• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Assen: Παρθενική pole για Crutchlow!
Έπεσε και ο Pedrosa, στο 2-3 Marquez/Bradl, 4ος ο Rossi
Νέα 28/06/2013 - 17:05

Συναρπαστικές οι κατατακτήριες δοκιμές και στο Assen της Ολλανδίας, με τον Cal Crutchlow να κατακτά την πρώτη pole position της καριέρας του, αφήνοντας στο τέλος στη δεύτερη θέση τον rookie Marc Marquez, για 0.357δ. Μετά το τέλος των κατατακτηρίων, ο Βρετανός αναβάτης της Tech 3  υπογράμμισε ότι αυτή δεν είναι αληθινή pole, μιας και λείπει από τις κατατακτήριες ο Jorge Lorenzo... "Θα ήθελα να παλέψω μαζί του κι ελπίζω να γίνει αυτό όταν επιστρέψει. Κάναμε καλή δουλειά σήμερα. Ανυπομονώ για τον αυριανό αγώνα. Θα δούμε τι μπορούμε να καταφέρουμε", πρόσθεσε ο Crutchlow, ο οποίος αποκάλυψε σε δημοσιογράφους της πατρίδας του ότι έχει τις δυνατότητες να πάρει τη νίκη αύριο!

 

Ο ανταγωνισμός ήταν έντονος ανάμεσα στους έντεκα αναβάτες, εφτά από τους οποίους βρέθηκαν - σε κάποιο χρονικό σημείο - στην πρώτη θέση της κατάταξης! Από τις δυνατές μάχες της 15λεπτης διαδικασίας απουσίαζε ένας απογοητευτικός Andrea Dovizioso, ο οποίος δεν κατάφερε να περάσει στις ΚΑΤ2 μένοντας στην πέμπτη θέση στις πρώτες κατατακτήριες. Ο εκνευρισμός του Ιταλού ήταν μεγάλος, με την κάμερα να τον "πιάνει" να κλωτσά τον συναθλητή του Hector Barbera και πιθανότατα θα δεχτεί ποινή γι' αυτή του την ενέρεια.

 

Την pole position κράτησε για ελάχιστα δευτερόλεπτα ο Stefan Bradl, προτού πέσει στην τρίτη θέση, με τον Γερμανό να ξεκινά για πρώτη φορά - στη μικρή του καριέρα στο ΜotoGP - από την πρώτη σειρά της σχάρας! Ο νεαρός Γερμανός θα έχει την ευκαιρία το Σάββατο να διεκδικήσει και το πρώτο του βάθρο στην κατηγορία. Ο Marquez έσφιξε τα δόντια και ξεπερνώντας τους τραυματισμούς του σε δάχτυλα του χεριού και του ποδιού, πήρε τη δεύτερη θέση. "Αν μου έλεγαν, πριν τις κατατακτήριες, ότι μπορούσα να έχω τη δεύτερη θέση, θα την έπαιρνα ασυζητητί!", παραδέχτηκε με ειλικρίνεια ο εξαιρετικός Marquez.

 

Πρώτος στη δεύτερη σειρά ο Valentino Rossi, ο οποίος δεν κατάφερε να κρατήσει την πρώτη θέση στη λίστα και θα ξεκινήσει τον αυριανό αγώνα δίπλα στον Dani Pedrosa και τον Bradley Smith. Ο πρώτος είχε μια πτώση στα μισά της διαδικασίας (έχασε το μπροστινό) και ο χρόνος που είχε σημειώσει μέχρι τότε του χάρισε την πέμπτη θέση. Ο Ισπανός της Honda πρόλαβε και ήταν στην pit lane ώστε να βγει στην πίστα με τη δεύτερη μοτοσυκλέτα του, ωστόσο αποφάσισε να μην συνεχίσει.

 

Ο άτυπος τίτλος της καλύτερης CRT πήγε και πάλι στον εκπληκτικό Espargaro, ο οποίος έβαλε από κάτω του τόσο τη δορυφορική Honda του Bautista, όσο και την εργοστασιακή Ducati του Nicky Hayden. Σφήνα ανάμεσα στους δυο προαναφερθέντες ο Randy de Puniet, ο οποίος ήταν ο ένας εκ των δυο που πήραν το εισιτήριο για τις ΚΑΤ2 λίγο νωρίτερα.

 

Να σημειώσουμε ότι ο Lorenzo βρίσκεται στο αεροπλάνο κι επιστρέφει στο Assen, όπου - αν του δοθεί το οκ από τους γιατρούς - θα ξεκινήσει τον αγώνα από τη 12η θέση.

 

Αναλυτικά οι χρόνοι των κατατακτηρίων στα συνοδευτικά μας αρχεία!

 

Επόμενο άρθρο »

Moto2 Assen: 2η συνεχόμενη pole ο Espargaro

« Προηγούμενο άρθρο

Επιστρέφει στο Assen ο Lorenzo!

Χορηγοί