• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Nότης Παπαπαύλου: Ο μαχητής του Red Bull MotoGP Rookies Cup
Ο “Έλληνας Ήρωας”, όπως είπαν οι συναθλητές του
Νέα 19/10/2013 - 01:13

του Δημήτρη Διατσίδη 

φωτογραφίες: Δ.Δ.

 

Ο Νότης Παπαπαύλου τραυματίστηκε την πρώτη ημέρα οδήγησής του στην Παγκόσμια Επιλογή του Red Bull MotoGP Rookies Cup για το 2014, όμως σήμερα το πρωί ο Έλληνας οδηγός ένιωσε λίγο καλύτερα, μετά την ένεση και τα φάρμακα στο νοσοκομείο της Σεβίλλης και έτσι με τον πατέρα του αποφάσισαν να προσπαθήσει να οδηγήσει στις δύο περιόδους της τελικής επιλογής.

 

Το πρωί ο πόνος στο αριστερό του πόδι, που είχε το διάστρεμμα ήταν έντονος και δεν κατάφερε να αποδώσει όπως την πρώτη μέρα, αλλά επικεντρώθηκε στο να ακολουθεί τις σωστές γραμμές στην τεχνική διαδρομή που επιλέχτηκε - από τις πολλές εναλλακτικές που προσφέρει η πίστα Motneblanco.

Εντωμεταξύ οι περισσότεροι συναθλητές στην πίστα και όλοι οι συνοδοί των ομάδων, ανακήρυξαν τον Νότη ως τον “Ήρωα της Ελλάδας”, αφού έφθανε στη μοτοσυκλέτα του με την πατερίτσα του και ήταν φανερή η αδυναμία του στο να περπατήσει.

Βέβαια ξεχνούσε τον πόνο μόλις έκλεινε τη ζελατίνα του κράνους του (που του πρόσφερε η οργάνωση, αφού το δικό του είχε καταστραφεί – σώζωντάς τον – στην πτώση του) και ανέβαινε στο δίχρονο Metrakit 125 των 25 ίππων.

 

Το απόγευμα η κατάσταση βελτιώθηκε ως προς τον πόνο, αλλά η μειωμένη κινητικότητα του αριστερού ποδιού δεν τον βοήθησε να πετύχει κορυφαίους χρόνους – όπως την πρώτη μέρα. Αντίθετα κινήθηκε αργότερα από οδηγούς τους οποίους είχε περάσει με διαφορά δύο και τριών δευτερολέπτων.

Στη νέα διαδρομή της πίστας ο χρόνος του στο 1'51.24 υστερούσε σχεδόν 6'' δευτερόλεπτα από τις καλύτερες επιδόσεις της τελικής ημέρας. Οι γραμμές του στην τεχνική διαδρομή ήταν πολύ καλές, όμως οι 4 αυστηροί κριτές του Red Bull MotoGP Rookies Cup έπρεπε να αποφασίσουν με βάση τη σταθερότητα σε χαμηλό γυρολόγιο, στο τελευταίο 10λεπτο της 20λεπτης διαδικασίας.

Ο Peter Cliford, υπεύθυνος της διοργάνωσης ανακοίνωσε αργά το απόγευμα τα 12 ονόματα των οδηγών που πήραν το πολυπόθητο εισιτήριο για τους Αγώνες της επόμενης χρονιάς και ζήτησε από τους υπόλοιπους οδηγούς να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ανάμεσα σε αυτούς που δεν πήραν την πρόκριση είναι μεγάλα ονόματα του Ιταλικού Πρωταθλήματος, αρκετοί διακεκριμένοι Ισπανοί οδηγοί, οι δύο ελπίδες της Ιαπωνίας, αλλά και πολλοί Πρωταθλητές των 27 χωρών από τις οποίες προέρχονταν οι συμμετέχοντες.

 

Ο Νότης Παπαπαύλου δήλωσε:

“Είμαι σίγουρα λυπημένος που δεν κατάφερα να πάρω την τελική πρόκριση, αλλά και αποφασισμένος να συνεχίσω τις προπονήσεις και την προετοιμασία για την Επιλογή του Red Bull MotoGP Rookies Cup του 2015. Η δύσκολη στιγμή που είχα με την πτώση μου χθες δεν με άφησε να οδηγήσω όπως ξέρω, αφού δυσκολευόμουν πολύ με τη μεγαλύτερη μπότα που φορούσα στο αριστερό μου πόδι, στο να κατεβάσω ταχύτητες, ειδικά στο τέλος της μεγάλης ευθείας. Ευχαριστώ την οικογένειά μου για όλα και τους πολλούς φίλους σε Ελλάδα και Ιταλία που έστειλαν μηνύματα για να στηρίξουν την προσπάθειά μου”.

 

Εμείς να πούμε ότι ο Νότης – όπως παρακολουθήσαμε την προσπάθειά του από κοντά – πραγματικά υπερέβαλε τον εαυτό του σήμερα, τη στιγμή που οι γιατροί του νοσοκομείου επέμεναν να του βάλουν γύψο και να μην τρέξει. Σίγουρα ο χαρακτηρισμός ως Έλληνα Ήρωα από τους παρευρισκομένους στην πίστα του αξίζει και μάλιστα με το παραπάνω, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πρόκειται για ένα παιδί 13 χρόνων, που με περισσή θέληση και βούληση θέτει τους δύσκολους στόχους του, με θαυμαστή ωριμότητα!

Μπράβο Νότη, περιμένουμε να διαπρέψεις του χρόνου!

 

Mε τον πατέρα του αποφάσισαν να προσπαθήσει
Mε τον πατέρα του αποφάσισαν να προσπαθήσει
Mε τον Δημήτρη Διατσίδη
Mε τον Δημήτρη Διατσίδη

Επόμενο άρθρο »

Αυστραλία Moto3 ΕΔ3: Τρομερός Vinales!

« Προηγούμενο άρθρο

SBK Jerez: ΚΑΤ1

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα