• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ducati Athens: Τα εγκαίνια - Η συνέντευξη τύπου
Με απόλυτη επιτυχία στο νέο κατάστημα της Καλλιρόης 9!
Νέα 09/07/2013 - 13:46

Χτες αργά το βράδυ, ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία τα εγκαίνια της κάθετης μονάδας της Ducati στην Καλλιρόης 9, με το Ducati Athens να ξεκινά κι επίσημα τη λειτουργία του! Η διοργάνωση ξεκίνησε το απόγευμα με τη συνέντευξη τύπου του Andrea Iannone, ο οποίος παραβρέθηκε στην εκδήλωση υπογράφοντας εκατοντάδες αυτόγραφα και δηλώνοντας εντυπωσιασμένος με την παρουσία των Ducatisti και όχι μόνο.

 

Το πρόσωπο της βραδιάς - αναμφισβήτητα - δεν ήταν άλλος από τον αναβάτη της Ducati στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP, Andrea Iannone, ο οποίος κυριολεκτικά βομβαρδίστηκε από τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων. Από την αρχή ξεκαθάρισε ότι το ίνδαλμά του στο Πρωτάθλημα, ήταν και είναι ο Valentino Rossi, με τον οποίο υπογράμμισε ότι είναι φίλοι και εκτός πίστας! Στη συνέχεια, ερωτηθείς για ποιον λόγο η Ducati δεν έχει καταφέρει να πετύχει κάτι αξιόλογο από το 2007 - όταν ήταν η καλύτερη μοτοσυκλέτα του grid - ο Iannone τόνισε: "Εκείνο το καιρό ήμουν στα 125cc και δεν είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω την Ducati με το πλαίσιο χωροδικτύωμα. Έχω ρωτήσει όμως τους μηχανικούς μου γι' αυτό και μου εξήγησαν ότι εκείνη την περίοδο η Ducati (σε συνεργασία με την Bridgestone) εξέλισσε ελαστικά αποκλειστικά για τις μοτοσυκλέτες της και ξεχωριστά για τον κάθε ένα αναβάτη. Πλέον η κατηγορία έχει αποκλειστικό προμηθευτή την Bridgestone που δίνει τα ίδια ελαστικά σε όλους. Δεν καταφέραμε να προσαρμοστούμε τόσο καλά, όσο η Honda και η Yamaha. Αν καταργηθεί η μονομάρκα - και αυτό έχουμε ζητήσει - όλα τα προβλήματα της μοτοσυκλέτας θα λυθούν!"

 

Ένα ερώτημα που τέθηκε άμεσα στον αναβάτη της Pramac, ήταν ποιες οι πραγματικές διαφορές των μοτοσυκλετών της εργοστασιακής ομάδας, με τις αντίστοιχες της Pramac. "Δεν υπάρχει καμμία διαφορά ανάμεσα στη δική μου μοτοσυκλέτα και τις αντίστοιχες που έχουν ο NickyHayden και ο Andrea Dovizioso", ξεκαθάρισε αμέσως ο Ιταλός άσος. Στη συνέχεια αποκάλυψε ότι στον επόμενο αγώνα του Sachsenring, θα οδηγά την πειραματική μοτοσυκλέτα των κόκκινων, την GP13.1, η οποία - σε αντίθεση με τους εργοστασιακούς - αρέσει στον Ιταλό της Pramac, κυρίως επειδή είναι πιο γρήγορη στις εισόδους των στροφών. "Αν και χάνει αρκετά στην έξοδο, εμένα μου αρέσει και θα δουλέψουμε πάνω σ' αυτήν. Οι εξελίξεις τρέχουν γρήγορα στην Ducati και αυτό θέλω να εκμεταλλευτώ!"

 

Η παρουσία του Marc Marquez στο φετινό Πρωτάθλημα δεν έχει περάσει απαρατήρητη, κάθε άλλο μάλιστα και ο Iannone κλήθηκε να απαντήσει για τις εντυπωσιακές εμφανίσεις του Ισπανού. "Είναι σίγουρα πολύ καλός αναβάτης, αλλά είναι και πολύ τυχερός! Σε όλη την καριέρα του είχε καλές μοτοσυκλέτες, πήρε  όμως δυο Παγκόσμια Πρωταθλήματα και αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο". Ο όγδοος γύρος του Πρωταθλήματος θα διεξαχθεί αυτό το Σ/Κ στο Sachsenring και ο Andrea Iannone μίλησε για το γερμανικό GP: "Θα είναι πρώτη φορά που θα οδηγήσω μοτοσυκλέτα MotoGP στην εν λόγω πίστα. Δεν έχω καθόλου δεδομένα κι έτσι θα ρίξω το βάρος στο set-up της μοτοσυκλέτας και στη ρύθμιση των ηλεκτρονικών της. Για την ώρα όμως, η Honda και η Yamaha είναι πολύ μπροστά!"

 

Επόμενο άρθρο »

Crutchlow: Κάθε 15 χρόνια...!

« Προηγούμενο άρθρο

Κράχτες οι Rossi και Crutchlow!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα