• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Fabio Quartararo: Ένα αστέρι γεννιέται!
Πρωταθλητής Ισπανίας στα 14!!
Νέα 28/11/2013 - 15:38

Πολύ λίγοι είναι αυτοί που θα γνωρίζουν το όνομα του Fabio Quartararo, ωστόσο ο νεαρός αυτός αναβάτης - με την κατάλληλη καθοδήγηση, σκληρή δουλειά και λίγη δόση τύχης - είναι ικανός να αφήσει εποχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP!

 

Φέτος, ο 14χρονος Γάλλος - με ιταλικές ρίζες αν κρίνουμε από το όνομά του - αγωνίστηκε για πρώτη φορά στο Ισπανικό Πρωτάθλημα (FIM CEV Repsol) και κατάφερε να πάρει τον τίτλο του Πρωταθλητή, όντας ο νεαρότερος σε ηλικία που καταφέρνει κάτι τέτοιο! Για να επιτύχει αυτόν τον άθλο, ο νεαρός Quartararo έκανε ένα σερί νικών στους τρεις τελευταίους αγώνες.

 

Το ρεκόρ του νεαρότερου Πρωταθλητή Ισπανίας, μέχρι και την Κυριακή που μας πέρασε, κατείχε ο Aleix Espargaro.

 

Ο Quartararo ξεκίνησε να οδηγά μοτοσυκλέτες στην ηλικία των τεσσάρων ετών και αγωνίστηκε στην Ισπανία για πρώτη φορά στα εφτά του χρόνια, επικρατώντας σε κάθε πρωτάθλημα στο οποίο συμμετείχε! Φέτος έκανε το ντεμπούτο του στο Ισπανικό Πρωτάθλημα - με την Wild Wolf, ομάδα του πρώην αναβάτη Juan Bautista Borja - και κατάφερε στον πρώτο του κιόλας αγώνα να πάρει τη δεύτερη θέση (Catalunya).

 

Η συνέχεια δεν ήταν καλή για τον νεαρό, ωστόσο η ομάδα του κατάφερε κι έκανε δυο σημαντικές αλλαγές, χάρη στις οποίες ο Quartararo κατάφερε να πάρει το Πρωτάθλημα Ισπανίας. Πρώτον, έφεραν τον Christian Lundberg - πρώην μηχανικό του Maverick Vinales - και δεύτερον έφτιαξαν ένα ειδικό πρόγραμμα εκγύμνασης του αναβάτη τους, σχεδιασμένο αποκλειστικά να αναδείξει τις δυνατότητές του.

 

Ο "El Diablo" - όπως είναι γνωστός στα paddock - έφτασε στον προτελευταίο γύρο του Πρωταθλήματος με 40 βαθμούς από τον πρώτο και στην όγδοη θέση της βαθμολογίας. Κατάφερε όμως να αναπτερώσει τις ελπίδες του, κερδίζοντας και τους δυο αγώνες στην Βαλένθια πάνω στην FTR-Honda του. Στην Jerez, στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς, τα δράματα μέσα στην πίστα ήταν πολλά!

 

Η Maria Herrera - γνωστή μας και από τις έκτακτες συμμετοχές της στην Moto3 του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος - είχε μια πτώση κι έσβησαν οι ελπίδες της να πανηγυρίσει αυτή το Πρωτάθλημα, όντας μάλιστα στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Λίγο αργότερα, ένα μηχανικό πρόβλημα θα άφηνε εκτός τον Alejandro Medina και ο Fabio Quartararo με την εμφατική του νίκη, ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου πανηγυρίζοντας το Πρωτάθλημα Ισπανίας με διαφορά ενός βαθμού από τον δεύτερο Marcos Ramirez.

 

Ένα τελευταίο στοιχείο, που όμως δείχνει την ταχύτητα αυτού του εξαιρετικού ταλέντου, που σίγουρα αξίζει της προσοχής μας στα επόμενα χρόνια: Ο χρόνος του Quartararo στις κατατακτήριες στην Jerez, ήταν 1:47.100 κάτι που σημαίνει ότι αν βρισκόταν - στις αρχές Μαΐου - στο GP της Jerez, θα είχε το δεύτερο καλύτερο χρόνο πίσω από τον Alex Rinsκαι μια θέση στην πρώτη σειρά του grid.Και φυσικά ο νεαρός Γάλλος έκανε το χρόνο αυτό σε πολύ κρύες συνθήκες πίστας...

 

Εξαιτίας του νεαρού της ηλικίας του, ο Fabio Quartararo δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Moto3 του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και θα συνεχίσει του χρόνου να αγωνίζεται στο Ισπανικό Πρωτάθλημα.

 

Τέλος, να σημειώσουμε ότι στον τελευταίο αγώνα της σεζόν έκανε έκτακτη συμμετοχή και ο Luca Marini, ο ετεροθαλής αδερφός του Valentino Rossi - ο οποίος πήρε την 14η θέση. Ο Marini - ο οποίος θα αγωνίζεται κανονικά στο Πρωτάθλημα της Ισπανίας του χρόνου με τον Aspar - πρόσθεσε άλλους δυο βαθμούς στο ενεργητικό του, φτάνοντας τους 11 συνολικά στη βαθμολογία (είχε και μια 7η θέση στην Albacete).

 

Δείτε τα αποτελέσματα του τελευταίου αγώνα στο πρώτο συνοδευτικό αρχείο και τη βαθμολογία στο δεύτερο!

 

Επόμενο άρθρο »

Ντεμπούτο της "OPEN" Ducati

« Προηγούμενο άρθρο

Lorenzo: Είναι τιμή μου

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα