• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Moto3: Συναρπαστικός αγώνας, ο Salom τη νίκη!
Νέο ισπανικό βάθρο με τους Rins-Vinales στο 2-3
Νέα 02/06/2013 - 14:30

Από την pole position είχε ξεκινήσει ο Jonas Folger, αφήνοντας πίσω του τον Maverick Vinales ο οποίος έδειχνε ικανός να κάνει την τρίτη του σερί νίκη σήμερα. Ο σταθερός Salom - ο άνθρωπος που πανηγύρισε στο τέλος τη νίκη - ξεκίνησε από την 5η θέση. Ο νικητής του Κατάρ, ο οποίος δεν έχει χάσει βάθρο φέτος, πλασαρίστηκε τρίτος στον πρώτο γύρο, εκμεταλλευόμενος τη δύναμη της ΚΤΜ του στη γραμμή εκκίνησης/τερματισμού.

 

Γρήγορα σχετικά είχαν δημιουργηθεί δυο βασικά γκρουπ οδηγών, με έξι αναβάτες να είναι στις πρώτες θέσεις, τον Antonelli να κάνει ένα μοναχικό αγώνα στην έβδομη και δώδεκα αναβάτες να δίνουν μάχη από τις θέσεις 8 ως 19! Οι μάχες στο μπροστινό γκρουπ ήταν πολύ ωραίες, με τον Oliveira να είναι πολύ δυνατός στα φρένα, τον Vinales να έχει πάρει το προβάδισμα στα μισά του αγώνα και τους Rins, Marquez και Folger να ακολουθούν και να εναλλάσσονται. Τρεις γύρους πριν το τέλος ο Salom προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την στιγμιαία έλλειψη συγκέντρωσης των αντιπάλων του και πήγε να χτίσει μια διαφορά, με τον Rins να τον ακολουθεί! Ωστόσο γρήγορα ανέκαμψαν και οι υπόλοιποι, με μόνο τον Folger να έχει χάσει τον αρχικό του ρυθμό και να μένει τελευταίος στο μπροστινό γκρούπ.

 

Ο Oliveira πανηγύρισε το καλύτερό του αποτέλεσμα φέτος, τέταρτος πάνω στην Mahindra του, αφήνοντας πίσω του τον Marquez - τον νεαρό αδερφό του Marc - με τον Πορτογάλο και Ισπανό αναβάτη να έχουν πάρει σε αρκετά σημεία του αγώνα το προβάδισμα. Πολύ ευχαριστημένος με τη δεύτερη θέση του ήταν και ο Rins. Έχοντας χάσει το ρυθμό του στο τέλος, ο Folger έμεινε τελικά έκτος, με τη δεκάδα να ολοκληρώνουν οι Antonelli - ο καλύτερος Ιταλός σήμερα - Ajo, Granado και Miller. Ο Σίσσης δεν κατάφερε τίποτα καλύτερο από μια αδιάφορη 18η θέση, με τον νεαρό Ελληνο-Αυστραλό να μην ξεκινάει καλά, για να κερδίσει μερικές θέσεις στη συνέχεια. Εν τέλει τερμάτισε 18ος εκμεταλλευόμενος πτώσεις των αντιπάλων του.

 

Με την τέταρτη νίκη της καριέρας του, ο Salom πλησίασε τον Vinales στους τέσσερεις βαθμούς στο βαθμολογικό πίνακα (106 - 102) με τον Rins να είναι τρίτος με 81 βαθμούς. Δεν τερμάτισε ο Romano Fenati, του οποίου τον πίσω τροχό ακούμπησε ο Iwema και τον έστειλε στο έδαφος, ενώ μεγάλη ήταν η απογοήτευση για τους Kornfeil και Ferrari, οι οποίοι έπεσαν λίγα μέτρα πριν τη γραμμή τερματισμού!

 

Δείτε στο πρώτο αρχείο τα αποτελέσματα του αγώνα, και στο δεύτερο τη βαθμολογία!

 

Επόμενο άρθρο »

Moto2 Mugello: Δεύτερη σερί νίκη για Redding!

« Προηγούμενο άρθρο

Mugello: Ο Lorenzo 1ος στο ζέσταμα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα