεγονός ότι η Ducati έχει φτιάξει ανταγωνιστικές μοτοσυκλέτες στο παρελθόν και είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουν και τώρα».

 

Τέλος, τον λόγο πήρε και ο Marc Marquez, ίσως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που έχουν αναδειχτεί τα τελευταία χρόνια! Ο ίδιος είναι προσεκτικός στις δηλώσεις του, κρατώντας χαμηλούς τόνους και ελπίζοντας για ένα θετικό ξεκίνημα στον πρώτο αγώνα. «Οπωσδήποτε θα έχω λίγο άγχος. Εδώ θα είναι η πρώτη μου φορά για πολλά πράγματα. Ο πρώτος μου αγώνας στο MotoGP! Τα τεστ είναι πολύ διαφορετικά από έναν αγώνα. Δεν γνωρίζω πως είναι ένας αγώνας MotoGP. Θα προσπαθήσω να το διασκεδάσω και να κάνω το καλύτερο δυνατό. Από την αρχή ένιωθα καλά στη μοτοσυκλέτα, κάτι που με εξέπληξε. Δεν έχω πίεση από την ομάδα, ή την Repsol, ωστόσο οι προσδοκίες είναι ψηλές. Μεγάλη βοήθεια για μένα, αποτελεί η εμπειρία της Honda». Όσο για την πιθανότητα να κερδίσει στον παρθενικό του αγώνα, ο νεαρός υπογράμμισε: «Σίγουρα είναι πολύ δύσκολο. Είναι πολύ επικίνδυνο να έχεις αυτή την νοοτροπία στον πρώτο σου αγώνα. Από την άλλη δεν απορρίπτουμε τίποτα, διότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο!»

 

Επόμενο άρθρο »

Ezpeleta: Διασκεδαστική χρονιά!

« Προηγούμενο άρθρο

Lorenzo: Τέσσερεις για τον Τίτλο

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα