• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Almeria: Πρώτο τεστ για την VR46!
Guareschi: Με το χαμόγελο στα χείλη!
Νέα 20/11/2013 - 10:05

Η πίστα της Almeria ήταν ο τόπος που υποδέχτηκε για πρώτη φορά τη νέα ομάδα του Valentino Rossi, την VR46, ομάδα που θα κάνει το 2014 την παρθενική της παρουσία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, στην κατηγορία της Moto3.

 

Στο γκαράζ της ομάδας μαζεύτηκαν οι πρωταγωνιστές της νέας αυτής προσπάθειας, με πρώτους τους δυο αναβάτες του Rossi, τον Romano Fenati (φωτό) και τον Francesco Bagnaia, δίπλα στον επικεφαλής Vittoriano Guareschi και στον αρχιμηχανικό Rossano Brazzi. Η μοτοσυκλέτα με την οποία θα αγωνίζονται το 2014, η πανίσχυρη KTM και τα πρώτα συμπεράσματα ήταν θετικά για τον Team Manager.

 

"Τι να πω; Όλοι πάμε για τις χειμερινές διακοπές με το χαμόγελο στα χείλη. Τόσο εγώ, όσο και οι αναβάτες μας, οι μηχανικοί, όλοι...", ξεκίνησε να λέει στο gpone.com ο Guareschi, που άφησε την εργοστασιακή Ducati στο MotoGP για να σταθεί δίπλα στην προσπάθεια του Valentino Rossi και να στηρίξει το όραμά του να βοηθήσει νεαρούς και ταλαντούχους Ιταλούς στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

 

Πως ήταν οι δυο ημέρες;

 

Ενδιαφέρουσες. Τις εκμεταλλευτήκαμε με τον καλύτερο τρόπο και ο Romano και ο Pecco άρχισαν την προσαρμογή τους στην ΚΤΜ, πράγμα σημαντικό μετά το δύσκολο χρόνο πάνω στην FTR. Τα πήγαμε καλά. Ήταν γρήγοροι και σταθεροί και βελτιωνόντουσαν σε κάθε έξοδο.

 

Η ομάδα των μηχανικών έχει αποφασιστεί;

 

Μας λείπει ακόμα ένας μηχανικός, αλλά ήταν σημαντικό που βρεθήκαμε εδώ για να αρχίσουμε να γνωριζόμαστε, να δουλεύουμε μαζί. Ήταν το πρώτο μας τεστ και το περάσαμε!

 

Πως φάνηκε η KTM στους οδηγούς;

 

 Ήταν ενθουσιασμένοι. ειδικά με τον κινητήρα και μου είπαν ότι είναι ο πιο δυνατός που έχουν χρησιμοποιήσει. Αυτό είναι σημαντικό και κάνει τη διαφορά σε μια κατηγορία όπως η Moto3. Μπορείς πάντα να δουλέψεις με το πλαίσιο, αλλά όχι με το μοτέρ.          

 

Η γνώμη σου για το δίδυμο της ομάδας;

 

Είναι πολύ ενθουσιασμένοι κάτι που ενδεχομένως να λείπει μετά από χρόνια παρουσίας ή δουλειάς στο ίδιο περιβάλλον. Πάντως είναι επαγγελματίες και οι δυο και ικανοί να δώσουν ξεκάθαρες κατευθύνσεις στους μηχανικούς μας.

 

Και για σένα; Τι άλλαξε από το MotoGP στη Moto3;

 

Είμαι "σκυλί" της πίστας και παραμένω στο χώρο μου, στις πίστες! Πέρα από την πλάκα, η δουλειά μου παραμένει η ίδια, το μόνο που αλλάζει είναι οι αναβάτες.

 

Τα πλάνα για το επόμενο τεστ;

 

Αυτό ήταν το τελευταίο και πλέον - μέχρι τη νέα χρονιά - δεν μπορούμε να κάνουμε άλλες δοκιμές λόγω του περιορισμού από τους κανονισμούς. Αρχές Φλεβάρη θα επιστρέψουμε στην Almeria - την πίστα δοκιμών της KTM - και μετά στα προγραμματισμένα τεστ μαζί με όλες τις ομάδες.

 

Επόμενο άρθρο »

Ντεμπούτο για τους Marini-Guevara

« Προηγούμενο άρθρο

ΠΠΤ: Θετική εμφάνιση για Παπασταύρου

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα