• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi: Αποζημιώθηκα στο Assen!
Για τα δυο χρόνια γεμάτα απογοητεύσεις
Νέα 12/09/2013 - 16:20

Με τον επόμενο αγώνα να γίνεται στην πίστα του Misano, λίγα μόνο λεπτά μακριά από το σπίτι του Vale, ο εννέα φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής μίλησε στο επίσημο site του Πρωταθλήματος για τις καλές και τις κακές στιγμές, για την επιστροφή του στην Yamaha και για τους στόχους του στο άμεσο μέλλον.

 

Στην αρχή μίλησε για τα δυο χρόνια χωρίς νίκη στη Ducati. "Θα ήταν ωραίο να κέρδιζα με την Ducati. Δεν περίμενα να είναι τόσο δύσκολο. Έδωσα το 100% αλλά δεν ήταν γραφτό να γίνει. Αυτά συμβαίνουν. Το πιο δύσκολο απ' όλα ήταν ότι γνώριζα ότι αυτό θα συνεχιζόταν για δυο χρόνια. Ήδη στην αρχή του πρώτου χρόνου κατάλαβα ότι δεν υπήρχε περίπτωση και είχα συνειδητοποιήσει ότι θα πέρναγα μια δεύτερη χρονιά χωρίς να μπορώ να παλέψω για καλές θέσεις. Ήταν δύσκολο να βρω κίνητρο και να προσπαθήσω να παραμείνω συγκεντρωμένος. Στο κάτω-κάτω, δεν διασκεδάζεις τους 18 αγώνες αν ταξιδεύεις σε όλο τον κόσμο, ξέροντας ότι δεν μπορείς να παλέψεις γι' αυτό που θέλεις. Είναι δύσκολο, όταν τα πράγματα είναι έτσι...", σχολίασε ο Rossi.

 

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην επιστροφή του στην "μπλε" ομάδα και στην αγαπημένη του Μ1. "Όταν επέστρεψα, δεν ήμουν σίγουρος ότι θα μου έδιναν μια εργοστασιακή μοτοσυκλέτα Μ1. Αυτό με ανησύχησε και νόμιζα ότι θα τελείωνα την καριέρα μου με δυο αρνητικά χρόνια. Όταν όμως έμαθα ότι θα αγωνιζόμουν και πάλι με τη M1 μου, το κίνητρο να πετύχω πολλαπλασιάστηκε!" Πρώτη παρουσία με την Yamaha, το 2013 στο Κατάρ, όταν και ανέβηκε στο βάθρο: "Όλο το Σ/Κ είχε πάει καλά, αλλά στις κατατακτήριες οι υπόλοιποι ήταν πολύ δυνατοί κι εγώ δεν κατάφερα να βελτιωθώ. Έπρεπε να ξεκινήσω από πίσω. Ο αγώνας ήταν καλός, διότι οδήγησα καλά και είχα καταπληκτικό ρυθμό στους δέκα τελευταίους γύρους. Είναι πολύ όμορφο συναίσθημα, όταν συνειδητοποιείς ότι μπορείς να προλάβεις τους άλλους!"

 

"Το Assen ήταν ο πιο ιδιαίτερος αγώνας, διότι η νίκη διαφέρει από οτιδήποτε άλλο, συμπεριλαμβανομένης και της δεύτερης θέσης. Από πολλές απόψεις ήταν μια μεγάλη νίκη για μένα, ειδικά μάλιστα αφού δεν είχα κερδίσει από το 2010 και ειλικρινά δεν ήξερα αν θα τα καταφέρω και πάλι. Έτσι, το να κερδίσω στο Assen, σ' έναν όμορφο αγώνα και μετά από μερικές προσπεράσεις... ε, μάλλον αυτή ήταν η πιο δύσκολη νίκη της καριέρας μου, αλλά και αυτή που ήθελα περισσότερο!" Συνεχίζοντας, ο Valentino εξήγησε τι ακριβώς σήμαινε η νίκη στην Ολλανδία γι' αυτόν. "Εκείνη ακριβώς τη στιγμή ένιωσα αποζημιωμένος για όλες τις απογοητεύσεις των δυο προηγούμενων χρόνων!"

 

Πλέον, ο επόμενος αγώνας γίνεται μέσα στην πατρίδα του, με τον Rossi να τονίζει ότι στόχος του είναι όσες περισσότερες νίκες πριν το τέλος της χρονιάς! "Θέλω να τερματίσω στις τρεις πρώτες θέσεις, να πάρω βαθμούς και να παλέψω με τον πολύ δυνατό Crutchlow. Κυρίως όμως να βρεθώ στο βάθρο και να κερδίζω αγώνες! Τώρα θέλει περισσότερη προσπάθεια στους αγώνες, απ' ότι στο παρελθόν. Όταν είσαι νέος τα πάντα είναι πιο εύκολα. Τώρα, για να πετύχεις καλό αποτέλεσμα πρέπει να είσαι 100% συγκεντρωμένος και να δουλέψεις πολύ σκληρά στο γκαράζ".

 

Επόμενο άρθρο »

H Yamaha με seamless στο Misano!

« Προηγούμενο άρθρο

Misano: Οι αριθμοί!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα