• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Moto3: Δυνατές συγκινήσεις, νίκη για Salom!
Πέντε αναβάτες πάλεψαν για την πρωτιά, στην 8η θέση ο Σίσσης!
Νέα 29/06/2013 - 14:51

Την Παρασκευή ο Miguel Oliveira έγινε ο πρώτος Πορτογάλος αναβάτης που κατακτά μια pole position σε οποιαδήποτε κατηγορία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, χαρίζοντας παράλληλα στην ομάδα του την πρώτη της pole. Στο σημερινό αγώνα, ο Πορτογάλος θα τερμάτιζε στην τέταρτη θέση και θα έδινε τη δική του μάχη, μαζί με άλλους τέσσερεις συναθλητές του, για την πρώτη θέση!

 

Η διαφορά των πρώτων πέντε ήταν κάτω από μισό δευτερόλεπτο, με τους τέσσερεις Ισπανούς και τον Πορτογάλο να ξεσηκώνουν τους οπαδούς στις κερκίδες, αλλάζοντας συνεχώς θέσεις και προσφέροντας ένα όμορφο και αγωνιώδες φινάλε! Νικητής ο Luis Salom, με τον Ισπανό να πετυχαίνει την τρίτη του σερί νίκη και την τέταρτη συνολικά σε εφτά αγώνες στη μικρή κατηγορία! Ο Salom ξεκίνησε δυνατά και από την τέταρτη θέση σκαρφάλωσε γρήγορα δεύτερος, για να πέσει και πάλι τέταρτος. Στη συνέχεια, ο αναβάτης από την Μαγιόρκα έκανε συντήρηση και τρεις γύρους πριν το τέλος έκανε εκπληκτικά πράγματα! Στην αρχή πέρασε με θαυμάσιο τρόπο τον Alex Marquez και στη συνέχεια εκμεταλλεύτηκε ένα λάθος του M. Vinales - ο οποίος έδειχνε ικανός να πάρει τη νίκη, αλλά άνοιξε τη γραμμή του στον τελευταίο γύρο - και πέρασε θριαμβευτικά πρώτος τη γραμμή τερματισμού! Η επίθεσή του στους τελευταίους γύρους, τείνει να γίνει σήμα κατατεθέν του Salom!

 

Μόλις ένα δέκατο ήταν η διαφορά που χώρισε τους δυο πρώτους, με τον Marquez να πέφτει στην πέμπτη θέση και τον Alex Rins να είναι αυτός που συμπλήρωσε την τρίτη θέση στο βάθρο. Ο τελευταίος κυριαρχούσε στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και μάλιστα στον 10ο γύρο είχε ήδη μια διαφορά 1,3δ από τους διώκτες του. Αυτό όμως άλλαξε γρήγορα, με τους υπόλοιπους τέσσερεις να ψαλιδίζουν γρήγορα τη διαφορά. 19,6δ πίσω από τον πρώτο, ο Jonas Folger πέρασε τη γραμμή τερματισμού στην έκτη θέση.

 

Ωραία μάχη δόθηκε για την έβδομη θέση, ανάμεσα στους Jack Miller και Θανάση Σίσση, που είναι πολύ καλοί φίλοι έξω από την πίστα. Ο Θανάσης έκανε δυνατό ξεκίνημα στον αγώνα και από ένατος σκαρφάλωσε γρήγορα στην έκτη θέση! Στη συνέχεια έκανε μοναχικό αγώνα στην 8η θέση, πάνω από τέσσερα δευτερόλεπτα πίσω από τους πρώτους. Στο δεύτερο μισό του αγώνα, ο Σίσσης κέρδιζε δέκατα και πλησίασε τον Jack Miller, με τον 18χρονο Ελληνο-αυστραλό να μένει πίσω του για τρία δέκατα περίπου. Τέσσερεις γύρους πριν το τέλος η πίεση του Θανάση στον Miller συνεχιζόταν, με τη μεταξύ τους διαφορά να είναι στα δυο δέκατα! Εν τέλει όμως δεν κατάφερε να περάσει τον φίλο του και ολοκλήρωσε στην πολύ καλή όγδοη θέση.

 

Τη δεκάδα ολοκλήρωσαν οι Alexis Masbou και Niklas Ajo. Δείτε τα αποτελέσματα του αγώνα στο συνοδευτικό μας αρχείο. Στο δεύτερο αρχείο μπορείτε να δείτε τη βαθμολογία όπως διαμορφώθηκε μετά τον αγώνα.

 

Επόμενο άρθρο »

Moto2: Και οι δυο άξιζαν τη νίκη!

« Προηγούμενο άρθρο

Επίσημο: Ξεκινά τον αγώνα ο Lorenzo!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα