• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ciabatti: Να είμαστε κοντά στους πρώτους
Αυτό είναι το ζητούμενο από τους αναβάτες μας
Νέα 04/12/2013 - 14:42

Ο Paolo Ciabatti - MotoGP Project Director της Ducati - μίλησε στο επίσημο site του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος για τις αλλαγές στο αγωνιστικό τμήμα της Ducati, αλλά και για το νέο όνομα στο γκαράζ των κόκκινων, τον Cal Crutchlow.

 

Το 2013 ξεκίνησε με πολλές ελπίδες και τους Gobmeier και Dovizioso να μιλάνε για "εξέλιξη, όχι επανάσταση". Από τότε έχουμε εξέλιξη, αλλά γίνονται τα πράγματα τόσο γρήγορα όσο ελπίζατε;

 

Όχι, προφανώς όχι. Όπως ξέρετε, είχαμε τις προσδοκίες μας στην αρχή της σεζόν ότι θα μειώσουμε τη διαφορά με τους μπροστά και ίσως να παλεύαμε για θέσεις κοντά στο βάθρο προς το τέλος της σεζόν. Αυτό δεν έγινε.

 

Δουλέψαμε πολύ σκληρά στην εξέλιξη της μοτοσυκλέτας, αλλά ό, τι καινούργια κι αν φέρναμε δεν βελτιώναμε τους χρόνους μας. Στο τέλος, η χρονιά ήταν απογοητευτική για τους αναβάτες μας. Προσπάθησαν σκληρά μέχρι τέλους, αλλά τα αποτελέσματα δεν ήταν αυτά που περιμέναμε.

 

Τώρα ξεκινάμε τη νέα σεζόν. Έχουμε έναν νέο αναβάτη, τον Cal Crutchlow και νέο αφεντικό στο Ducati Corse, τον Gigi Dall'Igna, ο οποίος έχει μεγάλη εμπειρία στο χώρο. Θα δουλέψουμε σκληρά για να προσπαθήσουμε να μειώσουμε το κενό με τους πρώτους φέτος.

 

Πολλές φορές στη χρονιά, είδαμε τον Michele Pirro να οδηγά την αποκαλούμενη "πειραματική" μοτοσυκλέτα. Θεωρείτε ότι βοήθησε στην εξέλιξη, παρά το ότι τα αποτελέσματα δεν ήταν καλά;

 

Σίγουρα ο Michele έκανε πολύ καλή δουλειά. Έκανε πολλή μάλιστα, πολλές μέρες στο Mugello και στο Misano, δοκιμάζοντας νέα εξαρτήματα στη μοτοσυκλέτα. Είχαμε προγραμματίσει και μερικές έκτακτες συμμετοχές, αλλά τελικά πήρε μέρος σε περισσότερα GP εξαιτίας του τραυματισμού του Ben Spies. Δοκιμάσαμε πολλά διαφορετικά πράγματα. Οπωσδήποτε έχουμε πληθώρα πληροφοριών και δεδομένων για να αναλύσουμε στο χειμερινό διάλειμμα. Μάθαμε πολλά από τον Michele και την εξελικτική μας ομάδα, αν και δεν υπήρχε κάποιο εξαιρετικό αντίκτυπο στην τωρινή μας μοτοσυκλέτα.

 

Για τη νέα σεζόν ξέρουμε ότι ο Yonny Hernandez θα είναι με την OPEN Ducati ενώ ο Andrea Iannone θα έχει την εργοστασιακή. Ποιός ο λόγος που ο Yonny θα είναι με τη μοτοσυκλέτα του 2013;

 

Όλα δείχνουν ότι η Dorna θέλει να εδραιώσει το δικό της software για το μέλλον. Είχαμε την ευκαιρία και αποφασίσαμε ο δεύτερος αναβάτης στην Pramac να δουλέψει σ' αυτό. Είναι κάτι που κάνει τόσο η Honda - με την RCV 1000R - όσο και η Yamaha με τη Forward Racing. Για εμάς είναι μια καλή ευκαιρία να κερδίσουμε σε εμπειρία με το νέο software και ευελπιστούμε να καταφέρουμε να το βελτιώσουμε. Απ' ότι φαίνεται είναι κάτι που θα πρέπει να συνηθίσουμε αργά ή γρήγορα, οπότε είναι καλύτερα να είμαστε προετοιμασμένοι.

 

Περιμένετε από τον Andrea και τον Cal να δώσουν παρόμοιες μάχες όπως όταν ήταν ομόσταυλοι το 2012; Άλλωστε και φέτος είδαμε πολλές φορές το δίδυμό σας να μάχεται σκληρά μέσα στις πίστες.

 

Προφανώς θέλουμε οι αναβάτες μας να μάχονται μεταξύ τους, αλλά χωρίς τα λάθη που είδαμε ότι έκαναν στην Indy (χαμογελά). Πίεζαν πολύ όμως και είναι κάτι που συμβαίνει και γι' αυτό το αποδεχτήκαμε. Το σημαντικό όμως για εμάς είναι να παλεύουν με τους άλλους οδηγούς και να προσπαθήσουν να είναι κοντά στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Αυτό θέλουμε.

 

Επόμενο άρθρο »

Madrid Motor Days

« Προηγούμενο άρθρο

Βραβεύτηκε ο Bradley Smith

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα