• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi: Ο Lorenzo είναι ο καλύτερος!
"Για μένα, τώρα, είναι ο καλύτερος αναβάτης"
Νέα 06/12/2013 - 11:12

Το μεγαλύτερο νέο στην αρχή της περσινής σεζόν, ήταν η επιστροφή του Valentino Rossi στην ομάδα της εργοστασιακής Yamaha. Ο Ιταλός άσος - μετά τα δύσκολα δυο χρόνια στην Ducati - επέστρεψε στην αγαπημένη του Μ1, με την οποία κατάφερε να πανηγυρίσει την πρώτη του νίκη μετά το 2010!

 

Η νέα σεζόν που θα ξεκινήσει στις 23 Μαρτίου 2014 στο Κατάρ (σύμφωνα με το προσωρινό ημερολόγιο αγώνων) θα βρει ακόμα πιο διψασμένο για νίκες τον Valentino Rossi, ο οποίος θα έχει και κοντά του νέο αρχιμηχανικό, στο πρόσωπο του Silvano Galbusera. Διαβάστε παρακάτω τη συνέντευξη που έδωσε ο Vale στο motogp.com.

 

To 2013 είχε τις καλές, αλλά και τις άσχημες στιγμές. Την Τετάρτη το βράδυ είχες την ευκαιρία να τα θυμηθείς όλα αυτά στην εκδήλωση της Yamaha στο Μιλάνο...

 

Ναι, ήταν μια όμορφη βραδιά και όλοι μαζί κάναμε έναν απολογισμό της χρονιάς. Είχαμε μερικές ωραίες στιγμές κι ένα ωραίο video για να παρακολουθήσουμε. Ήταν μια καλή σεζόν για εμάς, με καλούς αγώνες. Ωστόσο πράγματι, είχαμε και τις άσχημες στιγμές μας, μαζί με τις καλές.

 

Η φετινή χρονιά ήταν σίγουρα δύσκολη και προς το τέλος της, ήλπιζα να είμαι πιο ανταγωνιστικός και να πάλευα για θέσεις στο βάθρο. Δυστυχώς δεν τα κατάφερα, αν και πίεσα πολύ δυνατά, αλλά θα προσπαθήσουμε και πάλι του χρόνου.

 

Ποιός είναι ο στόχος του Valentino Rossi για το 2014;

 

Πρώτα απ' όλα τώρα θα ηρεμήσουμε και θα γεμίσουμε τις μπαταρίες μας, ώστε να είμαστε έτοιμοι για τη νέα σεζόν (χαμογελά). Στόχος μας είναι να είμαστε καλύτεροι, να προσπαθήσουμε να είμαστε πιο συχνά στο βάθρο και να κερδίσουμε περισσότερους αγώνες. Στο τέλος της σεζόν, θα δούμε μέχρι που φτάσαμε.

 

Υπήρχαν κάποιες φήμες ότι ενδεχομένως να αποσυρόσουν. Ωστόσο μετά δήλωσες ότι αυτό ήταν μια παρεξήγηση...

 

Δεν ήταν παρεξήγηση! Ήταν ξεκάθαρο αυτό που είπα, αλλά το έγραψαν και το παρουσίασαν έτσι ώστε να δημιουργηθεί η φήμη! Έχω ακόμα ένα χρόνο συμβόλαιο και θέλω - από καρδίας - να συνεχίσω και την μεθεπόμενη χρονιά, υπογράφοντας νέο διετές συμβόλαιο. Πρέπει όμως να είμαι ανταγωνιστικός. Όλα θα κριθούν τη νέα χρονιά.

 

Ζήτησες κάτι ιδιαίτερο από την Yamaha, όσον αφορά στη μοτοσυκλέτα σου;

 

Να δουλέψουμε μαζί με την Yamaha ώστε να διορθώσουμε τα προβλήματα και να προσαρμόσουμε κι άλλο την M1 στο οδηγικό μου στυλ. Αυτός είναι ο στόχος μου και οι ίδιοι στην Yamaha έχουν υψηλό κίνητρο να με βοηθήσουν με όλες τους τις δυνάμεις να παραμείνω στις πρώτες θέσεις. Αυτός είναι ο στόχος: να βελτιώσουμε τη μοτοσυκλέτα και να την κάνουμε να μου ταιριάζει περισσότερο.

 

Είναι ωραίο να έχεις έναν ομόσταυλο σαν τον Jorge Lorenzo στο γκαράζ, ο οποίος πρόσφατα δήλωσε ότι είναι τιμή του να είναι στο ίδιο γκαράζ με εσένα!

 

(Γελάει) Νομίζω ότι κάνουμε ένα καλό δίδυμο. Ειλικρινά η ατμόσφαιρα φέτος ήταν πολύ καλή και το ίδιο ήταν και η σχέση μου με τον Jorge. Είναι ένας από τους καλύτερους αναβάτες... για μένα, τώρα, είναι ο καλύτερος! Φέτος έκανε κάτι το εκπληκτικό, αν και δεν κέρδισε το Πρωτάθλημα... είμαι πολύ χαρούμενος όμως που είμαστε στην ίδια ομάδα! Δίνουμε ωραίες μάχες και είναι ωραίο που προσπαθούμε συνεχώς να ανεβάσουμε το επίπεδό μας.

 

Σχετικά με την ομάδα σου στην Moto3 - την Sky VR46 - φαίνεται ότι υπάρχει μεγάλος ενθουσιασμός!

 

Ναι! Ξεκίνησε αρχικά σαν Ακαδημία για νέους αναβάτες και είναι μια ωραία προσπάθεια και το διασκεδάζουμε πολύ. Έχουμε καλή οργάνωση και προσπαθούμε να βοηθήσουμε νεαρούς Ιταλούς οδηγούς να φτάσουν στην κορυφή. Μετά μας ήρθε και η ιδέα να κάνουμε ομάδα.

 

Στην αρχή ανησυχούσαμε πολύ, αλλά και τώρα ανησυχούμε (γελάει)! Έχουμε όμως καλή ομάδα με μεγάλη εμπειρία και θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε τους Fenati και Bagnaia να έχουν μια καλή θέση τη νέα χρονιά.

 

Δυστυχώς η χρονιά έκλεισε με τραγικό τρόπο, με τον θάνατο του Doriano Romboni...

 

Ειλικρινά αυτό που συνέβη στον Doriano με άφησε άφωνο, για πολλούς και διαφορετικούς λόγους. Πρώτα-πρώτα, ο Doriano ήταν σαν ήρωας για εμένα στα νιάτα μου. Στις αρχές της δεκαετίας του '90 έβλεπα πολύ MotoGP και τα 250cc είχαν την τιμητική τους ειδικά στην Ιταλία, διότι είχαμε τους Biaggi, Capirossi και Romboni μαζί.

 

Ήμουν οπαδός του Doriano και νιώθω τυχερός που τον γνώρισα, καθώς ήταν καλός φίλος του πατέρα μου. Ήταν πάντα γλυκός και ευγενικός μαζί μου. Ήμουν δέκα χρονών τότε. Παράλληλα και το ατύχημα ήταν απίστευτο... να χάνεις τη ζωή σου σ' έναν αγώνα αφιερωμένο στον Marco... ήταν πολλά αυτά που με άφησαν άναυδο κι είμαι πολύ, πάρα πολύ στενοχωρημένος.

 

Επόμενο άρθρο »

Zeelenberg: Δύσκολο να το αποδεχτείς

« Προηγούμενο άρθρο

Το τελευταίο αντίο στον Romboni

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα