• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Marquez: Νέα πρόκληση για μένα...
... η υπεράσπιση του Τίτλου!
Νέα 11/03/2014 - 14:33

Η αντίστροφη μέτρηση έχει ήδη ξεκινήσει (μπορείτε να τη βλέπετε στο πάνω μέρος της κεντρικής σελίδας του site μας) και ο Marc Marquez ετοιμάζεται για τον πρώτο αγώνα της σεζόν στο Κατάρ! Ωστόσο γνωρίζει ότι δεν θα είναι έτοιμος στο 100%, μετά τον τραυματισμό του στην προπόνηση, που τον ανάγκασε να χάσει τα δυο πρόσφατα τεστ σε Μαλαισία (Sepang2) και Αυστραλία. Παρακάτω, μπορείτε να διαβάσετε μια πρόσφατη συνέντευξη του Παγκόσμιου Πρωταθλητή.

 

Η ερώτηση που είναι στο μυαλό όλων: πως είναι ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής μετά τον τραυματισμό του; Έχεις αναρρώσει;

 

Πάω καλύτερα. Το κόκκαλο βελτιώνεται και κάθε φορά που βλέπω τον Dr. Mir, μου λέει ότι η κατάστασή μου βελτιώνεται. Σταδιακά αυξάνω και τους ρυθμούς της προπόνησής μου. Προφανώς όμως δεν θα είμαι στο 100% στο Κατάρ, αλλά θα προσπαθήσω να είμαι όσο το δυνατόν πιο έτοιμος.

 

Πως βλέπεις τη νέα σεζόν που ξεκινά, ενώ έχεις δυο μήνες να βρεθείς μέσα σε πίστα;

 

Προφανώς θα ήθελα να πάω στο Κατάρ με την καλύτερη δυνατή προετοιμασία, αλλά έτσι έχει η κατάσταση. Πρέπει να είμαι υπομονετικός, ειδικά στα πρώτα ελεύθερα. Το γεγονός ότι το πρώτο τεστ στην Μαλαισία πήγε πολύ καλά και καταφέραμε να δοκιμάσουμε πολλά πράγματα, είναι καθησυχαστικό. Είναι όμως βέβαιο ότι έχουμε ακόμα εκκρεμότητες που πρέπει να διευθετηθούν κι έτσι πρέπει να δουλέψουμε πολύ σκληρά στους πρώτους αγώνες. Προτεραιότητα στο Κατάρ είναι να είμαστε ψύχραιμοι.

 

Έχει αλλάξει η μοτοσυκλέτα, σε σχέση με την περσινή;

 

Όχι, είναι παρόμοια με την περσινή. Προφανώς και έπρεπε να προσαρμόσουμε τη μοτοσυκλέτα στους καινούργιους κανονισμούς, ειδικά όσον αφορά στην κατανάλωση καυσίμου. Το πλαίσιο και το ψαλίδι είναι διαφορετικά, αλλά η μοτοσυκλέτα συμπεριφέρεται με τον ίδιο τρόπο. Το σημαντικό είναι ότι έχουμε βελτιωθεί. Με αυτές τις αλλαγές και με τη βάση που έχουμε από πέρυσι, νοιώθουμε καλύτερα. Πρέπει όμως να αξιολογήσουμε διάφορα πράγματα σε διαφορετικές πίστες.

 

Πως βλέπεις τη νέα σεζόν με τις μάχες των τριών Ισπανών, την αναγέννηση του Rossi και την OPEN κατηγορία;

 

