• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Lorenzo: Ήταν ειδική περίπτωση
Κανονικά σέβομαι τους άλλους και δεν θέλω να έχω επαφές
Νέα 11/11/2013 - 09:53

Ο Jorge Lorenzo έκανε ό, τι μπορούσε στον τελευταίο αγώνα της σεζόν στη Βαλένθια, ώστε αφενός να μειώσει το ρυθμό του αγώνα ελπίζοντας ότι κάποια από τις Yamaha πίσω του θα έκανε το λάθος, αφετέρου - μόλις το αρχικό του σχέδιο δεν έπιασε - ανέβασε ρυθμό ώστε να συμπαρασύρει τον Marquez ελπίζοντας σε ένα λάθος του νεαρού.

 

"Πριν τον αγώνα, πίστευα ότι η καλύτερη στρατηγική θα ήταν να ξεφύγω μπροστά. Ωστόσο το καλό μου μοτέρ είχε πρόβλημα στις κατατακτήριες κι έτσι χρησιμοποιήσαμε έναν παλιότερο κινητήρα", αποκάλυψε ο Ισπανός. "Στο ζέσταμα τα πήγαμε καλά, αλλά μετά κάναμε μια συνάντηση στο motorhome και αποφασίσαμε να ακολουθήσουμε αυτή την τακτική. Να προσπαθήσουμε να ρίξουμε το ρυθμό από την αρχή".

 

Πράγματι, ο Jorge Lorenzo εκτέλεσε το σχέδιό του με φοβερή ακρίβεια και στους πρώτους γύρους είχε εφτά αναβάτες πίσω του. Ο Marquez ήταν προσεκτικός και απέφευγε την οποιαδήποτε μάχη, ωστόσο αυτός που δεν είχε να χάσει τίποτα ήταν ο Dani Pedrosa. Πολλές οι απόπειρες του βετεράνου της Honda να πάρει το προβάδισμα, ωστόσο κάθε φορά προσέκρουε πάνω στον μεγάλο Ισπανό.

 

"Προσπάθησα να μειώσω το ρυθμό όσο γινόταν, αλλά ο Dani ήταν πολύ δυνατός και με περνούσε κάθε φορά!", συνέχισε ο πρώην Παγκόσμιος Πρωταθλητής. "Προσπαθούσα να τον περάσω και κάποιες φορές πήρα πολλά ρίσκα". Οι δυο τους είχαν μικρές επαφές, ωστόσο αυτή που "μέτρησε" περισσότερο ήταν στον δέκατο γύρο, όταν ο επιθετικός Lorenzo έσπρωξε ουσιαστικά εκτός πίστας τον Pedrosa. "Υπό φυσιολογικές συνθήκες είμαι καθαρός και δεν ακουμπώ τους άλλους, διότι αυτή είναι η νοοτροπία μου και σέβομαι τους άλλους οδηγούς, προτιμώντας να τους περνάω χωρίς επαφές".

 

"Αλλά αυτή ήταν μια ειδική περίπτωση και ήθελα να κρατήσω χαμηλά το ρυθμό του αγώνα και κάθε φορά που με περνούσε ο Dani, έπρεπε να τον περάσω κι εγώ για να συνεχίσω την τακτική μου. Στη σικέιν, στην επαφή μας, με εξέπληξε διότι χρησιμοποίησε άλλη τακτική, φρενάροντας πριν το περιμένω και είχαμε επαφή. Τον πέρασα από την εσωτερική, αλλά ήθελε να κρατήσει την πρώτη θέση στην εξωτερική κι ακουμπήσαμε. Του ζητάω συγγνώμη, διότι ποτέ δεν θέλω να ακουμπάω άλλους", πρόσθεσε.

 

Αυτό το περιστατικό έδωσε στον Marquez την ευκαιρία να περάσει στην κορυφή, με τον Lorenzo δεύτερο και τον Dani να ξαναμπαίνει στην πίστα πέμπτος. Ο Jorge ξαναπέρασε εύκολα τον Marquez, αλλά σύντομα συνειδητοποίησε ότι δεν είχε υποστήριξη στην τακτική που εφάρμοζε. Ο Crutchlow έριξε την M1 του στον δέκατο γύρο, ενώ ο Rossi - που εν τω μεταξύ είχε βρεθεί τρίτος - δεν κατάφερε να κρατήσει πίσω του τον Pedrosa, ο οποίος λίγους γύρους μετά τον πέρασε.

 

Marc με πέρασε, αλλά δεν ήθελε να δώσει μάχη κι έτσι κοίταξα λίγο πίσω και είδα τον Valentino αρκετά μακριά", τόνισε ο Lorenzo. "Έτσι σκέφτηκα ότι η τακτική μου αυτή θα τελείωνε σ' εκείνο το σημείο. Έπρεπε να πιέσω για να κερδίσω τον αγώνα και να περιμένω το αποτέλεσμα του Marc. Βάλαμε τα δυνατά μας και προσπαθήσαμε να τον κάνουμε νευρικό, συνέβη κι ένα περίεργο στον αγώνα, όμως αυτός παρέμεινε ήρεμος και συγκεντρωμένος".

 

Στο τέλος, ο Jorge Lorenzo πήρε την όγδοη φετινή του νίκη - δυο περισσότερες από τον Marquez - με τον τελευταίο να ολοκληρώνει στην 3η θέση και τέσσερεις βαθμούς μπροστά από τον συμπατριώτη του στη βαθμολογία. Για το προαναφερθέν περιστατικό ανάμεσα στον Jorge και στον Dani, θα γίνει έρευνα από την Επιτροπή Αγώνων.

 

Επόμενο άρθρο »

Rossi: Δεν είχα το ρυθμό

« Προηγούμενο άρθρο

Marquez: Όνειρο που έγινε πραγματικότητα

Χορηγοί