• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Al. Espargaro: Ο χρόνος θα δείξει...
Πολλοί μου λένε ότι έκανα λάθος που έφυγα!
Νέα 02/12/2013 - 14:30

Με το τέλος της φετινής σεζόν - επιτυχημένης για τον Aleix Espargaro μιας και αναδείχτηκε και φέτος πρωταθλητής CRT - ο αναβάτης της NGM Mobile Forward (πλέον) είχε τη δυνατότητα να πάρει μια πρώτη γεύση της νέας του OPEN μοτοσυκλέτας - FTR-Yamaha - στα τεστ της Βαλένθια και της Jerez. Ακολουθούν αποσπάσματα από συνέντευξη του Espargaro που δημοσιεύθηκε στο επίσημο site του Πρωταθλήματος.

 

Τα πρώτα σου συμπεράσματα από τη νέα μοτοσυκλέτα;

 

Είναι καινούργια ακόμα η μοτοσυκλέτα και κάποια προβλήματα μας εμπόδισαν να κάνουμε όσους γύρους θα θέλαμε. Συν τοις άλλοις, η πίστα στην Jerez ήταν πολύ κρύα και δεν έβγαζες εύκολα συμπεράσματα. Πάντως είναι καλή, το επίπεδο είναι υψηλό και κοντά στις εργοστασιακές. Φυσικά υπάρχουν και τα εμπόδια, όπως για παράδειγμα τα ηλεκτρονικά, αλλά η αρχή είναι θετική.

 

Πλέον μοιράζεσαι το γκαράζ με τον πολύ έμπειρο Colin Edwards...

 

Είναι χαρά μου να έχω δίπλα μου τον Colin, ο οποίος έχει πάρα πολύ μεγάλη εμπειρία. Μαζί μπορούμε να κάνουμε ένα πολύ καλό δίδυμο. Είναι ο τέλειος αναβάτης για τη δουλειά, μιας κι έχει δουλέψει στο παρελθόν με την FTR, την Magneti Marelli και την Yamaha.

 

Τη νέα σεζόν, με την εισήγηση της νέας κατηγορίας OPEN, θεωρείς ότι θα μειωθεί η ψαλίδα με τους μπροστα;

 

Σίγουρα θα υπάρξουν ευκαιρίες να ψαλιδιστεί η διαφορά και στα πρώτα δυο τεστ ήμασταν πιο γρήγοροι από την Aprilia. Αυτή η μοτοσυκλέτα έχει περισσότερες δυνατότητες. Βέβαια υπάρχει ακόμα δουλειά που πρέπει να γίνει, ωστόσο ο σκοπός μας είναι να είμαστε πιο κοντά στους μπροστά απ' ότι θα μπορούσα να είμαι με την CRT.

 

Το 2014 θα έχεις καινούργιους αντιπάλους στις πίστες κι ένας από αυτούς θα είναι ο αδερφός σου, ο Pol!

 

Πράγματι! Δεν είναι μόνο αδερφός μου, αλλά και ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Moto2 και θα προσπαθήσω να τον κερδίσω όπως και κάθε άλλον μέσα στην πίστα. Σίγουρα θα είναι ειδική περίπτωση και δεν θα είναι εύκολα τα πράγματα πάντοτε, αλλά θα προσπαθήσω να τον κερδίζω!

 

Άλλος ένας αντίπαλος θα είναι ο Nicky Hayden, ο οποίος πήρε τη θέση σου στην ομάδα του Aspar. Σίγουρα θα είναι ενοχλητικό, αν είσαι πίσω από την πελατειακή του Honda τη νέα σεζόν...

 

Όχι, όχι... τα πρώτα δείγματα φάνηκαν στην Βαλένθια και θεωρώ ότι είμαστε στο ίδιο επίπεδο - και παραπάνω είναι η αλήθεια - από την Honda. Η τελευταία είναι σχεδόν τελειωμένο σύνολο, αλλά εμείς έχουμε ακόμα δουλειά να κάνουμε. Παρ' όλα αυτά ήμασταν - κάνοντας λιγότερους γύρους - πιο γρήγοροι από την Honda. Με δεδομένο αυτό, νομίζω ότι έχουμε περισσότερες δυνατότητες. Πολλοί μου λένε ότι έκανα λάθος που έφυγα και ότι η Honda είναι καλύτερη. Ο χρόνος θα δείξει, αλλά ένα είναι σίγουρο: η ομάδα και η μοτοσυκλέτα εδώ είναι σε υψηλότερο επίπεδο απ' ότι περιμέναμε!

 

Επόμενο άρθρο »

Ψηφίστε τον αγαπημένο σας αναβάτη!

« Προηγούμενο άρθρο

Suzuki: Video Teaser

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα