• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
GP Κίνας: Ο Rossi δίνει το ρυθμό
To ατύχημα του Lorenzo επισκίασε τις δοκιμές της Παρασκευής. Ο Ισπανός έπεσε από highsiding κατά τη διάρκεια της πρώτης περιόδου των ελεύθερων δοκιμών και έσπασε ένα κόκαλο στον αριστερό του αστράγαλο.
Νέα 02/05/2008 - 00:00
To ατύχημα του Lorenzo επισκίασε τις δοκιμές της Παρασκευής. Ο Ισπανός έπεσε από highsiding κατά τη διάρκεια της πρώτης περιόδου των ελεύθερων δοκιμών και έσπασε ένα κόκαλο στον αριστερό του αστράγαλο.

Ο νεαρός αναβάτης που μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο προκειμένου να γίνει ακριβής διάγνωση του τραυματισμού του, απείχε από την δεύτερη περίοδο δοκιμών, ενώ η συμμετοχή του στον αγώνα της Κυριακής κρίνεται εξαιρετικά αμφίβολη.

Τα αίτια της πτώσης δεν έχουν γίνει γνωστά, αλλά σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις οφείλεται σε λάθος του νεαρού.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Valentino Rossi με την M1 σημείωσε τον καλύτερο χρόνο της ημέρας.

Το 1'59.906 που έγραψε ο Ιταλός σούπερ σταρ κατά τη διάρκεια της πρώτης περιόδου, είναι πολύ κοντά στο ρεκόρ πίστας που έχει ο Pedrosa από το 2006 με 1’59.318. Αμφίβολη η συμμετοχή του Lorenzo στον αγώνα της Κυριακής

Αμφίβολη η συμμετοχή του Lorenzo στον αγώνα της Κυριακής

Στη δεύτερη περίοδο των δοκιμών, ταχύτερος ήταν ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής και νικητής του περσινού αγώνα, Casey Stoner με την πανίσχυρη Desmosedici GP8 της Ducati ο οποίος μάλιστα σημείωσε και τη μεγαλύτερη τελική ταχύτητα της ημέρας με 329.4km/h.

Τόσο αυτός όσο και ο Rossi αντιμετώπισαν προβλήματα με το κράτημα κατά τη διάρκεια της δεύτερης περιόδου με αποτέλεσμα να έχουν μικροεξόδους.

Τρίτος ήταν ο Dani Pedrosa με την RC212V της Honda η οποία τελικά δεν πήρε μαζί της τον κινητήρα με τις πνευματικές βαλβίδες όποως ανέφεραν οι τελευταίες πληροφορίες. Πάντως ακόμα και με αυτόν τον V4 η μοτοσυκλέτα είναι αρκετά δυνατή στις ευθείες με την τελική της να βρίσκεται στα 326km/h. Το Σάββατο αναμένεται στην πίστα και ο Πρόεδρος του HRC, Hamane που απ' ότι φαίνεται φέρνει ...γούρι στην ομάδα...

Αξίζει να σημειωθεί ότι Stoner, Rossi και Pedrosa έχουν νικήσει στο παρελθόν στην συγκεκριμένη πίστα, ενώ πέρσι ανέβηκαν στο βάθρο.

Πολύ καλά τα πήγε ο Shinya Nakano με την «δορυφορική» RC212V του team San Carlo Honda Gresini, ενώ πέμπτος ήταν ο John Hopkins με την Kawasaki ZX-RR. O Nicky Hayden έφερε την δεύτερη εργοστασιακή Honda στην έκτη θέση, με τους Alex de Angelis - Loris Capirossi να συμπληρώνουν την πρώτη οχτάδα.

Ο Andrea Dovizioso βρέθηκε στην ένατη θέση, με τον Colin Edwards ο οποίος δήλωσε πως θέλει να μείνει στα MotoGP και το 2009, έκλεισε τη δεκάδα.

Οι δοκιμές διεξήχθησαν υπό καλές καιρικές συνθήκες, ωστόσο για την Κυριακή προβλέπονται βροχές και καταιγίδες. Aνάλογες συνθήκες επικρατούσαν και στον πρώτο αγώνα που διεξήχθη ποτέ στην Κίνα, το 2005 όπου νικητής ήταν ο Valentino Rossi.

Επόμενο άρθρο »

GP Κίνας: Η επιστροφή του Lorenzo, ταχύτερος ο Rossi

« Προηγούμενο άρθρο

Έτοιμος να επιστρέψει στις επιτυχίες ο Stoner

Χορηγοί