• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Vinales: Παγκόσμιος Πρωταθλητής Moto3
Σύντομο βιογραφικό του Ισπανού
Νέα 11/11/2013 - 15:04

Ο Maverick Vinales είναι ένα λαμπρό παράδειγμα του πως η σταθερότητα μπορεί να σε κάνει Παγκόσμιο Πρωταθλητή! Ο Ισπανός μπήκε στη φετινή σεζόν ως το μεγάλο φαβορί για τον Τίτλο, πέτυχε μόλις δυο νίκες όμως αλλά ήταν σταθερά στο βάθρο, πλην δυο εξαιρέσεων!

 

Το ντεμπούτο του έγινε στα 125cc το 2011, πάνω σε Aprilia και ήταν αμέσως ταχύς, παίρνοντας θέση στην πρώτη σειρά και τη νίκη στον αγώνα της Γαλλίας, στον τέταρτο της σεζόν. Ολοκλήρωσε τη χρονιά στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, ανεβαίνοντας ακόμα τρεις φορές στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

 

Είναι γεγονός, ότι ο Vinales ήταν μέσα στους τρεις πρώτους σε κάθε Πρωτάθλημα που πήρε μέρος! Το 2012 ξεκίνησε εντυπωσιακά με νίκη στο Κατάρ και τέσσερεις ακόμα στους οκτώ επόμενους αγώνες. Ωστόσο στο δεύτερο μισό αντιμετώπισε πολλά τεχνικά προβλήματα με τη μοτοσυκλέτα του (Blusens Avintia) και τον θυμόμαστε να αφήνει άφωνο τον κόσμο του MotoGP όταν σηκώθηκε κι έφυγε από την ομάδα, για να επιστρέψει και να πάρει τη δεύτερη θέση στο Motegi. Στη βαθμολογία τερμάτισε τρίτος, πίσω από τον Salom.

 

Φέτος, ξεκίνησε τη χρονιά έχοντας υποστεί έναν τραυματισμό στο δάχτυλο - έχασε ένα μέρος του εξαιτίας πτώσης στο τεστ της Jerez - ωστόσο αυτό δεν τον εμπόδισε να πάρει δέκα βάθρα στους πρώτους δέκα αγώνες της σεζόν! Στο Silverstone, για μερικά χιλιοστά του δευτερολέπτου, έχασε την ευκαιρία να συνεχίσει το σερί του, με τον Alex Marquez να τερματίζει τρίτος. Η χειρότερη θέση του φέτος, η πέμπτη στη Sepang.

 

Από τη νέα χρονιά, ο Maverick Vinales θα είναι στην ομάδα του SitoPos - Tuenti HP 40 - με ομόσταυλο τον Luis Salom.

 

 

Βιογραφικά στοιχεία:

 

 

Γεννήθηκε στις 12 Ιανουαρίου του 1995 στη Figueres της Ισπανίας. Το πρώτο του GP ήταν στο Κατάρ το 2011 (125cc), ενώ την πρώτη του poleposition πήρε στην Αγγλία την ίδια χρονιά. Στην ίδια σεζόν κατάφερε να πάρει το πρώτο του βάθρο - Γαλλία - κατακτώντας τη νίκη στον αγώνα. Έχει πάρει μέρος σε 49 GP με απολογισμό 12 νίκες, 31 βάθρα, 10 pole positions και 7 ταχύτερους γύρους.

 

 

 

Καριέρα:

 

 

2011: 125cc – 3η θέση με Aprilia, 17 συμμετοχές, 248 βαθμούς

 

2012: Moto3 – 3η θέση με FTR Honda, 15 συμμετοχές, 207 βαθμούς

 

2013: Moto3 – Παγκόσμιος Πρωταθλητής με KTM, 17 συμμετοχές, 323 βαθμούς

 

Επόμενο άρθρο »

Συνεχίζει στην Pramac ο Hernandez

« Προηγούμενο άρθρο

Pedrosa: Σωστή η τακτική του Lorenzo

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα