• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Moto3 Assen: 1η pole για Oliveira!
Έκανε ίδιο χρόνο με τον Marquez, 9ος ο Σίσσης!
Νέα 28/06/2013 - 15:01

Ο Miguel Oliveira κέρδισε την πρώτη pole position στην καριέρα του, αφήνοντας πίσω του τέσσερεις Ισπανούς αναβάτες. Ο Πορτογάλος έκανε στον 17ο γύρο του 1:43.588δ χρόνο που επανέλαβε λίγο αργότερα και ο Alex Marquez, ο οποίος έμεινε δεύτερος μιας και ο αντίπαλός του έκανε πρώτος το χρόνο. Οι δυο τους πλησίασαν πάρα πολύ το ρεκόρ ταχύτερου γύρου που έκανε χτες ο Luis Salom (1:43.511δ), με τον Oliveira να γίνεται ο πρώτος Πορτογάλος - σε οποιαδήποτε κατηγορία Πρωταθλήματος - που παίρνει την pole position!

 

Χωρίς να πέσει ούτε μια ψιχάλα βροχής, οι αναβάτες είχαν την ευκαιρία να πιέσουν πολύ ειδικά στα τελευταία 15 λεπτά, που κράτησαν ψηλά το ενδιαφέρον όσων τα παρακολούθησαν. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας, Luis Salom, έδειχνε ικανός να πάρει την pole, ωστόσο βγήκε εκτός πίστας χωρίς να καταφέρνει να εκκινεί τη μοτοσυκλέτα του. Με την ατυχία αυτή - και με δεδομένο τον υψηλό ανταγωνισμό με τους πρώτους πέντε να έχουν διαφορά μικρότερη από ένα δέκατο! - ο Salom έμεινε τέταρτος, πίσω από τον Maverick Vinales.

 

Τη δεύτερη σειρά του αυριανού grid συμπληρώνουν οι Alex Rins και Jonas Folger. Να σημειώσουμε ότι ο Khairuddin δεν πήρε μέρος στις κατατακτήριες καθώς συνοδεύτηκε στο νοσοκομείο για να κάνει εξετάσεις μετά τη διάσειση που υπέστη από την πτώση του το πρωί. Ο Σίσσης έκανε πολύ καλές κατατακτήριες και σκαρφάλωσε ως την ένατη θέση, με καλύτερο χρόνο - που αποτελεί και προσωπικό του ρεκόρ στο Assen - το 1:44.470δ. Ο 18χρονος Ελληνο-Αυστραλός θα έχει την ευκαιρία για ένα καλό αποτέλεσμα αύριο, ξεκινώντας από την τρίτη σειρά της σχάρας εκκίνησης.

 

Δείτε τα αποτελέσματα των κατατακτηρίων στο συνοδευτικό μας αρχείο!

 

Επόμενο άρθρο »

Ducati Track Day στα Μέγαρα

« Προηγούμενο άρθρο

SBK Imola: ΕΔ1

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα