• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Marquez: Έχω καλό ρυθμό, αλλά δεν είμαι ο μόνος!
Τα προβλήματα με την πρόσφυση συνεχίζονται για τον Pedrosa
Νέα 14/09/2013 - 21:51

Ο Marc Marquez κατέρριψε το απόλυτο ρεκόρ πίστας που κρατούσε ο Casey Stoner - τον αναβάτη που ο ίδιος αντικαθιστά στη Honda - κι έγινε ο πρώτος οδηγός της κατηγορίας που πέφτει κάτω από το 1:33 στο Misano, στο δρόμο για την 6η του φετινή pole position!

 

Παρά την πτώση του στα τέταρτα ελεύθερα, ο Marc - που δεν έβγαλε καν τη σκισμένη του φόρμα - ήταν καταιγιστικός στις κατατακτήριες, αφήνοντας πίσω του τον ανταγωνισμό για πάνω από μισό δευτερόλεπτο! "Είμαι πολύ χαρούμενος με τις κατατακτήριες γιατί κάναμε έναν πραγματικά γρήγορο γύρο", σχολίασε. "Είναι κρίμα που πέσαμε το πρωί στις ΕΔ4, αλλά ήταν δικό μου καθαρά το λάθος. Έκανα ένα βλακώδες λάθος! Μόλις άφησα το μπροστινό φρένο, μετακίνησα το δάχτυλό μου για να ανοίξω το γκάζι και εκείνη τη στιγμή ακούμπησα τη μανέτα κι έχασα το μπροστινό! Στις κατατακτήριες ένιωθα πολύ καλά κι έκανα καλούς χρόνους. Για έναν γύρο η διαφορά φαίνεται μεγάλη, αλλά δεν νομίζω ότι αυτή αντικατοπτρίζει τη διαφορά στον αγώνα. Ο Jorge έχει καλό ρυθμό, ο Valentino θα είναι δύσκολο να τον κερδίσεις εδώ και είμαι σίγουρος ότι θα είναι γρήγορος αύριο, όπως και ο Dani, ο οποίος είχε κάποια προβλήματα στις κατατακτήριες. Στόχος μου είναι να κάνω καλή αρχή, να μείνω με το γκρουπ των μπροστινών και να προσθέσω κι άλλους βαθμούς στο Πρωτάθλημα. Έχω καλό ρυθμό αλλά δεν θα ξεφύγω μόνος μου μπροστά. Θα δω πως θα πάει και το ζέσταμα και μετά θα αποφασίσω ποιο θα είναι το σχέδιό μου".

 

Ο Dani Pedrosa ψάχνει να βρει τρόπους να λύσει το πρόβλημα με την πρόσφυση του πίσω μέρους, με τον Ισπανό να προκρίνεται μεν στην τέταρτη θέση του αυριανού αγώνα, ένα αποτέλεσμα όμως που - όπως ο ίδιος το χαρακτήρισε - ήταν λίγο τυχερό! Ο Ισπανός, που είχε και μια μικρή πτώση στις ΕΔ3, έμεινε πάνω από οχτώ δέκατα πίσω από τον Marquez, αλλά μόλις 0.153 πίσω από τον Rossi, που είναι και ο τελευταίος οδηγός της πρώτης σειράς.

 

"Ήμασταν τυχεροί που πήραμε την τέταρτη θέση, διότι είχαμε πολλά προβλήματα με όλα τα πίσω ελαστικά που χρησιμοποιήσαμε", αποκάλυψε ο βετεράνος της Honda. "Δεν ξέρω τι ακριβώς έγινε, αλλά δεν είχα πρόσφυση σε καμμία διαδικασία σήμερα. Στα τελευταία ελεύθερα αλλάξαμε δυο φορές τα ελαστικά και στις κατατακτήριες πάλι τα αλλάξαμε, αλλά δεν πήραμε αυτό που θέλαμε. Δεν ξέρουμε αν το πρόβλημα είναι στα ελαστικά, στη μοτοσυκλέτα ή στην άσφαλτο. Στα τελευταία λεπτά κάναμε μερικές ακόμα αλλαγές και αίφνης είχαμε πρόσφυση κι έτσι καταφέραμε τον τέταρτο καλύτερο χρόνο, αν και αυτή η θέση δεν ήταν στους στόχους μας σήμερα. Αύριο ωστόσο, είμαι σίγουρος ότι θα κάνω καλή αρχή και θα έχουμε καλό αγώνα!"

 

Επόμενο άρθρο »

Το κράνος του Rossi στο Misano

« Προηγούμενο άρθρο

Rossi: Στόχος το βάθρο!

Χορηγοί