• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK: Αποκαλυπτήρια για EVO Ducati
Το στοίχημα της Althea Racing με τον Niccolo Canepa
Νέα 03/02/2014 - 14:52

Με υψηλούς στόχους ατενίζει το 2014 ο Niccolo Canepa της Althea Racing, η οποία έκανε την παρουσίαση της EVO Ducati της για τη σεζόν που θα ξεκινήσει σε 20 ημέρες.

 

Η ιταλική φίρμα, νικήτρια το 2011 στο Πρωτάθλημα με τον Carlos Checa (Ducati), επιστρέφει στους κόκκινους μετά από έναν χρόνο συνεργασίας με την Aprilia. Ωστόσο οι προσπάθειές της θα συγκεντρωθούν στη νέα EVO κατηγορία. Μάλιστα, η συμμετοχή αυτή θα είναι και η μοναδική EVO Ducati στο grid των SBK για το 2014 και θα τύχει της ανάλογης υποστήριξης από το εργοστάσιο, πολύ περισσότερο επειδή οι νέοι αυτοί κανονισμοί (EVO) αναμένεται να επηρεάσουν όλο το Πρωτάθλημα από το 2015.

 

Στην προσπάθεια αυτή, οι κόκκινοι και η Althea Racing εμπιστεύονται τον Niccolo Canepa, ο οποίος επιστρέφει στα SBK μετά την περσινή χρονιά όπου αγωνίστηκε στην κατηγορία Superstock 1000 και τερμάτισε δεύτερος. Ο Ιταλός φαίνεται να κατανοεί ότι τα πράγματα φέτος, μόνο εύκολα δεν θα είναι στην EVO, με 12 δυνατές συμμετοχές!

 

"Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι μέλος μιας οικογένειας νικητών, όπως η Althea", ξεκίνησε να λέει ο Canepa. "Είμαι μέλος μιας μεγάλης ομάδας και γνωρίζω ότι θα έχω όλα όσα χρειάζομαι, τόσο σε ανθρώπινο όσο και τεχνικό επίπεδο. Εγώ από την πλευρά μου, πρέπει να δουλέψω σκληρά για να εκμεταλλευτώ στο έπακρο αυτή την ευκαιρία. Δεν έχουμε καταφέρει να κάνουμε δοκιμές ακόμα, αλλά θα γίνει κι αυτό στην Αυστραλία".

 

"Γνωρίζω καλά την Panigale, την οδήγησα πέρυσι τόσο σε αγώνες όσο και σε δοκιμές, και αυτό θα με βοηθήσει ώστε να είμαι από την αρχή ανταγωνιστικός. Δεν θα είναι εύκολα τα πράγματα βέβαια, όμως ο στόχος μας είναι να είμαστε σταθερά στο πρώτο γκρουπ", πρόσθεσε.

 

Τέλος, την πεποίθησή του ότι ο συνδυασμός Ducati και Niccolo Canepa θα αποδειχτεί πολύ ισχυρός τη νέα σεζόν, εξέφρασε και ο Team Manager της ομάδας, Genesio Bevilacqua: "Είμαστε χαρούμενοι και ενθουσιασμένοι για τη νέα μας αυτή περιπέτεια στην EVO, στην κατηγορία του μέλλοντος. Έχω εμπιστοσύνη στον Canepa, έναν νεαρό αλλά εξαιρετικό αναβάτη, που μέχρι τώρα ενδεχομένως να μην είχε την ευκαιρία να αναδείξει το ταλέντο του. Θα μπορεί να υπολογίζει στην εμπειρία που έχουμε συλλέξει όλα αυτά τα χρόνια, ώστε να αγωνίζεται σε υψηλό επίπεδο".

 

Επόμενο άρθρο »

Συμφωνία ανάμεσα σε Fiat-Yamaha

« Προηγούμενο άρθρο

Η συνέντευξη του Lorenzo στον Δ. Διατσίδη!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα