• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Συνέντευξη με τον Dani Pedrosa
Φέτος έχουμε κάνει σημαντικά βήματα εμπρός!
Νέα 10/02/2014 - 13:29

Μετά τη συνέντευξη του Marc Marquez, η Repsol μας έδωσε και τη δεύτερη συνέντευξη με τον έτερο αναβάτη της εργοστασιακής ομάδας, Dani Predrosa. Ο βετεράνος Ισπανός μίλησε για την κατάστασή του μετά το πρώτο τεστ της χρονιάς, πως πέρασε το χειμώνα, αλλά και τα πρώτα του συμπεράσματα μετά την Sepang.

 

Πως ήταν ο χειμώνας σου;

 

Καλός, καλός. Είχα χρόνο να ηρεμήσω, να ξεκουραστώ και να το διασκεδάσω. Έκανα αρκετό windsurfing, που είναι και το αγαπημένο μου hobby. Ηρέμησα λίγο, άλλαξα παραστάσεις και μετά ξεκίνησα προπόνηση.

 

Πως είναι η κατάστασή σου μετά από δυο μήνες απουσίας και τρεις έντονες ημέρες δοκιμών;

 

Πήγαν καλά. Είναι λογικό που είμαι κουρασμένος, διότι έκανα πολλούς γύρους και είχε ζέστη, αλλά σε γενικές γραμμές είμαι χαρούμενος με την κατάστασή μου. Και τώρα που παίρνουμε περισσότερο χρόνο πάνω στη μοτοσυκλέτα, θα γινόμαστε καλύτεροι.

 

Κατάφερες να βελτιώσεις κάτι, με το οποίο δεν ήσουν χαρούμενος πέρυσι; Για παράδειγμα την πρόσφυση στην έξοδο των στροφών;

 

Ναι, πέρυσι είχα θέμα στο πίσω μέρος και υπέφερα πολύ εξαιτίας αυτού. Βελτιώθηκα αλλού για να ισορροπήσω την κατάσταση. Πάντα υποφέρουμε πολύ όσον αφορά στην πρόσφυση στην έξοδο και όσο το περισσότερο πάρουμε εκεί, θα είναι θετικό. Είναι κάτι στο οποίο δουλέψαμε στο τεστ και σημειώσαμε πρόοδο.

 

Πως μπορείς να βελτιώσεις την οδήγησή σου; Τι έμαθες το 2013;

 

Οι αγώνες το 2013 ήταν πολύ πιο έντονοι. Υπήρχε πάντα ένταση στο MotoGP με τον Casey και τον Jorge, αλλά το 2013 ήμασταν σχεδόν πάντα κοντά μέχρι τον τελευταίο γύρο. Υπήρχαν πολύ περισσότεροι αγώνες, με δυο ή τρεις αναβάτες να τερματίζουν μαζί. Σε τέτοιες καταστάσεις, έχει μεγάλη σημασία να παραμένεις συγκεντρωμένος και ακριβής, παρά την κούρασή σου, ή το γεγονός ότι η μοτοσυκλέτα δεν αποδίδει στο 100%.

 

Η αξιολόγησή σου μετά τις τρεις πρώτες ημέρες του τεστ;

 

Κατάφερα να προοδεύσω αρκετά. Τις δυο πρώτες ημέρες δεν είχα καλή αίσθηση, αλλά βελτιωθήκαμε. Όπως είπα, αυξήσαμε λίγο την πρόσφυση στο πίσω μέρος, αλλά έκανα και μεγάλη πρόοδο όσον αφορά στην αίσθησή μου με τη μοτοσυκλέτα.

 

Σου άρεσαν τα νέα ελαστικά;

 

Πρέπει να δούμε πως θα ανταποκριθούν σε άλλες πίστες, αλλά η αλήθεια είναι ότι τώρα μπορείς να χρησιμοποιήσεις τόσο το μαλακό, όσο και το σκληρό, ενώ πέρυσι μπορούσες να έχεις μόνο το μαλακό. Το προηγούμενο σκληρό δεν είχε πρόσφυση και από αυτήν την άποψη όλα είναι καλά.

 

Στο επόμενο τεστ, η προσομοίωση αγώνα θα είναι βασική σου προτεραιότητα;

 

Όχι, όχι προτεραιότητα. Εννοείται ότι θα είναι ένα από τα πιο σημαντικά που θα κάνουμε, αλλά όχι το πιο σημαντικό. Κάναμε πολλούς γύρους με φθαρμένα ελαστικά κι έτσι αποκτήσαμε εμπειρία. Για το επόμενο τεστ θέλω να προετοιμάσω τη μοτοσυκλέτα όσο καλύτερα γίνεται, προτού πάμε στο Phillip Island.

 

Τι θα αλλάξεις όταν επιστρέψουμε στην Sepang;

 

Για την ώρα δεν υπάρχουν πολλά πράγματα. Έχουμε καλή αίσθηση κι έτσι πρέπει να συνεχίσουμε τη δουλειά και να δούμε αν θα ολοκληρώσουμε και το δεύτερο τεστ ωραία, για να πάμε χαρούμενοι στην Αυστραλία.

 

Επόμενο άρθρο »

Συνέντευξη με τον Marc Marquez

« Προηγούμενο άρθρο

Redding: Γλιστρώντας την RCV1000R!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα