• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Redding: Θέλω να είμαι η 1η RCV1000R
Αυτός είναι ο στόχος μου για το 2014
Νέα 05/12/2013 - 14:10

Η φετινή χρονιά έπαιξε άσχημο παιχνίδι στον ταλαντούχο Scott Redding, ο οποίος ξεκίνησε δυνατά μεν και προηγούνταν για το μεγαλύτερο διάστημα της σεζόν στη βαθμολογία της Moto2, ωστόσο η πτώση και ο τραυματισμός του στην Αυστραλία έδωσαν το δικαίωμα στον μεγάλο του αντίπαλο - Pol Espargaro - να πανηγυρίσει αυτός τον Τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή.

 

Ο νεαρός αναβάτης από την Αγγλία έδωσε συνέντευξη στο επίσημο site του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoGP, κάνοντας ένα μίνι απολογισμό της φετινής σεζόν.

 

Ποιες ήταν οι καλύτερες και οι χειρότερες στιγμές σου φέτος;

 

Στις καλές είναι φυσικά το Silverstone... ήταν το καλύτερό μου Σ/Κ. Στις χειρότερες αναμφίβολα ο συνδυασμός Phillip Island και Ιαπωνίας, με το πρώτο να αποτελεί την αρχή της κακοτυχίας μου.

 

Στην αρχή της σεζόν, πολλοί θεωρούσαν απόλυτο φαβορί για τον Τίτλο τον Pol Espargaro. Πηγαίνοντας στο Κατάρ, τι ελπίδες έδινες στον εαυτό σου;

 

Λίγο πολύ, εδώ που είμαι τώρα. Αυτός ήταν ο στόχος για φέτος. Ο Pol ανέβασε ρυθμό όταν άρχισε να προσαρμόζεται καλύτερα και ήταν σταθερά γρήγορος. Στο Πρωτάθλημα - προς το τέλος - ήρθαν τα πάνω κάτω και όπως ξέρουμε κατάφερε ο Pol και ανέβηκε στην κορυφή.

 

Το Silverstone ήταν ένα εξαιρετικό Σ/Κ για εσένα. Περίμενες μια τέτοια θερμή ανταπόκριση από το βρετανικό κοινό;

 

Δεν αποτέλεσε μεγάλη έκπληξη, διότι πάντα τα πάω καλά εκεί και ήμουν σε καλή κατάσταση φέτος. Γι' αυτούς τους λόγους πίστευα ότι οι οπαδοί ήθελαν τη νίκη και αυτό μου έδωσε παραπάνω κίνητρο και όχι πίεση.  

 

Δυστυχώς δεν μπορούμε να μιλήσουμε για το 2013, χωρίς να αναφερθούμε στο Phillip Island. Τι θυμάσαι από την πτώση και πότε συνειδητοποίησες ότι είχες πρόβλημα;

 

Θυμάμαι όταν έχασα τον έλεγχο και πετάχτηκα πάνω από τη μοτοσυκλέτα, ελπίζοντας ότι όλα θα πάνε καλά. Μετά ένιωσα τον καρπό μου να γυρίζει και να σπάει. Δεν είχα σπάσει ποτέ στο παρελθόν κόκαλο και ήξερα ότι θα ήταν άσχημο... έλεγα στον εαυτό μου συνεχώς: όλα καλά θα πάνε, δεν έχει σπάσει... κουνούσα τα δάχτυλά μου, αλλά όταν έβγαλα το γάντι το χέρι μου κρεμόταν και τότε κατάλαβα ότι ήταν άσχημο.

 

Ο Espargaro κέρδισε στην Αυστραλία αλλά με σένα τραυματία, δέχτηκε αρκετή κριτική για τους πανηγυρισμούς του. Πιστεύεις ότι του άξιζε;

 

Σε κανέναν δεν αξίζει τέτοια κριτική... πολλοί είπαν ότι κέρδισε επειδή έλειπα εγώ, μιας και μέχρι την πτώση μου, ήμουν σταθερά γρήγορος όλο το Σ/Κ. Στο κάτω-κάτω όμως, εγώ δεν ήμουν στον αγώνα και κέρδισε και μπορεί να πανηγυρίσει όπως θέλει. Ενδεχομένως σε κάποιους να φάνηκαν υπερβολικοί οι πανηγυρισμοί του, σαν να είχε κερδίσει ήδη το Πρωτάθλημα.

 

Στη Βαλένθια πήρες μια πρώτη γεύση της RCV1000R και της ομάδας του Gresini. Οι πρώτες σου εντυπώσεις;

 

Πολύ καλές. Όλοι - όπως κι εγώ - ήμασταν πάρα πολύ ενθουσιασμένοι. Το μόνο μειονέκτημα ήταν ο καρπός μου, που δεν με άφηνε να κάνω όσους γύρους θα ήθελα. Τώρα ανυπομονώ να να επανέλθω στην πίστα της Μαλαισίας.

 

Τα πήγες καλά με τον Alvaro Bautista;

 

Φαίνεται καλός, αλλά δεν έχουμε μιλήσει και πολύ. Αλλά και πάλι, δεν είμαι εκεί για να κάνω φιλίες. Είμαι για τη δική μου καριέρα και για να τα πάω όσο πιο καλά γίνεται.

 

Ποιος είναι ο στόχος σου για το 2014;

 

Να είμαι ο κορυφαίος αναβάτης της RCV1000R σε κάθε αγώνα. Δεν θα είναι εύκολο, ειδικά με αναβάτες όπως ο Nicky Hayden, αλλά οπωσδήποτε θα το παλέψω.

 

Επόμενο άρθρο »

Το τελευταίο αντίο στον Romboni

« Προηγούμενο άρθρο

Agostini: Αν φύγει ο Rossi;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα