• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Marquez: Όνειρο που έγινε πραγματικότητα
Το Πρωτάθλημα πιο σημαντικό από έναν αγώνα
Νέα 10/11/2013 - 19:39

Σε έναν συναρπαστικό αγώνα, τον τελευταίο της φετινής σεζόν, ο Marquez διατήρησε τη ψυχραιμία του και κατάφερε να πάρει μια τρίτη θέση που ήταν αρκετή για να του χαρίσει τον Τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή για το 2013.

 

Ο 20χρονος οδήγησε με ωριμότητα στον τελευταίο του φετινό αγώνα, εξασφαλίζοντας την πρώτη θέση στη βαθμολογία με τέσσερεις βαθμούς διαφοράς από τον δεύτερο. "Είμαστε πολύ υπερήφανοι με την πρώτη μας σεζόν στο MotoGP. Είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα, αν και νωρίτερα απ' ότι περιμέναμε", σχολίασε.

 

"Ευχαριστώ τη Honda, τους μηχανικούς μου και όλους όσοι με βοήθησαν. Τώρα θέλω απλά να χαρώ την κάθε στιγμή! Αυτό που είχα πει χτες βγήκε αληθινό! Είχα πει ότι ο Jorge θα ήταν πρώτος, ο Dani δεύτερος κι εγώ τρίτος!" Στη συνέχεια μίλησε για τον σημερινό αγώνα. "Στους πρώτους δέκα γύρους ήμουν νευρικός και σφιγμένος στη μοτοσυκλέτα μου. Δεν μπορούσα να οδηγήσω με το συνηθισμένο μου στυλ, διότι μπροστά μου μάχονταν οι Jorge και Dani και μπροστά σε όλον αυτόν τον κόσμο ήταν δύσκολο να περιμένω στην τρίτη θέση".

 

"Κάτι μέσα μου, μου έλεγε ότι έπρεπε να παλέψω. Αλλά ήμουν αρκετά έξυπνος και συνειδητοποίησα ότι το Πρωτάθλημα είναι πολύ πιο σημαντικό από έναν αγώνα. Μετά που ανοίχτηκαν οι Jorge και Dani, πέρασα πρώτος και πιο μετά άκουσα τον κινητήρα του Jorge και είπα: Οκ, πέρνα πρώτος! Είδα ότι τα έδινε όλα σήμερα, πάλευε με όλες του τις δυνάμεις, αλλά δεν ήταν δική μου μάχη σήμερα. Θα έχουμε περισσότερες στο μέλλον", πρόσθεσε.

 

Στη συνέχεια παραδέχτηκε ότι ένιωσε τον αγώνα σαν τον πιο μεγάλο σε διάρκεια όλης του της καριέρας. "Ειδικά στον τελευταίο γύρο, ήμουν πολύ προσεκτικός. Δεν πίεσα στον αγώνα, αλλά ακόμα κι έτσι πήρα την τρίτη θέση!" Η μετάβαση του νεαρού αναβάτη στη 1000cc της Honda και στο MotoGP δεν έγινε χωρίς πτώσεις, ωστόσο ο Marquez κατάφερε να ξεπεράσει τις άτυχες στιγμές χωρίς σοβαρούς τραυματισμούς, σε αντίθεση με τους αντιπάλους του.

 

"Ειδικά στο πρώτο μισό της χρονιάς ήμουν σε κάθε γύρο στο όριο και γι' αυτό είχα τόσες πτώσεις. Ωστόσο επειδή αυτό συνέβαινε στα ελεύθερα, μπορούσα να ελέγξω τον εαυτό μου στους αγώνες", σχολίασε. "Η χειρότερη στιγμή μου ήταν στο Mugello και μετά στο Montmelo. Σε αυτούς τους δυο αγώνες είπα από μέσα μου ότι το MotoGP είναι δύσκολο! Σ' εκείνους τους αγώνες, ειδικά στο Mugello με την πτώση μου, δυσκολεύτηκα. Μετά όμως μάθαμε και προοδεύσαμε".

 

Ένας δαίμονας στα φρένα, με εντυπωσιακό στυλ κι ένα χαμόγελο εκτός πίστας που σε αιχμαλωτίζει, ο Marquez παραδέχτηκε ότι - αντίθετα με τα φαινόμενα - έχει τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας του σε μεγάλο βαθμό. "Ίσως το δυνατότερο σημείο μου να είναι τα φρένα. Δείχνω κάπως ασταθής στην τηλεόραση, αλλά νιώθω πολύ καλά. Ίσως και η νοοτροπία μου", αποκρίθηκε όταν τον ρώτησαν ποιο είναι το δυνατό του σημείο. "Πρέπει να βελτιωθώ βέβαια στις εκκινήσεις, ενώ κάποιες φορές ο Jorge είναι πιο σταθερός και πιο ομαλός στη μοτοσυκλέτα του από εμάς".

 

 

Επόμενο άρθρο »

Lorenzo: Ήταν ειδική περίπτωση

« Προηγούμενο άρθρο

Marquez: Παγκόσμιος Πρωταθλητής 2013

Χορηγοί