• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi: Στόχος το βάθρο!
Lorenzo: Απίστευτος ο Marquez!
Νέα 14/09/2013 - 21:36

Αποφασισμένος να επιστρέψει στο βάθρο είναι ο Valentino Rossi, ο οποίος αύριο θα πάρει θέση στην πρώτη σειρά της σχάρας εκκίνησης μπροστά στους συμπατριώτες του που αναμένεται να γεμίσουν τις κερκίδες στο Misano. Ο Vale είχε ανέβει στο βάθρο για τελευταία φορά στη Laguna Seca, λίγο πριν το καλοκαιρινό διάλειμμα.

 

Με χρόνο στο 1:33.573δ ο Ιταλός έμεινε μόλις 0.145δ πίσω από τον Jorge Lorenzo, εκθειάζοντας τις ρυθμίσεις της μοτοσυκλέτας του! "Είμαι πολύ χαρούμενος, πολύ ικανοποιημένος γιατί δουλέψαμε σκληρά και βελτιώναμε τις ρυθμίσεις μας σε κάθε βήμα", δήλωσε ο Rossi, η γενέτειρα του οποίου βρίσκεται μερικά μόλις χιλιόμετρα από την πίστα. "Το απόγευμα η μοτοσυκλέτα μου ήταν φανταστική, με τέλειες ρυθμίσεις και πρόσφυση. Με το δεύτερο ελαστικό μου και άδεια την πίστα μπροστά, πίεσα πολύ και έχοντας πολύ καλή αίσθηση βελτίωσα το χρόνο μου σημαντικά. Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί είναι σημαντικό να ξεκινήσω από την πρώτη σειρά αύριο, διότι οι Marc και ο Dani είναι πολύ γρήγοροι, όπως άλλωστε και ο Jorge που είναι πολύ δυνατός". Στη συνέχεια πρόσθεσε λίγα λόγια για το seamless κιβώτιο που είχε στη διάθεσή του για δεύτερη ημέρα. "Είναι τέλεια να οδηγάς μ' αυτό, είναι πολύ πιο εύκολο και πιο ακριβές. Θα βοηθήσει πολύ στον αγώνα, στους 28 γύρους, γιατί δεν είναι τόσο απαιτητικό. Αλλά δεν είναι μόνο το κιβώτιο, είναι και η πίστα και για εμένα είναι σημαντικό να πάρω ένα καλό αποτέλεσμα!"

 

 

Ο Jorge Lorenzo χαρακτήρισε το γύρο που χάρισε στον Marc Marquez την pole position, απίστευτο, με τον Ισπανό της Yamaha - ο άνθρωπος που κατάφερε να σταματήσει το σερί νικών του Marquez στο Silverstone - να μένει στις κατατακτήριες δοκιμές πάνω από μισό δευτερόλεπτο πίσω από τον συμπατριώτη του!

 

"Μπορώ να είμαι κάπως χαρούμενος με τη δεύτερη θέση, ωστόσο είμαστε μακριά από την pole", τόνισε και συνέχισε: Marc έκανε έναν απίστευτο γύρο και δεν μπορέσαμε καν να τον πλησιάσουμε. Δεν περίμενα να δυσκολευτώ τόσο αυτό το Σ/Κ και περίμενα να ήμουν πιο γρήγορος από πέρυσι, αλλά δεν κατάφερα να βελτιώσω τη μοτοσυκλέτα μου. Δυσκολευόμαστε να σταματήσουμε τη μοτοσυκλέτα στα φρένα κι έχουμε περισσότερο σπινάρισμα από το φυσιολογικό στην επιτάχυνση, γι' αυτό και ο χρόνος μας δεν είναι τόσο καλός. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια και αύριο θα έχουμε την τελευταία μας ευκαιρία στο ζέσταμα. Τα καλά είναι ότι έχουμε το seamless και είναι κρίμα που δεν το είχαμε στην Indy, στο Brno και στο Silverstone γιατί πιστεύω ότι, για την ώρα, ήμασταν πιο ανταγωνιστικοί απ' ότι εδώ. Αλλά τώρα το έχουμε και θα προσπαθήσουμε να το βελτιώσουμε από αυτόν τον αγώνα. Αύριο θα προσπαθήσω να κάνω καλή αρχή και ενδεχομένως η καλύτερη στρατηγική είναι να ακολουθήσω τον Marc και να δω πως θα είναι η απόδοσή μας κατά τη διάρκεια του αγώνα".

 

Επόμενο άρθρο »

Marquez: Έχω καλό ρυθμό, αλλά δεν είμαι ο μόνος!

« Προηγούμενο άρθρο

Moto3: Ο Gresini με KTM!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα