• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Yamaha: Προβληματίζει η ευστάθεια
Γι' αυτό ζήτησαν νέο μπροστινό για το 2014
Νέα 16/03/2014 - 14:27

Η ευστάθεια στα φρένα αποτελεί έναν σημαντικό παράγοντα βελτίωσης για την YZR-M1, λίγες ημέρες πριν την έναρξη της νέας αγωνιστικής χρονιάς στο Κατάρ, την Πέμπτη 20 Μαρτίου. Η βελτίωση της μοτοσυκλέτας στις εισόδους των στροφών αποτελούσε ένα βασικό ζητούμενο για τους Valentino Rossi και Jorge Lorenzo, την ώρα που η Honda σημείωνε σημαντική πρόοδο σ' αυτόν τον τομέα.

 

Στην Yamaha δοκίμασαν ένα νέο πλαίσιο κι έκαναν κάποιες τροποποιήσεις στο seamless κιβώτιο, το οποίο είχαν στη διάθεσή τους - για πρώτη φορά - οι αναβάτες της ομάδας, στο GP του Misano τον περασμένο Σεπτέμβριο. Ωστόσο το πολυπόθητο αποτέλεσμα στην ευστάθεια της μοτοσυκλέτας δεν ήρθε.

 

"Είναι ακόμα δύσκολα τα πράγματα για εμάς. Δεν υποφέραμε τόσο πολύ στο Phillip Island, διότι εκεί το φρενάρισμα και η είσοδος στις στροφές δεν προβληματίζει τόσο...", σχολίαζε ο Wilco Zeelenberg, ο Αγωνιστικός Διευθυντής του Jorge Lorenzo. "Παράλληλα, τα φρένα είναι ομαλά εκεί, σε αντίθεση με την Sepang όπου φτάνεις από έκτη σε πρώτη ή δευτέρα, σε ορισμένες πολύ αργές στροφές".

 

"Στο Phillip Island δεν έχει τόσο δυνατά σημεία φρεναρίσματος. Η διαφορά μας με την Honda, έγκειται - πιστεύω - στο πόσο διαφορετικά φορτίζει το μπροστινό η δική μας μοτοσυκλέτα. Έτσι, περιοριζόμαστε περισσότερο στα σημεία όπου πρέπει να φρενάρεις μετά από μια μεγάλη ευθεία. Δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά πράγματα όμως, διότι εφόσον δεν έχουμε ένα πιο δυνατό μπροστινό ελαστικό για να ανταπεξέλθει στις δυνάμεις που ασκούνται, πρέπει απλά να υπομείνουμε την κατάσταση ως έχει. Αυτός ήταν και ο λόγος που ζητήσαμε ένα νέο μπροστινό ελαστικό για το 2014", ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του.

 

Επόμενο άρθρο »

Moto3 Miller: Προπονήθηκα σκληρά

« Προηγούμενο άρθρο

φωτ. της Ημέρας: "Σέρρες τώρα"

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα