• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK: Τρίτος Τίτλος για Aprilia!
Τρίτο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών σε 4 χρόνια!
Νέα 23/10/2013 - 09:40

Αν και έχασε τον σημαντικό Τίτλο στο Πρωτάθλημα των αναβατών, η Aprilia κατάφερε για τρίτη φορά, στα τέσσερα τελευταία χρόνια, να κερδίσει τον Τίτλο στους κατασκευαστές.

 

Υπήρχαν βέβαια φορές που τόσο η BMW, όσο και η Kawasaki έφτασαν κοντά στο να απειλήσουν την Aprilia, η τελευταία ωστόσο δεν έπεσε από την κορυφή χάρη τόσο στους εργοστασιακούς της οδηγούς, Eugene Laverty και Sylvain Guintoli, αλλά και στη δυνατή παρουσία των δορυφορικών, Davide Giugliano, Michel Fabrizio και Toni Elias.

 

"Το Πρωτάθλημα των κατασκευαστών είναι ένα πολύτιμο στεφάνι με εξαιρετική σημασία", τόνισε ο νέος επικεφαλής της Aprilia, Romano Albesiano. "Αυτός ο γύρος ήταν ο τελευταίος του Πρωταθλήματος και ο πρώτος μου ως επικεφαλής του Αγωνιστικού Τμήματος της Aprilia. Έτσι δεν θα μπορούσα παρά να ευχαριστήσω όλους όσοι - σε κάθε επίπεδο - έχουν δουλέψει στο εξαιρετικό αυτό project και το έχουν κάνει νικηφόρο για τόσες σεζόν".

 

Το double δεν ήρθε ποτέ για την Kawasaki, ωστόσο η δεύτερη θέση δεν αφήνει αδιάφορο το εργοστάσιο που δεν έχει καταφέρει - μέχρι στιγμής - ποτέ να πάρει τον Τίτλο στους κατασκευαστές. Ως εκ τούτου, η δεύτερη θέση δεν φαντάζει καθόλου άσχημη, αφού μάλιστα ένα τέτοιο επίτευγμα δεν το έχει επαναλάβει από το 1994 κι εξής. Παρά την πρόοδο που έχει σημειώσει τα τελευταία χρόνια, ούτε η BMW (έκανε ντεμπούτο το 2009) έχει καταφέρει να πάρει τον Τίτλο στους κατασκευαστές, κάτι που δεν θα έχει τη δυνατότητα να κάνει ούτε τα επόμενα χρόνια, μιας και αποσύρεται από το Πρωτάθλημα.

 

Απογοητευτικό το Σ/Κ για τη Honda στη Jerez, απογοητευτική και η τέταρτη θέση στη βαθμολογία των κατασκευαστών, ενώ οπωσδήποτε η τελευταία θέση στους κατασκευαστές θα πρέπει να πονά πολύ περισσότερο τους ανθρώπους στη Bologna. Η Ducati, ο πιο επιτυχημένος κατασκευαστής στην ιστορία των SBK, δεν κατάφερε την πρώτη χρονιά να παρουσιάσει μια ανταγωνιστική Panigale 1199 R, ενώ στα άσχημα αποτελέσματα δεν πρέπει να παραβλέψουμε και τους συνεχείς τραυματισμούς των αναβατών της.

 

Επόμενο άρθρο »

Marquez: Έτοιμος για το 2ο "Match Point"

« Προηγούμενο άρθρο

Αυστραλία: Paddock girls!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα