• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK: Αλλαγές για μικρότερο κόστος
Από το 2014 και η υποκατηγορία EVO!
Νέα 12/08/2013 - 15:39

Οι κανονισμοί για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbikes – όπως αναμενόταν – αλλάζουν , με εφαρμογή από το 2014, με σκοπό τον περιορισμό του κόστους και την προσέλκυση περισσότερων ομάδων. 

Η FIM ανακοίνωσε το γενικό πλαίσιο και αργότερα θα ανακοινωθούν περισσότερες λεπτομέρειες.

 

Αυτό που είναι σίγουρο είναι ο περιορισμός των κινητήρων σε 8 ανά οδηγό, για όλο το χρόνο, γεγονός που θα προβληματίσει ομάδες όπως η Aprilia και η BMW που χρησιμοποιούν αρκετούς περισσότερους.

Επίσης οι κατασκευαστές υποχρεώνονται να προσφέρουν πλήρη “πακέτα” μοτοσυκλετών, μαζί με τις αναβαθμίσεις τους, με ανώτερο ποσό γύρω στα €250,000 - €300,000, ποσό που θα καθοριστεί μέχρι το τέλος του μήνα.

Επίσης θα καθιερωθεί η υποκατηγορία EVO, μέσα στα Superbikes, με τους ίδιους περιορισμούς κόστους σε αναρτήσεις και φρένα, αλλά με τους κανονισμούς της κατηγορίας Superstock όσον αφορά τον κινητήρα και τα ηλεκτρονικά.

 

Σε αυτά που ανακοινώθηκαν, εκτός από τους 8 κινητήρες, αξίζει να αναφέρουμε τον περιορισμό σε σχέσεις ταχυτήτων και τον περιορισμό κόστους σε φρένα και αναρτήσεις. Επίσης το “πακέτο” πλήρους μοτοσυκλέτας θα προσφέρεται στην προκαθορισμένη τιμή για τρία χρόνια, τις σεζόν 2014, 2015 και 2016. Οι μοτοσυκλέτες θα είναι ίδιες με αυτές που χρησιμοποιούν τα εργοστάσια και θα λαμβάνουν αναβαθμίσεις, όπως και θα έχουν σέρβις από τους κατασκευαστές, στη διάρκεια της αγωνιστικής σεζόν.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την κατηγορία EVO που προαναφέραμε θα αναρτηθούν σύντομα στο σάιτ της FIM.

 

Επόμενο άρθρο »

Crutchlow: Έκανα τη σωστή επιλογή!

« Προηγούμενο άρθρο

Θέλει τον J.Rea στο MotoGP η Honda

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα