• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ηλεκτρικό σκούτερ Be. e.
Με σώμα από... συμπιεσμένες φυτικές ίνες!
Νέα Αγοράς 26/07/2013 - 20:41

Η ολλανδική εταιρεία Waarmakers σχεδίασε ένα πρωτότυπο ηλεκτρικό σκούτερ, με σώμα φτιαγμένο από... συμπιεσμένες φυτικές ίνες!

 

Το δίδυμο των σχεδιαστών πίσω από τη συγκεκριμένη ιδέα, οι Ολλανδοί Maarten Heijltjes και Simon Akkaya, σχεδίασαν το εν λόγω μοντέλο χρησιμοποιώντας φυτικά υλικά, ενισχυμένα από φυτικές ίνες (NFCs) αντί του παραδοσιακού ατσαλιού και πλαστικού. "Η μονοκόκ (monocoque) δομή του, σημαίνει ότι δεν υπάρχει εσωτερικό πλαίσιο!", αποκαλύπτει ο Akkaya. "Ο σχεδιασμός του Be.e. αποδεικνύει ότι τα συνηθισμένα μοντέλα αστικής μετακίνησης, κατασκευασμένα από ατσάλι, μπορούν να αντικατασταθούν από φυτικές ενισχυμένες ίνες, χωρίς να χάνουν σε δύναμη ή απόδοση", πρόσθεσε.

 

Το Be.e. διαθέτει κινητήρα ισχύος 4kW και αποδίδει 19 kgm ροπής, με τελική ταχύτητα - σύμφωνα με την εταιρεία - στα 55 χιλ/ώρα. Η αυτονομία του διαμορφώνεται στα 55 χιλιόμετρα συνολικά, εκτός και αν ο οδηγός διατηρεί σταθερή ταχύτητα κάτω από 25 χιλ/ώρα, οπότε η αυτονομία του εκτοξεύεται στα 80 χιλιόμετρα! Το Be.e. δεν ξεπερνά τα 95 κιλά, ενώ μπορεί να μεταφέρει συνολικό βάρος 180 κιλών. Πέρα από τον ηλεκτρικό κινητήρα, το ολλανδικό αυτό σκούτερ έχει LED εμπρός και πίσω, φορτιστές για smartphones, υδραυλικά δισκόφρενα και σύγχρονο εξοπλισμό.

 

Το συγκεκριμένο σκούτερ κατασκευάστηκε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών, Inholland. Περισσότερες πληροφορίες για την τιμή, δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές.

 

Δείτε ένα σχετικό video:

 

Be.e electric scooter by Waarmakers from Dezeen on Vimeo.

Επόμενο άρθρο »

Νέο Yamaha D'elight!

« Προηγούμενο άρθρο

BMW Mountainbike All Mountain

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα