• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Indy: Η συνέντευξη τύπου
Επιστροφή στη δράση για τους αναβάτες
Νέα 15/08/2013 - 22:19

Μετά την μεγάλη - και ευεργετική - διακοπή για το απαραίτητο "γέμισμα" των μπαταριών, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP επιστρέφει σε αγωνιστικούς ρυθμούς, με την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου που προηγείται κάθε γύρου, με τον επόμενο να διεξάγεται στην Indianapolis!

 

Πρώτος το λόγος πήρε ο Marc Marquez, ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας, ο οποίος και άρχισε να λέει: "Το δεύτερο μισό του Πρωταθλήματος θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον, διότι οι Jorge και Dani έχουν αναρρώσει. Στην Indy τα πάω καλά και αυτό θέλω να κάνω και με τη MotoGP μοτοσυκλέτα. Η πίστα γλιστράει πολύ και οι συνθήκες αλλάζουν αρκετά από τις πρώτες ημέρες, μέχρι τον αγώνα. Θα δούμε πως θα τα πάμε με τα ελαστικά της Bridgestone και θα προσπαθήσουμε να βρούμε το δρόμο μας από τα πρώτα ελεύθερα".

 

Από την πλευρά του, ο Dani Pedrosa πρόσθεσε: "Αυτές τις ημέρες προσπάθησα να μην κινούμαι πολύ και να παραμείνω ήσυχος! Η διαδικασία ανάρρωσης πάει καλύτερα και τις τελευταίες ημέρες το κόκαλο δείχνει να γιατρεύεται και αυτό είναι καλό. Πλέον περιμένω να βγω στην πίστα για να δω πως θα είναι πάνω στη μοτοσυκλέτα".

 

Μετά την έκτη του θέση στην πίστα της Καλιφόρνια, ο Jorge Lorenzo παρουσιάστηκε βέβαιος ότι θα τα καταφέρει πολύ καλύτερα στο ξεκίνημα του δεύτερου μισού της φετινής σεζόν. "Προφανώς και δεν είμαι στην κατάσταση που ήμουν πριν το Assen", παραδέχτηκε ο Ισπανός Παγκόσμιος Πρωταθλητής. "Τις διακοπές τις πέρασα αναρρώνοντας από τη σπασμένη μου κλείδα, αν και διέκοψα για λίγο για το τεστ στο Brno. Ήταν σημαντικό να έβλεπα πως θα ήμουν πάνω στη μοτοσυκλέτα, καθώς δεν ήμουν πολύ καλά στη Laguna".

 

Στο προαναφερθέν τεστ, ο Lorenzo αλλά και ο Valentino Rossi είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν το νέο seamless κιβώτιο της Yamaha, για το οποίο δήλωσε ο Vale: "Κάναμε μερικές συγκρίσεις. Θεωρώ ότι το μεγάλο κέρδος είναι μετά τους 20 ή 30 γύρους, διότι τότε η μοτοσυκλέτα γίνεται πιο εύκολη στην οδήγηση, είναι πιο σταθερή σε επιτάχυνση και φρένα, ενώ και τα ελαστικά καταπονούνται λιγότερο! Το καλό για τους αναβάτες είναι ότι μπορείς να τη φέρεις πιο εύκολα στο όριο και παράλληλα μειώνονται οι πιθανότητες να κάνεις το λάθος. Η αίσθηση με το νέο κιβώτιο είναι φανταστική! Είναι τέλεια να οδηγάς με αυτό και η επιτάχυνση είναι πολύ καλή. Δεν ξέρω πότε θα το έχουμε, αλλά εγώ κι ο Jorge πιέζουμε αρκετά γιατί είναι πολύ καλό!"

 

Μεγάλο μέρος της συνέντευξης αναλώθηκε σε ερωτήσεις στον Cal Crutchlow, ο οποίος στο διάστημα των διακοπών ανακοίνωσε ότι συμφώνησε για τα επόμενα δυο χρόνια με την ομάδα της Ducati. "Μετά τη Laguna είχαμε μια πολυάσχολη πρώτη εβδομάδα και στη συνέχεια ανακοίνωσα ότι θα είμαι με την Ducati από του χρόνου", σχολίασε ο Βρετανός. "Είμαι αρκετά χαρούμενος που όλα τακτοποιήθηκαν και πλέον μπορώ να συγκεντρωθώ στο υπόλοιπο της φετινής σεζόν". (Περισσότερες δηλώσεις του Crutchlow σε επόμενο άρθρο).

 

Μόλις πριν μερικές ώρες έγινε γνωστό ότι ο Stefan Bradl ανανέωσε για έναν ακόμη χρόνο με το HRC και την LCR Honda, με τον Γερμανό να παραβρίσκεται χαρούμενος στη συνέντευξη τύπου της Indianapolis. "Είναι πολύ καλά νέα για εμένα και την ομάδα. Στο δεύτερο μισό θα πάμε όσο το δυνατόν πιο δυνατά, μιας και όλα έχουν ξεκαθαρίσει πλέον και νιώθω υπέροχα. Δεν έχω κάτι άλλο να προσθέσω κι ανυπομονώ να ανέβω στη μοτοσυκλέτα μου!"

 

Τέλος, στη σημερινή συνέντευξη τύπου το παρόν έδωσε ένα πρόσωπο που απουσίασε - λόγω τραυματισμού - από τους εφτά τελευταίους αγώνες: ο Ben Spies! "Το λιγότερο που μπορώ να πω, είναι ότι η φετινή χρονιά είναι πολύ δύσκολη για εμένα", ξεκίνησε να λέει ο Αμερικανός της Pramac Ducati. "Πλέον νιώθω δυνατός να επιστρέψω και να απαρνηθώ τη δουλειά του σχολιαστή! (σ.σ. έκανε τον σχολιαστή για το motogp.com στη Laguna Seca!) Η τελευταία μου φορά σε πίστα ήταν στο Mugello και το Πρωτάθλημα έχει διανύσει πολύ δρόμο από τότε, αλλά όπως λέει και ο Marc (Marquez): θα προχωρήσουμε βήμα-βήμα! Θα προσπαθήσουμε να αυξήσουμε ταχύτητα σε κάθε διαδικασία και θα δούμε που θα καταλήξουμε, σε μια πίστα όπου έχω καλές αναμνήσεις".

 

Επόμενο άρθρο »

Crutchlow: Εξασφάλισα το μέλλον μου!

« Προηγούμενο άρθρο

SBK: Ακυρώθηκε ο γύρος στην Ινδία

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα