• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK Jerez Test
Η νέα κατηγορία EVO διαμορφώνεται
Νέα 27/11/2013 - 14:13

Η τελευταία εβδομάδα δοκιμών των SBK στην πίστα της Jerez, σηματοδοτεί όχι μόνον το ντεμπούτο των Laverty (Suzuki) και Corti (MV Agusta) με τις νέες τους μοτοσυκλέτες, αλλά και το γεγονός ότι σταδιακά αρχίζει να διαμορφώνεται το τοπίο στη νέα κατηγορία EVO του Πρωταθλήματος.

 

Η νέα αυτή κατηγορία, που θα εισαχθεί για πρώτη φορά το 2014, θα αποτελεί κομμάτι των SBK και θα περιλαμβάνει μοτοσυκλέτες που θα έχουν το ίδιο πλαίσιο, ανάρτηση και φρένα όπως οι Superbikes, αλλά θα διαθέτουν μοτέρ και ηλεκτρονικά που θα συμμορφώνονται πλήρως με τους κανονισμούς της κατηγορίας Superstock.

 

Μέχρι στιγμής, δυο είναι οι συμμετοχές που έχουν επιβεβαιωθεί ως "EVO" για το 2014, με την Team Grillini να επιβεβαιώνει ότι θα έχει δυο Kawasaki μοτοσυκλέτες της συγκεκριμένης κατηγορίας, μια για το νέο της απόκτημα, τον έμπειρο Michel Fabrizio και την άλλη για τον οδηγό που έρχεται από τα Supersport, Sheridan Morais.

 

Πάντως, αυτή την εβδομάδα στην Jerez έχουμε αρκετές υποψήφιες συμμετοχές στη νέα κατηγορία, όπως οι Luca Scassa, Christian Iddon και Alessandro Andreozzi με Pedercini Kawasaki, Sylvain Barrier με BMW Motorrad Italia και Jeremy Guarnoni με MRS Kawasaki. Ο Ιάπωνας κατασκευαστής που κέρδισε τον Τίτλο στους αναβάτες μετά από είκοσι χρόνια με τον Tom Sykes στα SBK, φαίνεται να είναι η νούμερο ένα επιλογή για την κατηγορία EVO.

 

Άλλες πιθανές συμμετοχές στην κατηγορία αυτή είναι η ομάδα της Mahi Racing - που αναμένεται να μπει στο Πρωτάθλημα με οδηγό τον πρώην Πρωταθλητή WSS Fabien Foret - η Provec Kawasaki που σκέφτεται το ενδεχόμενο να έχει μια τρίτη EVO μοτοσυκλέτα με οδηγό τον David Salom, όπως και οι Team Toth και Team Lorini από την Supersport.

 

Επόμενο άρθρο »

Ο Pons μιλά για τους Vinales-Salom

« Προηγούμενο άρθρο

Ευοίωνο το μέλλον του Aspar

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα