• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Να αυτοχρηματοδοτηθεί η Suzuki!
Αυτό επιβάλλει η Dorna αν θέλει να επιστρέψει το 2014!
Νέα 15/06/2013 - 21:52

Μπορεί η συμμετοχή της Suzuki να μην έχει επιβεβαιωθεί επίσημα μέχρι σήμερα, ωστόσο αυτό που φαίνεται σίγουρο είναι το γεγονός ότι ο γιαπωνέζος κατασκευαστής θα πρέπει να αυτοχρηματοδοτηθεί για το 2014!

 

Χτες Παρασκευή, η Dorna - ύστερα από συνάντηση κοντά στην πίστα της Καταλονίας - έκανε γνωστούς τους νέους κανόνες και τη μελλοντική οικονομική υποστήριξη προς τις ομάδες του grid. Αυτό που υπογραμμίστηκε είναι το δεδομένο ότι καμμία μελλοντική συμμετοχή δεν θα λάβει οικονομική υποστήριξη από την Dorna, δεν θα έχει δωρεάν μεταφορά φορτίου και δωρεάν ελαστικά από τη Bridgestone.

 

Μετά τα παραπάνω, περιμένουμε πραγματικά με ενδιαφέρον να δούμε και την αντίδραση της Suzuki και αν αυτά θα επηρεάσουν την απόφασή της να επιστρέψει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

 

Η Dorna θέλει να έχει το πολύ 28 οδηγούς στη γραμμή εκκίνησης, καθώς ανησυχούν ότι η ραγδαία αύξηση των ομάδων στο Πρωτάθλημα, μειώνει τα διαθέσιμα χρήματα γι' αυτές. Παράλληλα, έγινε γνωστό και το νέο οικονομικό σύστημα που θα ακολουθηθεί από το 2015 και θα βασίζεται στην απόδοση των ομάδων. Οι ομάδες με οδηγούς από την πρώτη μέχρι την 22η θέση θα συνεχίζουν να λαμβάνουν οικονομική βοήθεια, δωρεάν μεταφορά φορτίου και δωρεάν ελαστικά το 2015. Οι αντίστοιχες στις θέσεις 23 και 24 δεν θα έχουν οικονομική υποστήριξη, αλλά θα έχουν δωρεάν μεταφορά φορτίου και δωρεάν ελαστικά, με τους τέσσερεις τελευταίους οδηγούς να μην λαμβάνουν καμμία διευκόλυνση.

 

"Όταν η Suzuki ανακοίνωσε ότι ενδιαφέρεται να επιστρέψει στο Πρωτάθλημα, δώσαμε στις υπάρχουσες ομάδες την ευκαιρία να πουλήσουν τη θέση τους για ένα λογικό αντίτιμο, ωστόσο όλοι θέλουν να συνεχίσουν. Πλέον, λέμε ότι η Suzuki μπορεί να επιστρέψει αλλά δεν θα λάβει καμμία οικονομική υποστήριξη, ενώ παράλληλα θέτουμε σε ισχύ το νέο οικονομικό σύστημα. Αυτό θα δώσει το κίνητρο στις ομάδες να βελτιώσουν την απόδοσή τους, μιας και θα υπάρχει ο κίνδυνος να μην λάβουν καμμία οικονομική βοήθεια εξαιτίας της θέσης τους. Ο ανώτερος αριθμός για το grid θα είναι 28, αν και θεωρώ ότι θα έχουμε 26 οδηγούς", τόνισε ο ισχυρός άντρας της Dorna.

 

Επόμενο άρθρο »

Moto3 Καταλονία: Ζέσταμα

« Προηγούμενο άρθρο

Crutchlow: Το αξίζαμε!

Χορηγοί