Η νέα σεζόν θα είναι δύσκολη και πολύ περισσότερο επειδή έβλεπα τις δοκιμές από το σπίτι μου. Πολλοί αναβάτες έκαναν καλούς χρόνους. Ενδιαφέρον θα έχει να δούμε και την απόδοση των μοτοσυκλετών της OPEN κατηγορίας, ειδικά στις κατατακτήριες όπου θα μπορούν συχνά να μας περνάνε χάρη στο νέο μαλακό ελαστικό. Ο ανταγωνισμός θα είναι υψηλός. Είναι ξεκάθαρο ότι οι μεγάλοι μας αντίπαλοι θα είναι οι Jorge Lorenzo και Dani Pedrosa. Όμως και ο Rossi ήταν καλός στα τεστ, είχε πολύ δυνατό ρυθμό, κάτι που του έλειπε πέρυσι. Θα δούμε και το ρόλο που θα διαδραματίσει η Ducati, το ντεμπούτο του Pol Espargaro στο MotoGP και τον Aleix Espargaro με την OPEN μοτοσυκλέτα... είμαι βέβαιος ότι η νέα σεζόν θα είναι διασκεδαστική για τους φιλάθλους!

 

Φέτος είσαι το μεγάλο φαβορί για τον Τίτλο. Νοιώθεις καθόλου πίεση;

 

Η πίεση πάντα υπάρχει. Να είσαι ο Πρωταθλητής, να υπερασπιστείς τον Τίτλο. Θα πρέπει να είμαι πολύ προσεχτικός, διότι ήδη από τα πρώτα ελεύθερα τα βλέμματα του κόσμου θα είναι στραμμένα πάνω μας. Για τον πρώτο αγώνα έχουμε τη δικαιολογία ότι χάσαμε το μεγάλο μέρος των τεστ και πρέπει να δούμε κι εμείς που είμαστε. Το σημαντικό είναι να πάρουμε βαθμούς και μετά στο Austin θα είναι ένα φυσιολογικό Σ/Κ.

 

Δεν έχει τύχει ποτέ να βρεθείς στη θέση του να υπερασπίζεσαι τον Τίτλο. Αυτός είναι ο μεγάλος σου στόχος;

 

Θα είναι ενδιαφέρουσα εμπειρία η υπεράσπιση του Τίτλου, καθώς στο παρελθόν κέρδιζα σε μια κατηγορία κι ανέβαινα στην επόμενη. Φέτος, παρά το ότι μένω στην ίδια κατηγορία, η πρόκληση είναι η ίδια για εμένα. Θα είναι ωραία εμπειρία. Δεν θα είμαι με το νούμερο 1, αλλά θα κρατήσω το 93 που μου έφερε γούρι. Γνωρίζω ότι είμαι ο Πρωταθλητής και θα προσπαθήσω να υπερασπιστώ τον Τίτλο μου.

 

Οι μνήμες σου από το Κατάρ;

 

Έχω καλές μνήμες από το Κατάρ, ειδικά από τον πρώτο αγώνα του MotoGP πέρυσι. Ήμουν πολύ νευρικός όλο το Σ/Κ. Ήμουν περισσότερο ανήσυχος και απ' ότι στη Βαλένθια, όταν διακυβευόταν ο Τίτλος! Παρά ταύτα, οι μνήμες που μου έρχονται στο νου είναι ωραίες. Πήρα το πρώτο μου βάθρο, έκανα καλό αγώνα, ήμουν πίσω από τον Dani και πάλεψα με τον Valentino στους τελευταίους γύρους. Ήταν ένα Σ/Κ που δεν θα ξεχάσω ποτέ.

 

Δώσε μας τις προβλέψεις σου για τους πρώτους τρεις του Πρωταθλήματος φέτος, στην 20η επέτειο της Repsol Honda!

 

Οι προβλέψεις μου για το φετινό Πρωτάθλημα, αν και δεν ακούγεται ωραίο, είναι: εγώ πρώτος και ο Dani δεύτερος, για να γιορτάσουμε έτσι τα 20 χρόνια της Repsol Honda. Ο Lorenzo θα είναι τρίτος.

 

Επόμενο άρθρο »

Domenicali: Ξεκίνημα με αποφασιστικότητα!

« Προηγούμενο άρθρο

Εγχειρίστηκε με επιτυχία ο P. Espargaro

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα