• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Έφυγε ο Λουκάς Γιαννακούλης
Έδινε για 7η μέρα τη μάχη στην εντατική
Νέα 06/12/2013 - 12:39

Ο Λουκάς Γιαννακούλης έχασε σήμερα το πρωί τη μεγάλη μάχη που έδινε από το περασμένο Σάββατο, όταν κτύπησε σε αγώνα ιστορικών αυτοκινήτων. Η Porsche RSR που οδηγούσε, στη βρεγμένη άσφαλτο, έφυγε εκτός πορείας και έπεσε με το πλάι – από την πλευρά του οδηγού – σε ένα δένδρο – με αποτέλεσμα ο Λουκάς να υποστεί βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και να νοσηλεύεται στην εντατική. 

 

Ο Λουκάς Γιαννακούλης ήταν ένας εύθυμος άνθρωπος που είχε πάθος με την ορειβασία, τις μοτοσυκλέτες και τα αυτοκίνητα. Το 2003 έτρεξε και τερμάτισε 68ος γενικής και τέταρτος στην κατηγορία του, στον πρώτο του αγώνα με μοτοσυκλέτα, στο Rally Dakar! Ήταν μαζί με τον Βασίλη Ορφανό (που κέρδισε την κατηγορία 400cc) όχι μόνο ως χορηγός – από την πλευρά της εταιρίας ΑΚΤΩΡ – αλλά και ως ο αναβάτης που θα τον βοηθούσε αν κάτι χρειαζόταν. Γνωριστήκαμε μετά τον αγώνα στην παρουσίαση της ομάδας και έκτοτε τα λέγαμε κάποιες φορές, αφού η αγάπη του για τις καλές μοτοσυκλέτες, την αναπαλαίωση ιστορικών οχημάτων και τα αυτοκίνητα, ήταν τα κοινά μας σημεία, όπως και το ότι είχαμε σπουδάσει αρχιτεκτονική στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης.

Τελευταία φορά που βρεθήκαμε μου έλεγε για την τελική ταχύτητα της Ducati Desmosedici που είχε και ότι ξεπέρασε τα 330χλμ/ώρα στην άδεια ευθεία της Θήβας, όταν πήγε για να επιβλέψει ένα έργο της εταιρίας, στην οποία ήταν Διευθύνων Σύμβουλος από το 2007 μέχρι τώρα.

Μεγάλη του αγάπη και οι Porsche, μάλιστα με την RSR έτρεξε κάποιους αγώνες ιστορικών αυτοκινήτων, με μεγάλες επιτυχίες. Ένα ωραίο αλλά και δύσκολο αυτοκίνητο, ιδιαίτερα στο βρεγμένο.

Στο τελευταίο του πέρασμα που έχει καταγράψει μια κάμερα, λίγο πριν από το σημείο του ατυχήματος στην πρώτη ειδική του Ράλλυ Παλλάδιο, φαίνεται να οδηγεί λίγο νευρικά και να κάνει ένα μικρό λάθος στη γραμμή του. Λίγο αργότερα το πίσω μέρος του αυτοκινήτου “ξεκόλλησε” και είχε την ατυχία να κτυπήσει πάνω στο δένδρο.

Από την πρώτη στιγμή είχαμε την ελπίδα ότι η γερή του κράση θα αντέξει και ότι σύντομα θα τον ξαναβλέπαμε να κάνει αυτό που τόσο αγαπούσε. Τώρα θα μείνει μια ωραία ανάμνηση η ψηλή λεπτή του κορμοστασιά και το πάθος και η αγάπη του για το μηχανοκίνητο κόσμο.

Καλό ταξίδι Λουκά! _Δ.Δ.

 

Επόμενο άρθρο »

SBK: Η Monza επιστρέφει το 2015 (;)

« Προηγούμενο άρθρο

Zeelenberg: Δύσκολο να το αποδεχτείς

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα