• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MotoGP: Πέντε για τον Τίτλο!
Τα πάντα μπορούν να συμβούν!
Νέα 15/07/2013 - 15:56

Με το τέλος του αγώνα στο Sachsenring, πέντε είναι οι αναβάτες που έχουν ξεχωρίσει και θα παλέψουν για τον Παγκόσμιο Τίτλο: Marc Marquez - Dani Pedrosa - Jorge Lorenzo - Cal Crutchlow και Valentino Rossi,  οι οποίοι έχουν μεταξύ τους διαφορά στους 37 βαθμούς, με 250 να απομένουν μέχρι το τέλος της σεζόν.

 

Με την απουσία των Dani Pedrosa και Jorge Lorenzo από το γύρο του Sachsenring, είναι πλέον γεγονός ότι ο κάθε ένας από τους πέντε πρώτους της βαθμολογίας, έχουν "μηδέν" σε έναν αγώνα της φετινής σεζόν. "Έχει μεγάλο ενδιαφέρον", δήλωσε ο εννιά φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Valentino Rossi σχετικά με την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί. "Πέντε είναι πολλοί. Όλοι είναι πολύ γρήγοροι, πολύ δυνατοί και με αρκετή εμπειρία ώστε να είναι γρήγοροι σε κάθε πίστα. Έχουμε, νομίζω, και τις καλύτερες μοτοσυκλέτες. Εμείς πρέπει να κάνουμε καλύτερη δουλειά. Θα έχει περισσότερο ενδιαφέρον αν η μεταξύ μας διαφορά ήταν στους 10 βαθμούς!"

 

Ο Vale, τρίτος στον αγώνα της Κυριακής πίσω από τους Marquez και Crutchlow, επιμένει ότι οι Pedrosa και Lorenzo είναι αυτοί που οι υπόλοιποι θα κυνηγούν. "Ειλικρινά πιστεύω ότι αν ο Jorge και ο Dani είναι 100% έτοιμοι, τότε είναι οι πιο δυνατοί. Αλλά και ο Marc είναι τώρα μπροστά στη βαθμολογία κι έχει ένα βάθρο σε κάθε αγώνα, με εξαίρεση το λάθος στο Mugello. Για μένα - δεν θέλω να μιλήσω για τον Cal - αν θέλω να παλεύω για το βάθρο σε κάθε αγώνα, τότε πρέπει να αποκτήσω περισσότερη ταχύτητα και να είμαι πιο σταθερός. Δεν είμαστε τόσο μακριά, αλλά πρέπει να κάνουμε ακόμα ένα βήμα".

 

Χαρούμενος με τη δεδομένη κατάσταση είναι και ο Marquez. "Πέντε αναβάτες στους 37 βαθμούς... θα είναι ένα ενδιαφέρον και συναρπαστικό Πρωτάθλημα", σχολίασε ο 20χρονος αναβάτης. "Είναι καλό για το θέαμα. Πιστεύω ότι όσο περισσότεροι αναβάτες είναι μπροστά, τόσο το καλύτερο και μαθαίνω κι εγώ περισσότερα. Στον αγώνα σήμερα κέρδισα σε εμπειρία, αλλά διασκεδάζω πιο πολύ αγώνες όπως το Montmelo ή τη Jerez, όπου ακολουθώ τους άλλους και πιέζω σε όλο τον αγώνα".

 

Ο μόνος μη εργοστασιακός αναβάτης στην πρώτη πεντάδα, είναι ο Cal Crutchlow, ο οποίος ψάχνει ακόμα την πρώτη του νίκη στη μεγάλη κατηγορία. "Όλα είναι ανοιχτά! Δεν ξέρεις τι θα γίνει την επόμενη εβδομάδα στο Πρωτάθλημα, θέλω να πάρω όσο πιο πολλά βάθρα και να κερδίσω τον πρώτο μου αγώνα!", τόνισε ο Βρετανός. "Τα πάντα μπορεί να συμβούν. Σήμερα το πρωί περιμέναμε να αγωνιστεί ο Dani, αλλά το μεσημέρι δεν ήταν στη σχάρα εκκίνησης. Για μένα είναι ωραία που είμαι στους πέντε πρώτους. Αυτόν είχα ως στόχο στην αρχή της χρονιάς. Δεν κάνουμε άσχημη χρονιά, αλλά είναι δύσκολα τα πράγματα με τους Marc, Jorge, Dani και Vale. Είναι όλοι τους πολύ δυνατοί".

 

Επόμενο άρθρο »

Ducati Athens Party!

« Προηγούμενο άρθρο

Sachsenring: Φωτογραφικό 1

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα